گنبدکاووس - ایرنا - آتش سوزی پارک ملی گلستان که عصر دیروز با تلاش چند ساعته محیطبانان، قرق بانان و نیروهای مردمی مهار شده بود از بامداد امروز در گوشه دیگری از این عرصه جنگلی شعله‌ور شد.

بر اساس اطلاعات کسب شده خبرنگار ایرنا، کم‌توجهی مردم و مسافران در خاموش‌کردن کامل آتش‌هایی که در این پارک ملی روشن کرده اند در کنار وزش باد عامل آتش گرفتن دوباره این عرصه در کمتر از ۲۴ ساعت شد.

رییس پارک ملی گلستان به خبرنگار ایرنا گفت: با تاریک شدن هوا از شب گذشته آتش سوزی در منطقه "زاو" شهرستان کلاله گزارش شد که پس از چند ساعت با تلاش نیروهای محیط‌بانی، منابع طبیعی و بومیان منطقه و زدن آتش‌بر، بامداد امروز از پیشروی و سرایت آن به دیگر نقاط جنگلی جلوگیری شد.

مهدی تیموری دست داشتن سهوی عامل انسانی در آتش سوزی دیروز و امروز را محتمل دانست و از مردم خواست از خاموش‌کردن آتش‌های که در جنگل روشن می کنند مطمئن شوند چرا که وزش باد و کم شدن رطوبت‌ها در چند روز اخیر احتمال شعله‌ور شدن آتش‌های باقی مانده را تشدید می‌کند.

وی اظهار داشت: آتش این منطقه به طور کامل مهار نشده و هنوز دود ناشی از سوختن برخی کنده‌ها و شاخ و برگ‌ درختان در هوا مشخص است و نیروهای محیط‌بانی با تقویت "آتش‌برها" و بریدن شاخه و تنه‌های نیم‌سوز درختان تلاش دارند تا آتش را به طور کامل خاموش کنند.

همچنین آتش سوزی صبح روز گذشته در منطقه موسوم به دره شمالی پارک ملی گلستان هم با تلاش چندین ساعته نیروهای محیط بانی، منابع طبیعی و بومیان منطقه با استفاده از سه دستگاه دمنده به طور کامل مهار شد.

به گفته تیموری، حریق صبح روز گذشته که در منطقه سخت گذر رخ داده بود به پنج هکتار از پارک ملی گلستان خسارت زد و چند اصله از گونه‌های درختان جنگلی مانند بلوط، ممرز، آزاد و ولیک دچار خسارت سطحی شدند.

پارک ملی گلستان قدیمی ترین پارک ملی ثبت شده در ایران و پناهگاهی کم نظیر برای حیات وحش است که هزار و ۳۵۰ گونه گیاهی و ۳۰۲ گونه جانوری از جمله نیمی از گونه‌های پستانداران ایران را در حدود ۹۰۰ کیلومتر مربع گستره خود جای داده و به همین دلیل به عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

گلستان در سال ۱۳۵۴ نخستین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیره‌گاه زیست محیطی کره زمین به ثبت رسیده است.

بیشتر گستره پارک در استان گلستان، حدود ۳۴ درصد آن در استان خراسان شمالی و بخش ناچیزی نیز در استان سمنان قرار دارد.

چندی قبل مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با اشاره به تجهیز عرصه‌های طبیعی این استان به ۲ خودرو آتش‌نشانی جدید گفته بود که جزو استان‌های پرخطر در احتمال وقوع آتش در جنگل و مرتع هستیم.

آبان امسال هم حدود ۲۰۰ هکتار از عرصه های جنگلی گلستان در محدوده توسکستان گرگان در آتش سوخت.