طیبه فاطمی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به اهمیت مجموعه کتابخانه مرکزی اصفهان بعنوان مرجع مهم کتابهای مطالعه در استان، طرح توسعه آن در شورای اسلامی شهر به تصویب رسید و عملیات اجرایی آن از یک ماه و نیم پیش آغاز شد.
وی اضافه کرد: در این راستا تنها بخش مخزن کتابخانه برای جلوگیری از آسیب زدن به منابع اصلی کتاب تعطیل شده و سایر بخشها شامل کتابخانه دیجیتال، بخش اطلاعات و ثبت نام و مطبوعات و نشریات، دایر و در حال ارائه خدمات به شهروندان است.
رییس اداره امور کتابخانههای شهرداری اصفهان، علت انتخاب این زمان برای اجرای طرح توسعه را شیوع ویروس کرونا و اجرای محدودیت حضور شهروندان در فضاهای بسته از جمله سالنهای مطالعه ذکر کرد و گفت: اعضای کتابخانه میتوانند با کارت عضویت خود از خدمات سایر کتابخانههای شهرداری بهرهمند شوند.
وی یادآور شد: در زمان احداث و افتتاح این مجموعه، حجم مراجعان خیلی بالا نبود ولی در زمان حاضر علاوه بر مراجعان، تعداد منابع و انتشارات نیز افزایش یافته و نیازمند فضای بیشتری است.
این گفتهها در حالیست که مدیر منطقه سه شهرداری اصفهان نیز از تخصیص ۵۵ میلیارد ریال برای ساماندهی و توسعه کتابخانه مرکزی اصفهان خبر داده است.
حسین کارگر افزود: مقرر شده علاوه بر ایجاد مخزن کتابهای نفیس در طبقه فوقانی، سیستم اطفا حریق به همراه سیستم تهویه جدید در این ساختمان ایجاد شود.
کتابخانه مرکزی و مرکز اطلاعرسانی شهرداری بعنوان نخستین مرکز چندرسانهای در شهر اصفهان با زیربنای بالغ بر ۱۲ هزار مترمربع در سال ۸۱ در پنج طبقه احداث شده و نمای خارجی آن مکعب شکل است.
کتابخانه مرکزی دارای مخزن بخش امانت کتاب با بیش از ۱۳۰ هزار عنوان کتاب، بیش از چهار هزار و ۸۰۰ عنوان سیدی و دیویدی در بخش دیداری و شنیداری، بیش از ۱۱ هزار جلد کتاب مرجع، بیش از هفت هزار جلد کتاب خطی و چاپ سنگی و نفیس، بعلاوه بیش از ۳۲۰ عنوان مجله و ۲۰ عنوان روزنامه در بخش نشریات جدید و قدیمی است..
کتابخانه مرکزی شهداری اصفهان دارای سالن اجتماعات با گنجایش ۳۳۰ نفر ویژه برگزاری همایشهای علمی و فرهنگی، سالن آموزش با گنجایش ۷۰ نفر ویژه برگزاری دورههای آموزشی و گالریهای هنری با ظرفیت ۱۵۰ عدد تابلو است.
اکنون در استان اصفهان بالغ بر٣٠٠ باب کتابخانه عمومی فعالیت دارند که از این تعداد ۱۹۴ کتابخانه، نهادی و ۱۱۲ کتابخانه، مشارکتی توسط بخش خصوصی و دستگاههای مختلف از جمله شهرداریها ایجاد شده است.
در کلانشهر اصفهان حدود ۸۵ کتابخانه و سالن مطالعه وابسته به شهرداری وجود دارد.