لارستان-ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی بخش جویم از توابع شهرستان لارستان گفت: بیش از سه هزار تن وش پنبه از پنبه‌زارهای این بخش و روستاهای اطراف آن برداشت و به کارخانه‌های پنبه پاک کنی در شیراز و همچنین استان‌های قم و البرز ارسال شد.

نگهدار اولاد حسین، شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: این میزان وش پنبه که از نوع رقم زود رس "ساجدی" است از سطح حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار برداشت شده است.

وی، با بیان اینکه کار برداشت وش پنبه از پنبه زارهای بخش جویم شهرستان لارستان از اوایل آبان ۹۹ آغاز شد، گفت: با استفاده از یک دستگاه کمباین قوزه چین در این بخش، حدود ۲۰ درصد از عملیات برداشت این محصول به صورت ماشینی و مابقی آن به صورت دستی انجام شد. 

یکی از کشاورزان بخش جویم لارستان نیز بیان کرد: میزان برداشت وش پنبه در هر هکتار و همچنین قیمت فروش این محصول در سال زراعی جاری مناسب و راضی کننده بود و کشاورزان منطقه نسبت به کاشت امسال بسیار ابراز رضایت کردند.

عباس جوادی افزود: میزان برداشت وش پنبه در هر هکتار در سال زراعی جاری افزون بر چهار و نیم تا پنج هکتار بود و همچنین به لحاظ قیمت فروش نیز راضی هستیم.

سطح زیر کشت پنبه در شهرستان لارستان در سال زراعی امسال، حدود پنج هزار و ۵۰۰ هکتار بود که پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۶ هزار تن وش پنبه از پنبه زارهای این شهرستان برداشت شود.

شهرستان لارستان به مرکزیت لار در فاصله ۳۷۸ کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد.

استان فارس یکی از قطب‌های مهم کشت پنبه در کشور محسوب می‌شود و از حیث سطح زیر کشت پس از استان خراسان رضوی رتبه دوم را به خود اختصاص داده اما به لحاظ عملکردی در رتبه نخست میزان برداشت پنبه در کشور قرار دارد.

شهرستان‌های لارستان، داراب، زرین دشت و فسا، مهمترین مناطق کشت پنبه در استان فارس به شمار می‌آیند و کشاوزان در این چهار شهرستان از دیرباز در کشت این محصول که از آن به نام طلای سفید یاد می شود، فعالیت داشتند.

پنبه استان فارس، علاوه بر کمیت در بحث کیفی نیز جزو مرغوب‌ترین پنبه‌هاست به گونه‌ای که بسیاری از کارخانه‌های نساجی کشور، خواهان محصولات کشاورزان فارس هستند.