شیراز-ایرنا- استاندار فارس گفت: دولت در سه سال اخیر به دلیل مسایل پیش‌ آمده برای برجام و افزایش تحریم‌ها سهم بالایی از درآمد را از دست داده اما با وجود این شرایط، کشور را خوب اداره کرده است.

عنایت‌الله رحیمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سال ۱۳۹۵ و ابتدای سال ۱۳۹۶ که برجام به نتیجه رسید، وضعیت اقتصادی کشور رو به صعود بود و از رشد اقتصادی خوبی برخوردار بودیم و بسیاری از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی ترغیب شدند نسبت به سرمایه‌گذاری در بخش‌های اقتصادی کشور و استان اقدام کنند و روند خوبی بود.
استاندار فارس گفت: پس از خروج آمریکا از برجام، روند سرمایه‌گذاری در استان و تکمیل پروژه‌های نیمه تمام نیز تحت تاثیر قرار گرفت و با تشدید تحریم‌ها و بروز مشکلاتی در زمینه مراودات بانکی، فروش نفت و صادرات، بخش زیادی از درآمد پیش‌بینی شده کشور محقق نشد.
رحیمی افزود: دولت توانسته است کشور را در سال‌های ۹۷، ۹۸ و ۹۹ با نداشتن سهم بالایی از درآمد که همان فروش نفت و صادرات بود، اداره کند.
وی ادامه داد: دولت هم بخش هزینه‌های جاری و هم بخش هزینه‌های تملک دارایی سرمایه‌ای را به نحو احسن انجام داده و ما نیز سعی کرده‌ایم پروژه های اصلی ملی و استانی را در استان فارس به نتیجه برسانیم.
استاندار فارس با اشاره به گذشت حدود ۲ سال از انتصابش در این منصب گفت: در زمان انتصاب، یکی از معضلات اصلی استان، مساله آب بود که این مطلب را در جلسه هیات دولت نیز مطرح کردم؛همچنین احیای محیط زیست، توجه به گردشگری و زیرساخت‌ها از دیگر مواردی بود که در روز مصاحبه در جلسه هیات دولت بیان کردم.
وی ادامه داد: در زمینه آب، جمع‌آوری آب‌های سطحی در قالب احداث سدها و روان آب‌ها تلاش‌های خوبی شد و انتظار این است تا پایان دولت چند سد در استان به بهره‌برداری برسد.
استاندار فارس با بیان اینکه در حال حاضر سد هایقر ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: سد کوار را به نتیجه خواهیم رساند؛ همچنین عملیات اجرایی سد نرگسی و سد تنگ خمار فسا و همچنین شبکه‌های آبیاری و زیردست این سدها در دست اجرا است.
رحیمی افزود: در زمینه آب شرب نیز شهرها و روستاهای زیادی در مراحل بحرانی بودند که تعدادی از آن‌ها از بحرانی به سمت تنش سوق پیدا کردند و شدت بحرانی بودن آن‌ها کاهش پیدا کرد و تعدادی از روستاهایی که در مرحله تنش آبی قرار داشتند به مرحله عادی سوق داده شدند.
وی ادامه داد: از جمله آبرسانی‌هایی که در همین ایام انجام شد و جزو آرزوهای شهروندان بود می‌توان به آبرسانی شهر داراب اشاره کرد؛ همچنین ادامه فعالیت آبرسانی به شهر جنت شهر و زرین‌دشت در دست اجرا است.
استاندار فارس گفت: طرح آبرسانی به استهبان و فسا مراحل نهایی خود را طی می‌کند، آبرسانی رونیز به فسا و آبرسانی به شهرهای سعادت شهر انجام شده و آبرسانی به ارسنجان در حال اجرا است.
رحیمی افزود: همچنین آبرسانی به شهر جهرم از سد سلمان فارسی انجام شده و آبرسانی به قیروکارزین و خاوران در دست اقدام است.
وی ادامه داد: همچنین طرح مطالعاتی آبرسانی به جنوب استان در حال اجراست و برای رفع معضلات به صورت کوتاه مدت نیز کف شکنی‌ها، احداث مخازن و شبکه‌های انتقال در حال انجام است.
استاندار فارس گفت: همچنین برای تعداد زیادی از روستاها که با مشکل آب مواجه بودند، احداث تعداد زیادی حلقه چاه در دستور کار قرار گرفت.
رحیمی افزود: در شهر شیراز با اقدامی که در زمینه انتقال آب از سد درودزن به شیراز صورت گرفت در فاز نخست قسمتی از کمبود آب شرب جنوب غربی و جنوب شیراز و شهر صدرا رفع شد و با اجرای ۱۴ کیلومتر باقی مانده از دوکوهک تا مخزن معالی‌آباد شیراز معضل بسیاری از نقاط این شهر حل و تعداد زیادی از چاه‌های با عمق ۲۵۰ تا ۳۰۰ متر از مدار خارج خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین در زمینه فاضلاب و پساب فعالیت‌های خوبی صورت گرفت، ۲ تصفیه خانه فاضلاب در شهر شیراز وجود دارد، پسابی که از تصفیه‌خانه دوم می‌گیریم دارای کیفیت بسیار خوبی است و می‌توان فعالیت‌های مختلفی را با آن اعم صنعتی و کشاورزی انجام داد که انتقال این پساب‌ها به سمت صنایع در دستور کار قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: پساب تصفیه خانه اول نیز برای شهر صنعتی سروستان و اراضی کشاورزی آنجا و جنگل‌کاری در دستور کار قرار گرفته است.
استاندار فارس گفت: یکی از معضلات دیگری که در دستور کار مدیریت ارشد استان قرار داشته، حفاظت از محیط زیست بوده است؛ در این زمینه احیای تالاب ها و حفظ محیط زیست را به عنوان بستر فعالیت و زندگی ابنای بشر و شهروندان دنبال کردیم.
رحیمی افزود: در این زمینه تلاش‌های خوبی صورت گرفت و حداقل در ۲ دهه گذشته برای نخستین بار در سال‌های ۹۸ و ۹۹ به ترتیب ۴۵ میلیون متر مکعب و ۵۵ میلیون مترمکعب آب از سد درود زن توسط رودخانه کر به تالاب‌های بختگان و آباده طشک و کمجان انتقال دادیم.
وی ادامه داد: این اقدام در نوع خود یک کار ارزشمند است و موجب احیای تالاب ها و جلوگیری از گسترش شوری اراضی و پراکندگی ریزگردها خواهد شد و اقلیم آنجا و فعالیت جوامع همجوار با این تالاب‌ها را در ابعاد مختلف تحت تاثیر قرار می‌دهد.
استاندار فارس گفت: همچنین سعی شد تا رودخانه کر لایروبی شود که  این کار انجام شد و انتقال آب با کیفیت بهتری صورت گرفت.
رحیمی افزود: از طرفی رودخانه شادکام اقلید که در مسیر منتهی به دریاچه کافتر به عنوان یک تالاب است را لایروبی کردیم و در بارندگی‌هایی که روان آب‌ها به حرکت در می‌آیند، آبگیری این تالاب نیز انجام می‌شود.
وی ادامه داد: در ارتباط با دریاچه پریشان نیز طرحی را از سد نرگسی برای تامین حق آبه این تالاب در نظر گرفتیم و این موضوع در دستور کار است.
استاندار فارس گفت: گردشگری و توسعه آن شرایط و الزماتی دارد که کاهش حضور گردشگران بر اثر کرونا، واحدهای اقامتی و اماکن سیاحتی و زیارتی را تحت تاثیر قرار داد اما زیرساخت‌های مورد نیاز گسترش پیدا کردند.
رحیمی افزود: ایرلاین‌هایی مثل سپهران، فلای پرشیا و فارس ایر را در استان راه اندازی کردیم و هوانوردی در دستور کار ما است و در آینده نزدیک خبرهایی در این زمینه اعلام خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر چهار فرودگاه استان فارس شامل شهید دستغیب شیراز، لار، لامرد و جهرم فعال هستند و سه فرودگاه نیز در مرحله تکمیل قرار دارد تا در آینده بتوانند عملیات پروازی داشته باشند.
استاندار فارس گفت: زیرساخت‌هایی مثل هتل‌ها، متل‌ها و گردشگری‌ها به ویژه بوم گردی‌ها از رونق خوبی برخوردار هستند.
رحیمی افزود: همچنین چند موزه در استان احداث شده یا آماده افتتاح است و پروژه‌هایی نیز در این زمینه به بهره‌برداری رسیده است.
وی ادامه داد: در بعد کشاورزی با توجه به سابقه استان، کار به سمت و سوی کشاورزی دانش بنیان با اولویت گیاهان کم آب‌بر با ارزش افزوده بالا سوق داده شد و گلخانه‌ها توسعه پیدا کرد.
استاندار فارس گفت: همچنین کشت گیاهان دارویی در استان افزایش پیدا کرد و در زمینه حفظ سلامت غذایی تولیدهای گواهی شده و ارگانیک را برای نخستین بار در سطح استان ارایه می‌کنیم.
رحیمی بیان کرد: در زمینه گسترش زیرساخت‌های ارتباطی نیز در حوزه میزان دسترسی و سرعت اینترنت جهش چند برابری در سطح استان داشتیم، در ابتدای مسوولیت من سرعت اینترنت ۳G بود که به ۴G افزایش یافت و در حال حاضر ۵G در حال راه‌اندازی است.
وی ادامه داد: پهنای باند اینترنت و گسترش فیبرهای نوری، گسترش وضعیت اینترنت و بهبود آن در مناطق روستایی در دست اقدام است و وضعیت ‌آن در حال حاضر بسیار متفاوت است.
استاندار فارس گفت: همچنین بسیاری از روستاهای بالای ۲۰ خانوار از گاز برخوردار هستند و تا پایان دولت حداقل ۹۸ درصد روستاها از گاز برخوردار خواهند بود.
رحیمی افزود: در چند سال اخیر عناوین جهانی را برای استان کسب کردیم که از جمله آن می‌توان به آباده شهر جهانی منبت، شیراز شهر جهانی صنایع دستی، شهر دوستدار کتاب و غیره اشاره کرد.
وی ادامه داد: همچنین تعدادی از آثار تاریخی استان به ثبت ملی و جهانی رسیده است.