به گزارش ایرنا وضعیت ویروس کرونا با اعمال محدودیتها در اغلب نقاط کشور از قرمز و نارنجی به زرد و آبی رسیده است و بسیاری از محدودیت های کرونایی برداشته شده و یا حساسیت شهروندان و مسوولان متولی کمتر شده و این مهم با توجه به شکننده بودن وضعیت زرد و آبی خطرناک است که مسوولان باید تدبیر برای این مهم بیاندیشند.
در این میان انتشار خبر بازگشایی مدارس موجی از نگرانی خانواده های دانش آموزان ایجاد کرده است.
یکی از اولیای دانش آموزان بروجردی گفت: برای رسیدن به شرایط فعلی در مبارزه با ویروس کرونا همه مردم تاوان سختی داده اند و تا ثبات کامل شرایط نباید با عادی انگاری برای بازگشت به وضعیت قرمز راه را هموار نمود.
امیر باجلان بیان کرد: سال تحصیلی به نیمه رسیده و دانش آموزان و اولیا آنها با اموزش مجازی تاکنون سختیها و مشکلات فراوانی داشته اند و در شرایطی که انتشار ویروس در جامعه مدام با نوسان همراه است بهتر است سال تحصیلی جاری همچنان مجازی باشد.
یکی دیگر از والدین دانش آموزان بروجردی اظهارداشت: سال تحصیلی جاری برای اغلب دانش آموزان به دلیل مجازی بودن سالی پراسترس و با مشکلات فراوان توام بوده و می توان گفت بعد از گذشت چهارماه دانش آموزان به شرایط فعلی تازه عادت کرده و نیازی به بازگشایی مدارس با توجه به عدم ثبات ویروس نیست.
نورخدا حسینی افزود: نمی توان مطمئن بود که کرونا تا خرداد ماه در بروجرد و کل کشور جولان نمی دهد که دانش آموزان را راهی مدرسه نمود زیرا با بازگشایی مدارس این احتمال وجود دارد که ویروس دوباره جهش یافته و مجددا مدارس تعطیل شود که در این صورت سخت ترین آسیبها را به این قشر وارد می کند.
وی گفت: امسال شیوع ویروس کرونا همه معادلات سالیان پیش را به هم ریخته است. از تغییر در زمان بازگشایی مدارس گرفته تا اما و اگرهایی که پیش روی دانشآموزان، والدین، معلمان و مسوولان قرار داده و نباید تا رفع کامل ویروس و واکسینه نمودن دانش آموزان مدارس بازگشایی شود و این قشر را در مرحله آزمون و خطا انجام ندهیم.
وی اضافه کرد: شهرستان بروجرد تا چند هفته پیش، جز شهرهای قرمز بود و اگر چه این روزها حال بهتری دارد، اما تجربه نشان داده همین که کمی اوضاع بهتر شود، با ترددها و شلوغی شهر، آمار ابتلا و مرگ و میرها باز هم بالا میرود. حال با بازگشایی مدارس، قطعا تردد در شهر بیشتر شده و این خود سبب نگرانی است.
مادری که فرزندش امسال در پایه دوم ابتدایی قرار است تحصیل کند، پایه اول ابتدایی را مهمترین پایه تحصیلی عنوان میکند و به خبرنگار ما میگوید: سال پیش که اصلا نفهمیدیم دانشآموزان چطور درس خواندند سال سخت و پرمشقتی بود. من و همسرم تحصیلات دانشگاهی داریم و از تمام اوقات شبانه روز برای آموزش به پسرم استفاده میکردیم اما هنوز هم در خواندن و نوشتن مشکل دارد.
فاطمه روزبهانی بیان کرد: بازگشایی مدارس در نیمه سال برای دانش آموز اول چندان جذاب نخواهد بود شاید در آموزش بهتر باشد اما دل کندن دانش اموز پایه اول از خانه و دورشدن از اولیا برایشان سخت است و با توجه به کرونا والدین نمیتوانند کودک خود را درمدرسه همراهی کنند.
وی تاکید کرد: پایه های اول و دوم قادر به رعایت پروتکلها به شکل صحیح نیستند و بازگشایی مدارس جز افزایش ویروس و نگرانی برای والدین چیزی بدنبال ندارد.
یک معلم بروجردی گفت: طرح بازگشایی مدارس مشکلات فراوان تدریس مجازی را برای اغلب معلمان برطرف می کند اما با توجه به اینکه برخی پایه های تحصیلی حضوری و برخی غیرحضوری است کار معلمان سخت ترمی شود.
مدیر آموزش و پرورش بروجرد گفت: دغدغه ها و نگـرانی والدین از بازگشایی مدارس را به دلیل وجود ویروس کرونا درک می کنیم و نظرات و پیشنهادهای والدین در این زمینه حتما مورد توجه قرار می گیرد.
محمد مهرافزون اظهار داشت: بروجرد هم اکنون جز وضعیت آبی کم خطر است، و آموزش به صورت های حضوری و مجازی انجام میشود بدینگونه که با تقسیمبندی روزها و کلاسها دانشآموزان در ساعاتی مشخص در مدرسه حاضر میشوند اما چنانچه وضعیت قرمز و نارنجی باشد، برنامه آموزش مجازی در دست اقدام قرار میگیرد.
وی گفت: آموزش و پرورش تابع دستورات وزارت خانه است و قطعا تصمیم بر بازگشایی مجدد مدارس با نظر ستاد کرونا استان و کشور انجام خواهد شد.
محمد کاوند کارشناس مسال اموزش و پرورش بروجرد گفت: در طرح بازگشایی مجدد مدارس باید دید که آیا حضور الزامی است و یا اینکه اگر خانواده ای تمایلی به اموزش حضوری نداشت تکلیف چیست.
وی اظهار داشت: اگر قرار باشد با وجود کلاس حضوری کلاس سامانه شاد ادامه می یابد وظیفه معلمان سنگین تر می شود و باید دید درصورت مثبت بودن چه امتیازی برای معلمان پایه اول و دوم درمقابل دیگر معلمان که در منزل کارمی کنند درنظر گرفته شده است.
وی با اشاره به مبهم بودن برنامه جدید بازگشایی مدارس گفت: برخی معلمان از شهرهای همجوار در بروجرد تدریس دارند باید دید تکلیف مدارسی که معلم غیر بومی دارند و از هم اکنون اعلام کرده اند امکان اموزش حضوری ندارند چیست.
کاوند افزود: اگر این آموزش حضوری الزام اور است ترتیبی اتخاذ شود که مدارس ابتدایی دوره اول ثابت صبح باشند و مدارس دوره دوم که از طریق مجازی اموزش می بینند ثابت عصر باشند.
معاون شبکه بهداشت بروجرد گفت: این شهرستان هم اکنون در وضعیت کم خطر است اما نمی توان گفت خطر کرونا برطرف شده و همچنان ویروس وجود دارد.
شهرام ممدوحی ضمن ابراز نگرانی از بازگشایی مدارس بیان کرد: از ستاد مدیریت مرکزی و استانی بیماری کرونا خواستهایم آموزشها را به صورت غیرحضوری و مجازی برگزار کند که در این رابطه نگران هستیم و هنوز به نتیجه نرسیدیم.
شهرستان بروجرد دارای ۵۴ هزار دانش آموز در ۴۲۰داحد آنوزشی است که حدود۲۲هزار دانش آموز پایه اول هستتد.
تا ۱۹ دی ماه ۶۱ هزار و ۸۲۵ شهروند لرستانی به کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد یک هزار و ۳۰۴ نفر جان باختند.