ژیلا یزدانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تمام مصنوعات طلا باید دارای کدشناسایی سازنده که ترکیبی از یک حرف انگلیسی و یک عدد است، باشد و مردم هم در خریدهای خود باید به این مهم توجه ویژهای داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه ۳۰۵ واحد عرضه مصنوعات گرانبهای موجود در استان طی ۹ ماهه سال جاری مورد بازرسی قرار گرفت، افزود: در این مدت ۱۱۳ گشت مشترک در استان انجام شده که ۶۴ مورد آن مربوط به واحدهای عرضه مصنوعات گرانبها است.
مدیرکل استاندارد کردستان اضافه کرد: ۳۸ مورد نمونه برداری از واحدهای تولیدی طلا دارای کُد استاندارد و همچنین از سطح عرضه انجام شده که از این تعداد ۳۲ مورد با استاندارد موجود نامنطبق و ۶ مورد انطباق داشته است.
یزدانی یادآور شد: طی ۹ ماهه امسال در راستای اجرای طرح طاها (طرح اجرای هماهنگ استاندارد) هشت هزار و ۷۴ مورد بازرسی از واحدهای صنفی استان انجام و ۶۵ مورد نمونهبرداری از کالاهای مشمول استاندارد در استان انجام شده است.
وی با بیان اینکه در این مدت تعداد نمونه آزمون واحدهای تولیدی، شاهد، درخواستی و تملیکی در استان یک هزار و ۵۵ مورد بوده است، افزود: از دیگر اقدامات انجام شده طی ۹ ماهه امسال در استان تدوین چهار استاندارد ملی است.
شهروندان استان میتوانند برای اطمینان از اصالت کالا کد شناسه مندرج برروی کالاها را از طریق سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال و در صورت شکایت هم از طریق سامانه ۱۵۱۷ اقدام کنند.