کابل - ایرنا - انتصاب رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان به سمت مشاور ارشد امنیتی - سیاسی اشرف غنی رئیس جمهوری این کشور، همزمان با آغاز مذاکرات صلح دوحه، با واکنش فعالان سیاسی در این کشور مواجه شده و آن را گامی برای مقابله با تشکیل احتمالی دولت موقت می‌دانند.

به گزارش روز یکشنبه  ایرنا، انتصاب "محمد محقق" رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان به عنوان مشاور  ارشد امنیتی -سیاسی رئیس جمهوری افغانستان واکنش های فعالان سیاسی را به همراه داشته و برخی آن را، اقدامی برای جلوگیری از تمایل او  در تشکیل دولت موقت می‌دانند.

این انتصاب در فضای مجازی  افغانستان نیز با واکنش هایی مواجه شده و تعدادی از کاربران با انتقاد از محمد محقق گفته اند  وی به عنوان یکی از رهبران مطرح نباید به عنوان مشاور در قدرت شریک می‌شد.

احمد سعیدی کارشناس مسائل سیاسی نیز در صفحه فیسبوک خود نوشت در آستانه تحولات سیاسی جدید، رئیس جمهور برخلاف میل همپیمانان به سراغ افراد جدید رفته تا بتواند محور مطمئنی علیه تصمیم‌های غیر منتظره صلح قطر ایجاد کند.

«سیامک هروی» سخنگوی سابق ریاست جمهوری افغانستان نیز در واکنش به انتصاب محقق به عنوان مشاور ارشد امنیتی- سیاسی رئیس جمهوری افغانستان نوشت اشرف غنی برای جلوگیری از حمایت محقق از تشکیل دولت موقت، او  را به این سمت منصوب کرده است.

برخی  فعالان سیاسی نیز گفته اند زمانی محقق بیشترین تاثیر را در رای نمایندگان داشت اما اکنون به سطح یک مشاور تنزل کرده است.

عبدالطیف پدرام دبیرکل حزب کنگره ملی افغانستان نیز در فیسبوک خود نوشت به خاطر نمی آورم تاکنون رهبر یک حزب مهم سیاسی به عنوان مشاور  امنیتی و سیاسی رئیس جمهوری معارض خود تبدیل شود.

رئیس جمهوری افغانستان همچنین" محمد جواد عثمانی وزیر بهداشت دولت خود  را که به تازگی از مجلس رای اعتماد گرفته بود، به علت فساد اداری برکنار کرد که این امر  باعث نارضایتی شدید "عطامحمد نور" رئیس اجرایی حزب جمعیت افغانستان شد که  از حامیان اصلی وزیر بهداشت است.
رئیس اجرایی حزب جمعیت افغانستان پس از برکناری سیاستمدار نزدیک به خود (وزیر بهداشت) گفت که تاکنون در باره طرح دولت موقت فکر نکرده بود اما اکنون از این طرح حمایت می‌کند.

 اختلافات بر سر جابجایی ها و تغییرات در دولت اشرف عنی در حالی است که دور دوم مذاکرات صلح دوحه پس از وقفه ۲۰ روزه بار دیگر در قطر آغاز شده است .