نوراله اسعدی روز شنبه در جریان بازدید اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از بندرخرمشهر با تشریح فعالیتهای بندر و مشکلات تردد شناورها در اروندرود بیان کرد: لایروبی آبراه اروندرود یکی از دغدغههای اصلی مسوولان سازمان بنادر و دریانوردی در سطح کشور است که با لایروبی آن، ظرفیت عبور کشتی با ظرفیت ۲۰ تا ۲۵ هزار تن فراهم میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه طرح لایروبی اروندرود بخشی در حوزه ایران و بخش دیگر در حوزه کشور عراق است در ملاقاتهای مقامهای ۲ کشور این موضوع مورد بحث قرار گرفته و بخش سیاسی و حقوقی آن توسط وزارت امور خارجه و بخش فنی از سوی سازمان بنادر و دریانوردی نیز با نظارت وزارت امور خارجه پیگیری شده است.
اسعدی گفت: طرح خارجسازی پنج شناور مغروقه در آبراه اروند توسط سازمان بنادر و دریانوردی در مرحله تشریفات اجرای مناقصه قرار دارد و تا حدود زیادی کارهای آن انجام شده است.
به گزارش ایرنا اعضای کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به همراه معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان، ضمن بازدید از اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر، آخرین وضعیت لایروبی اروندرود و خارجسازی مغروقهها را مورد بررسی قرار دادند.
بندر خرمشهر با برخورداری از ۲۰ پست اسکله، ۲۳۰ هکتار وسعت، تجهیزات پیشرفته، قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد تجاری اروند، بهرهمندی از سیستم حمل و نقل چند وجهی و اتصال به کریدور بندرامام خمینی(ره) ،از جمله سه بندر کشور در حوزه خلیج فارس است که در منطقه آزاد واقع شده است.
این بندر به دلیل موقعیت استراتژیک و نزدیکی به بازار کشورهای عراق و کویت به عنوان یکی از مهم ترین بنادر تجاری کشور در زمینه صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
جمعی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی صبح روز شنبه از طریق فرودگاه بینالمللی آبادان وارد خوزستان شدند و در نخستین روز سفر از یادمان شهدای شلمچه، بندر خرمشهر، یادمان شهدای علمیات کربلای چهار و یادمان شهدای والفجر۸ در اروندکنار آبادان دیدن کردند.