اصفهان - ایرنا - کارشناس مسوول مراقبت‌های کرونا معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: شیوه‌نامه‌های کرونا در شهرهای آبی در زمان حاضر مانند وضعیت زرد اعمال می‌شود تا زمانی‌که پروتکل‌های جدید توسط وزارت بهداشت اعلام شود.

به گزارش ایرنا، رنگ آبی از بیستم دی امسال به رنگ بندی بیماری کووید ۱۹ در کشور اضافه شد که به معنی کم خطر است و برای شهرهایی که تعداد بستری بیماران دارای علائم کرونا در آنها نسبت به شهرهای زرد، کمتر و پایین تر از ۲ بیمار به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، تعریف شد.

بر اساس رنگ بندی جدید اعلام شده توسط سامانه "ماسک" وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وضعیت ۹ شهرستان استان اصفهان به رنگ آبی (کم خطر) درآمد و ۱۵ شهرستان در وضعیت زرد (خطر متوسط) باقی ماندند؛ هفته گذشته همه شهرستان های این خطه در وضعیت زرد قرار داشت.

مهدی فارسی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: رنگ آبی در واقع نشانگر وضعیت بین زرد و سفید است و وزارت بهداشت این رنگ جدید را برای اینکه محدودیت های کرونا با احتیاط و به مرور برداشته شود، تعریف کرد.

وی با بیان اینکه منتظر اعلام رسمی ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره چگونگی اجرای محدودیت ها و شیوه‌نامه های بهداشتی در شهرهای آبی هستیم، اضافه کرد: تا زمانی‌که این موارد ابلاغ شود، نحوه رعایت شیوه‌نامه  بهداشتی در شهرهای آبی مانند زرد است.

فارسی با بیان اینکه در شهرهای زرد هنوز گروه شغلی چهار مجاز به فعالیت نیستند، خاطرنشان کرد: همچنین در این شهرها فعالیت اداره‌ها باید با حضور دو سوم کارکنان صورت گیرد و جلسه‌های فضای سربسته با رعایت شیوه‌نامه ها و با حداکثر حضور ۳۰ نفر برگزار شود.

وی ادامه داد: همچنین در شهرهای زرد فعالیت حضوری آموزشگاه‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها ممنوع است و آیین‌های فرهنگی و مذهبی نباید برگزار شود.

گروه شغلی شماره ۴ شامل برگزارکنندگان مراسم فرهنگی، اجتماعی و مذهبی، مدرسه‌های شبانه‌روزی، باشگاه‌های ورزشی، چایخانه‌ها، قهوه‌خانه‌ها و مراکز عرضه مواد دُخانی، بازی‌ها و مراکز تفریحی آبی، باشگاه‌های ورزشی سالنی و دورکاری شاغلان گروه‌های حساس است.

کارشناس مسوول مراقبت‌های کرونا و آنفلوآنزای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به تجربه کشور در اردیبهشت و خرداد امسال اشاره کرد و گفت: اردیبهشت امسال پس از بهبود آمار ابتلا به کرونا، محدودیت‌ها سریع برداشته شد و  پس از آن از خرداد شاهد افزایش آمار و رسیدن به اوج بیماری بودیم.

فارسی اضافه کرد: به‌همین دلیل برای اینکه بتوانیم به شرایط پایدار برسیم باید پس از آنکه آمارها به شدت افت پیدا کرد، محدودیت‌ها را به‌تدریج حذف کرد تا دوباره به وضعیت تابستان امسال دچار نشویم.

وی همکاری و همراهی مردم و دستگاه‌های اجرایی را در این مسیر بسیار مهم دانست و تاکید کرد: اگر این همکاری صورت نگیرد و در اجرای شیوه‌نامه‌ها و محدودیت‌های کرونایی، سهل انگاری و غفلت شود بیم آن می رود که در بهمن امسال مجدد با روند افزایشی بیماری کووید ۱۹ مواجه شویم که به معنی بالا رفتن تعداد بستری و مرگ و میرهاست.

وی از مردم خواست تا هرگونه بی توجهی به شیوه نامه‌های بهداشتی و محدودیت‌های کرونا را به سامانه تلفنی ۱۹۰ یا ۳۱۱۳ گزارش کنند و در این زمینه حساس و مطالبه گر باشند.

شهرستان‌های استان اصفهان که از ۲۰ دی در وضعیت آبی قرار گرفتند شامل برخوار، خورو بیابانک، تیران و کرون، بویین میاندشت، شاهین شهر و میمه، گلپایگان، نجف آباد، لنجان و مبارکه است.

آمار بیماری کووید ۱۹ در استان اصفهان از آذر امسال رو به بهبودی رفت بطوریکه بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، حدود ۴۰۰ بیمار دارای علائم کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که حال حدود ۹۰ نفر از آنها وخیم است و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

همچنین موارد مثبت ابتلا به کووید ۱۹ در میان تست‌های کرونا در استان اصفهان، حدود ۱۵ درصد و موارد مرگ و میر ناشی از کرونا نیز به کمتر از ۲۰ نفر در روز رسیده است.

سهم موارد مثبت تست‌های کرونا در استان در آبان امسال حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد، تعداد بیماران کرونایی بستری در بیمارستان‌ها حدود ۲ هزار و ۲۰۰ نفر و مرگ و میر ناشی از کرونا در محدوده ۴۰ تا ۵۰ نفر بود.

استان اصفهان با پنج میلیون نفر جمعیت ۲۴ شهرستان دارد.

براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون بیش از یک میلیون و ۲۶۰ هزار نفر بطور قطعی در کشور به کرونا مبتلا شدند و بیش از ۵۵ هزار نفر بر اثر این بیماری جان باختند.