«الهام فتاحیفر» روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: سال گذشته (۱۳۹۸ ) حدود ۱۷۰ هزارتن قارچ خوراکی دکمه ای در سطح ۸۶۰ هکتار در استان های مختلف کشور تولید شده است.
معاون مدیرکل دفتر امور گلخانهها و گیاهان زینتی و قارچهای خوراکی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه قارچ خوراکی در ۳۰ استان کشور تولید می شود، اظهارداشت: براساس گزارش های موجود تهران، البرز، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و قزوین عمده استان های تولید کننده قارچ خوراکی کشور هستند.
وی تصریح کرد: براساس آمارها سال ۱۳۹۸، حدود ۶ هزارتن قارچ خوراکی به ارزش ۸.۷ میلیون دلار به کشورهای هدف از جمله امارات، عراق، کویت، روسیه و کشورهای منطقه صادر شد.
فتاحی فر، قیمت گذاری قارچ خوراکی ناشی از عرضه و تقاضا دانست و گفت: در حال حاضر بیشترین قارچ تولیدی کشور از نوع قارچ دکمه ای است که مصرف سرانه بیشتری نیز دارد.
وی به عرضه قارچ های صدفی در بازار اشاره کرد و افزود: براساس آمار سال ۹۸، حدود ۳۰۰ تن قارچ صدفی در کشور تولید شد.
وی اظهارداشت: عرضه قارچ های خوراکی دکمه ای و صدفی به شکل بسته بندی و فله ای منعی برای خرید و فروش ندارد و مردم می توانند بدون هیچ گونه نگرانی این کالا را از فروشگاه های معتبر و میادین میوه و تره بار خریداری کنند.
معاون مدیرکل دفتر امور گلخانهها و گیاهان زینتی و قارچهای خوراکی وزارت جهاد کشاورزی به شهروندان توصیه کرد: برای مصرف محصولات قارچ خوراکی بهتر است از محصولات بسته بندی دارای برچسب خریداری و مصرف کنند تا در صورت هر گونه مشکل کالا قابلیت ردیابی داشته باشد.
فتاحیفر از هموطنان خواست تا در فصول رویش قارچهای خودرو و وحشی در طبیعت، از برداشت و مصرف اینگونه قارچ ها در رویشگاه های طبیعی (جنگل ها، دشت ها و ارتفاعات) و خرید از دست فروشان و مکان های غیرمعتبر خودداری کنند.
به گزارش ایرنا، به تازگی با انتشار اخباری در شبکه های مجازی مبنی بر ورود قارچهای سمی به بازار نگرانیهایی برای مردم ایجاد شد که معاون مدیرکل دفتر امور گلخانهها و گیاهان زینتی و قارچهای خوراکی وزارت جهاد کشاورزی انتشار این اخبار را کذب و مربوط به سالهای ۹۷ تا ۹۸ برداشت قارچ های سمی از عرصه های طبیعی و جنگلی دانست.