تهران- ایرنا- سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از کاهش متوسط سالیانه ۱۰ درصدی آمار حوادث شغلی و افزایش روزهای بدون حادثه از ۲ به سه روز در نتیجه ممیزی HSEE (بهداشت، ایمنی، محیط زیست و انرژی) در بیش از ۷۰ درصد واحدهای تولیدی به بهره‌برداری رسیده در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور خبر داد.

به گزارش روز شنبه وزارت صنعت، معدن و تجارت، "اصغر مصاحب" در نشست شورای هماهنگی کارگروه‌های مدیریت بحران شرکت‌های استانی تابعه افزود: فعالیت‌های این سازمان در راستای تمرکز واحدهای تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی و امکان ارائه مطلوب‌تر خدمات در همه حوزه‌های HSEE با رعایت الزام‌های زیست محیطی، اصل پیشگیری در وقوع حوادث و همچنین کنترل از مبداء و کاهش آلاینده‌ها به منظور دستیابی به توسعه پایدار انجام می‌شود.

وی، از تجزیه و تحلیل حوادث شغلی و ترویج درس‌آموزی از حوادث، ارزیابی ریسک واحدهای کوچک و متوسط در راستای کاهش هزینه‌های آن‌ها و ارائه نتایج در قالب مشاوره به منظور پیشگیری از حوادث، ممیزی HSEE، آموزش‌های علمی و کاربردی گسترده، تجهیز و توسعه ناوگان خدمات ایمنی و آتش‌نشانی و شبکه شیرهای آتش‌نشانی به‌عنوان اهم فعالیت‌های انجام شده در حوزه ایمنی و بهداشت شغلی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی تحت پوشش سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران نام برد.

سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران افزود: بیش از ۷۰ درصد واحدهای صنعتی به بهره برداری رسیده مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی نیز ممیزی HSEE شده و نقاط تأثیرگذار در راستای کاهش آمار حوادث به آن‌ها مشاوره داده شده است.

وی ادامه‌داد: سالیانه بیش از ۱۲۰ هزار و ۷۲۹ نفر- ساعت دوره‌های آموزشی در زمینه‌های مختلف HSEE در سطح شهرک‌ها و نواحی صنعتی برگزار و سعی شده که هر سال میزان آموزش‌ها با رشد خوبی همراه باشد.

مصاحب بیان‌داشت: تعداد خودروهای عملیاتی امداد و نجات و اطفای حریق در شهرک‌ها و نواحی صنعتی نیز در ۹ ماهه امسال به ۲۹۸ خودرو در ۲۶۶ ایستگاه رسیده، به‌طوری که اکنون ۷۹ درصد از واحدهای تولیدی مستقر و ۸۴ درصد از اشتغال موجود تحت پوشش خدمات آتش نشانی هستند.

وی همچنین اعلام‌کرد: تعداد ۵۰ درمانگاه و مرکز طب کار در شهرک‌ها و نواحی صنعتی ایجاد و تجهیز شده که خدمات طب کار و درمانی عمومی را به واحدهای تولیدی مستقر ارائه می‌دهند.

به گزارش ایرنا، سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۰۱ شهرک و ۳۲۲ ناحیه صنعتی و سه منطقه ویژه اقتصادی در حال بهره‌برداری، ۷۷ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۶ شهرک فناوری، ۳۷ مرکز خدمات فناوری و کسب‌ و کار، ۲ مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم‌افزاری، ۸۷ هزار و ۸۶۳ قرارداد منعقده و بهره‌برداری از ۴۶ هزار و ۴۱۳ واحد صنعتی و سه هزار و ۵۵ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۳۵ هزار و ۵۵۷ نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.