اراک - ایرنا - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی گفت: بودجه پیشنهادی دولت برای سال آتی مردم محور است و نگاه ویژه‌ای به قشرهای مختلف از جمله افراد کم درآمد دارد.

«رقیه یادگاری» روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: دولت بودجه را در شرایطی تنظیم کرده که از یک طرف با بحث تحریم مواجه است و این امر تکانه شدیدی به عرضه اقتصاد وارد شده است.

وی بیان کرد: از طرف دیگر بحث کرونا در کشور مطرح است که تقاضای جامعه را با مشکلاتی همراه کرده است و بسیاری از کسب و کارها به دلیل این بیماری دچار رکود و تقاضای داخلی برای شمار زیادی از کالاها کم شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی ادامه داد: از این‌رو دولت هم در عرضه و هم از طرف تقاضای اقتصادی دچار مشکل است اما سعی کرده لایحه بودجه را به گونه‌ای تنظیم کند که هم از عرضه و هم از تقاضا حمایت کند.

یادگاری عنوان کرد: برای طرف عرضه، حمایت از تولید کالاهای داخلی و اعمال سیاست‌های تشویقی و حمایت از صادرکنندگان و سیاست های تشویقی را اعمال کرده است و بحث مالیات را به گونه‌ای در نظر گرفته که فشار کمتری به تولید کنندگان وارد شود.

وی اظهار داشت: در بودجه پیشنهادی دولت برای بهبود فضای کسب و کار، فرآیند و اخذ مجوزها و شرایط طرف تقاضا که شامل مردم، دولت و بخش خصوصی است نیز تدابیری اندیشیده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی اضافه کرد: در بخش دولت افزایش حقوق‌ها به میزان ۲۵ درصد در بودجه دیده شده و حداقل حقوق از ۲۵ میلیون ریال به ۳۵ میلیون ریال، معافیت مالیاتی از ۳۰ میلیون ریال به ۴۰ میلیون ریال رسیده است و بحث همسان سازی حقوق بازنشستگان نیز ادامه دارد.

یادگاری گفت: دولت در این بودجه پیشنهادی تلاش کرده تا بدنه دولت تقویت و طرف تقاضا نیز حمایت شود.

وی تصریح کرد: بحث ارتقای معیشت مردم در دستور کار جدی است و در لایحه بودجه، ۳۱ هزار میلیارد تومان برای ۶۰ میلیون نفر از افراد جامعه در نظر گرفته شده و یارانه نقدی نیز که مانند گذشته پایدار است.

یادگاری بیان کرد: دولت ۱۶ هزار میلیارد تومان برای ارتقای معیشت خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی به صورت جداگانه در نظر گرفته و رقمی نیز برای پرداخت بخشی از بیمه بازنشستگی قالیبافان، زنان سرپرست خانوار و به نوعی افرادی که نیاز به حمایت دارند، اختصاص داده  و بیمه درمان رایگان نیز برای ۳۰ میلیون نفر پیش بینی کرده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی افزود: ۲ هزار و ۴۰۰ هزار میلیارد تومان منابع و مصارف دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ است که نسبت به سال ۹۹ با افزایش ۲۰ درصدی همراه است.

یادگاری عنوان کرد: دولت در سال ۹۹ سعی کرده تخصیص اعتبارات تملک دارایی را بالا ببیند و ۷۰ درصد تخصیص اعتبارات عمرانی را داشته که این امر کمک به افزایش عرضه و تقاضا می‌کند.

وی بیان کرد: افزایش اعتبارات تملک دارایی در سال آتی در دستور کار دولت است و از ۲ هزار و ۴۰۰ هزار میلیارد تومان، یک هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه شرکت ها و ۹۲۹ هزار میلیارد تومان بودجه عمومی دولت است که ۴۳ درصد رشد دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی ادامه داد: از سمت دیگر منابع درآمدهای عمومی، فروش دارایی‌های سرمایه‌ای که بیشتر نفت و یکی فروش دارایی‌های مالی که بیشتر اسناد و اوراق خزانه و فروش سهام شرکت ها است، مد نظر قرار دارد.

یادگاری تصریح کرد: درآمدهای عمومی دولت حدود ۳۱۷ هزار میلیارد تومان دیده شده که ۱۰ درصد نسبت به امسال افزایش دارد و ۸۰ درصد درآمدهای عمومی مالیات است اما دولت سعی کرده با وجود اینکه بودجه عمومی را ۴۳ درصد رشد دیده، برای درآمدهای دولت ۱۰ درصد افزایش در نظر گرفته که این مهم برای حمایت از تولید است و به نوعی مالیات تولید را افزایش نداده تا قیمت تمام شده تولید کاهش یابد.
وی اظهار داشت: دولت در بحث واگذاری دارایی سرمایه‌ای که بیشتر فروش نفت است، حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز با نرخ ۴۰ دلار پیش بینی کرده است که در نتیجه فروش نفت از حدود ۱۹۹ هزار میلیاد تومان نسبت به امسال ۲ و نیم برابر شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی اضافه کرد: فروش اموال منقول و غیرمنقول هم برای سال آتی پیش بینی شده که بیشتر هدف فروش ساختمان‌های مازاد است که ۲۵ هزار میلیارد تومان در این بخش دیده شده است.

یادگاری تصریح کرد: واگذاری دارایی‌های مالی، انتشار اوراق مشارکت و اسناد خزانه است که در بودجه نقش موثری دارد و ۲۹۰ هزار میلیارد تومان در این راستا در نظر گرفته شده است.

وی عنوان کرد: در بحث مصارف دولت، ۶۲۷ هزار میلیاد تومان دیده شده که ۴۶ درصد رشد دارد اما بودجه هزینه‌ای فقط حقوق نیست بلکه یارانه، بسته‌های معیشیت، بیمه‌های رایگان و همسان سازی حقوق بازنشستگان، ایثارگران و خانواده شهدا، و سایر موارد را نیز شامل می‌شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی افزود: بودجه هزینه‌ای ۴۶ درصد رشد دارد اما سهم آن از کلان بودجه، ۷۵ درصد است.

یادگاری بیان کرد: تملک دارایی و سرمایه‌ای که بیشتر شامل طرح‌های عمرانی می‌شود نیز، ۱۰۴ هزار میلیارد تومان است که ۱۸ درصد رشد دارد و این رشد مناسب است و در بحث بازپرداخت اسناد خزانه و اوراق، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان با رشد ۱۱ درصدی دیده شده است.

وی تاکید کرد: در مجموع بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۰ به صورت عادلانه‌ای تنظیم شده است.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.