خمین - ایرنا - رییس دانشکده علوم پزشکی خمین گفت: ۹۵ درصد از مردم این شهرستان در اماکن عمومی از ماسک استفاده می‌کنند.

دکتر « مجتبی دیده دار» روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه خمین افزود: وضعیت پنج درصد از مردم به ویژه میوه فروشان دوره گرد که از ماسک استفاده نمی کنند، سبب دغدغه کادر درمان است.
وی بیان کرد: رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک در اماکن عمومی از سوی مردم خمین و رعایت پروتکلهای بهداشتی و محدودیت‌های فعالیت از سوی اصناف  سبب خروج این شهرستان از شرایط بحرانی ابتلا به کرونا و رسیدن به رنگ زرد است.
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین گفت: از سه هزار و ۷۵۳ آزمایش  تشخیص کووید ۱۹ در این شهرستان، یک هزار و ۴۶۹ بیمار مبتلا شناسایی شدند.
دیده دار اضافه کرد: از این تعداد یک‌هزار و ۳۱۹ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ پس از گذراندن مراحل درمان بهبود یافتند و از بیمارستان ترخیص شدند و ۱۰۹ بیمار جان خود را از دست دادند.
وی ادامه داد: ۵۸ درصد از بیماران مبتلا به کرونا در این شهرستان زن و ۴۲ درصد از این بیماران مرد بودند.
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین بیان کرد: ۷۴ درصد از مبتلایان کووید ۱۹در خمین ساکن شهر و ۲۶ درصد ساکن روستا بودند.

وی با اشاره به اینکه بیشتر مبتلایان به کووید ۱۹ در خمین بین سنین ۶۰ تا ۶۹ سال هستند، اضافه کرد:  ۶۰ درصد از این مبتلایان، بیماری زمینه ای شامل ۳۷ درصد فشار خون، د۲۰ درصد دیابت و ۱۴ درصد قلبی عروقی داشتند .
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین گفت: گروه های شغلی زنان خانه دار، آزاد و بیکار، کادر بهداشت و درمان، بازنشستگان، کارمندان و کشاورزان به ترتیب بیشترین مبتلایان به کرونا را داشتند.
دیده دار با بیان اینکه بیشترین آمار فوتی های بیماران مبتلا به کرونا در خمین  در سه ماهه اخیر ثبت شد، توضیح داد: کووید ۱۹ جان ۳۰ نفر در آبان، ۱۵ نفر در آذر و سه نفردر دی را گرفت.
وی با اشاره به تاثیر محدودیت‌ها در کاهش آمار کرونا ادامه داد: مبتلایان به کووید ۱۹ در خمین شامال ۲۵۹ نفر در آبان، ۱۷۲ نفر در آذر و ۴۵ نفر در دی هستند و در هفته‌ های اخیر فوتی های ناشی از این بیماری در این شهرستان به صفر رسیده است.
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین تصریح کرد: روند کاهشی بیماری کرونا نشان می دهد با همکاری مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی، آمار بیماران بستری و فوتی های ناشی از این بیماری کاهش پیدا می کند.
دیده دار تاکید کرد: دورهمی‌های خانوادگی یکی از بسترهای مهم انتقال بیماری کرونا است و شهروندان باید به طور جدی از حضور در این اجتماعات پرهیز کنند.
کرونا، ویروس شایعی است که هرسال زمستان با علایم سرماخوردگی مشاهده می‌شد، اما از سال ۲۰۰۲ این ویروس جهش ژنتیکی داشته و ابتدا خود را با بیماری سارس، پس از آن مرس و در حال حاضر به شکل کووید ۱۹ نشان داده  که با دوره نهفتگی ۲ تا ۱۴ روز و با تظاهراتی نظیر تب بالا، سرفه، تنگی نفس، سردرد و گاهی با  اسهال و استفراغ همراه است.
نخستین مورد مثبت ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی پس از قم در اول اسفندماه سال ۹۸ مشاهده شد.
شهرستان خمین از توابع استان مرکزی دارای ۱۰۵ هزار نفر جمعیت و یک بیمارستان با خدمات درمانی و بستری است.