اصفهان- ایرنا- مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: به خاطر آلودگی هوا شروع فعالیت‌ دستگاه‌های اجرایی روز دوشنبه در شهرهای اصفهان، بخش مرکزی کوهپایه، نجف آباد، شاهین شهر، مبارکه، خمینی شهر، لنجان، فلاورجان و برخوار با یک ساعت تاخیر آغاز می‌شود.

منصور شیشه فروش یکشنبه شب در گفت و گو با ایرنا افزود: همچنین انجام خدمات به صورت دورکاری برای کارکنان دارای بیماری‌های زمینه‌ای و آسیب پذیر با موافقت مدیر مربوطه انجام می‌شود.

وی با اشاره به اطلاعیه شماره ۲۵ کارگروه هماهنگی شرایط اضطرار آلودگی هوای اصفهان برای این روز ادامه داد: با توجه به استمرار پایداری هوا، کاهش دما و افزایش غلظت آلاینده‌های جوی و کاهش میدان دید به خصوص در ساعت اولیه روز عدم فعالیت کوره‌های تولید گچ و آجر، کاهش فعالیت صنایع آلاینده و ممنوعیت تردد خودروها، کامیون‌ها و اتوبوس‌ها و موتورسیکلت‌های دودزا و فاقد معاینه فنی توصیه می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد: عدم انجام عملیات عمرانی، غعالیت‌های معدنی، خاکبرداری، سوزاندن ضایعات و هرگونه فعالیتی که به تشدید آلاینده‌ها منجر خواهد شد ضروری است.

وی تصریح کرد: به عموم در کاهش سفرهای غیرضرور شهری، عدم استفاده از خودروهای شخصی، استفاده از ماسک، عدم فعالیت‌های بدنی در فضاهای باز و رعایت الگوی مصارف گاز و اعلام هرگونه اخبار مرتبط با تخلف‌های مرتبط با آلودگی هوا به تلفن ۱۳۷ شهرداری، ۱۹۰ بهداشت و اداره کل محیط زیست توصیه جدی می‌شود.

آلودگی هوا یکی از چالش‌های اساسی کلانشهر اصفهان و شهرهای صنعتی اطراف آن است که کارشناسان تاکید دارند برای برون‌رفت از وضع موجود باید تدابیر اصولی اندیشید و برنامه‌های عملیاتی و راهکارهایی بر اساس تحقیقات علمی و دقیق در پیش گرفت.

بر اساس گزارش مرکز ملی تغییر هوا و اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست، اصفهان در بین هشت کلانشهر ایران (شامل تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، شیراز و اراک) رتبه نخست آلودگی هوا را دارد.

عوامل متعددی در سال‌های گذشته برای منشا آلودگی هوای اصفهان نام برده شد از جمله صنایع بزرگ و کوچک آلاینده، کانون‌های گرد و غبار در مناطق کویری داخل و خارج استان، خشکی رودخانه زاینده رود و تالاب بین المللی گاوخونی، تردد خودروهای دودزا، تکثر خودروهای تک سرنشین، استفاده از سوخت مازوت و استفاده از وسایل گرمایشی گازسوز.

با وجودی که در سال‌های گذشته برنامه های مختلفی برای مقابله با این پدیده از جمله طرح جامع کاهش آلودگی هوای اصفهان اجرا شد اما به گفته کارشناسان، اجرا نشدن مصوبه ها و نبود مدیریت یکپارچه و تحقیقات علمی جامع و کامل برای حل آلودگی هوا باعث شد تا این کلانشهر هرچه بیشتر در سیاهه آلودگی هوا فرو رود و وضع آنقدر بغرنج شود که تعطیلات ناشی از همه گیری بیماری کووید ۱۹ در سال جاری نتوانست این غول سیاه را سر جای خود بنشاند و همچنان لایه ای از هوای ناسالم و آلوده بر فراز این شهر خودنمایی می‌کند.