اهواز - ایرنا - مدیرکل امور عشایری خوزستان گفت: جابه‌جایی دام عشایر برون و درون استانی بدون کارت تردد، براساس مصوبه هیات دولت، ممنوع است.

علی رحم کریمی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: عشایر کوچ رو ، پیش از حرکت به مناطق ییلاقی باید نسبت به دریافت کارت تردد از شرکت‌های تعاونی عشایری اقدام کنند در غیر این صورت اجازه جابه‌جایی دام داده نخواهد شد.
وی گفت: صدور کارت تردد دام عشایر مستلزم هویت گذاری و تهیه شناسنامه دام است که این کار توسط شرکت‌های تعاونی عشایری و با نظارت و پشتیبانی امور عشایری خوزستان انجام می‌شود.
مدیرکل امور عشایری خوزستان هدف از هویت گذاری دام و صدور کارت تردد را جلوگیری از قاچاق دام به ویژه دام مولد بیان کرد و خواستار همکاری عشایر استان برای اجرای این طرح ملی شد.
کریمی هزینه صدور کارت تردد را ۴۱۸ هزار ریال و هویت گذاری هر راس دام سبک را ۷۵هزار ریال با احتساب بیمه پایه بیان کرد و افزود: بدون هویت گذاری و شناسنامه دار کردن دام و صدور کارت تردد، خرید و فروش دام ممنوع است و در آینده سهمیه نهاده دامی برای دام هایی بدون هویت نیز تخصیص نمی‌یابد.
وی گفت: ۱۱ شرکت تعاونی عشایر خوزستان موظف هستند همه مشخصات دام خانوارهای عشایری را در سامانه "پنجره واحد کشاورزی" ثبت کرده و سپس برای صدور کارت تردد اقدام کنند.
مدیرکل امور عشایری خوزستان ادامه داد: سامانه پنجره واحد کشاورزی با دامپزشکی ، راهداری و وزارت جهادکشاورزی مرتبط است و درآینده با کشتارگاه‌های صنعتی دام وصل خواهد شد تا از کشتار دام بدون هویت جلوگیری شود.
کریمی افزود: طبق قانون و مصوبه هیات دولت ، فروش دام زنده عشایر نیز بدون داشتن شناسنامه نیز ممنوع است از این رو عشایر از هم اکنون که امکانات نرم افزاری و سخت افزاری در سطح خوزستان وجود دارد نسبت به دریافت کارت تردد و هویت گذاری دام خود اقدام کنند.
به گفته وی اعتبار کارت تردد دام عشایر پنج ساله است.
بنابر اعلام سازمان جهادکشاورزی خوزستان طرح هویت گذاری دام سبک و سنگین مناطق روستایی خوزستان توسط اتحادیه دامداران استان و با نظارت معاونت بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی استان انجام خواهد شد.
به گزارش ایرنا ۱۶هزارخانوار عشایری با حدود ۲ میلیون راس دام سبک از استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان، اصفهان، ایلام، همدان و کرمانشاه در قشلاق گاه خوزستان مستقر هستند.
کوج عشایر به مناطق قشلاقی خوزستان از مهر و کوچ ییلاقی از اردیبهشت شروع می‌شود.
براساس اعلام سازمان امور عشایری کشور، عشایر حدود ۲۵ درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور را تامین می‌کنند.