کرمان - ایرنا - توجه و تلاش مضاعف دولت به زیرساخت ها و ایجاد آبادانی در استان کرمان با طرح پویش «هر هفته الف-ب-ایران» به اوج خود رسید، بطوریکه اجرای این طرح در ۲ سال گذشته تحولات گسترده و بسیار مثبتی در حوزه آب و برق کرمان رقم زده است.

به گزارش ایرنا، پویش «هر هفته الف-ب-ایران» برای بهره‌برداری هفتگی طرح‌های مهم و زیربنایی صنعت آب و برق کشور با ابتکار رضا اردکانیان وزیر نیرو از سال گذشته در کشور راه‌اندازی شد که آثار و برکات آن قابل مشاهده و لمس است.

مهمترین هدف این پویش را باید دسترسی آسان مردم در نقاط مختلف کشور به الفبای آبادانی که همان آب و برق است، دانست، تا همگان به آب سالم و برق مطمئن برخوردار شوند، خدمتی که قطعا رفاه و آبادی را برای کشور در پی دارد.

استان کرمان نیز در قافله پویش «هر هفته الف-ب-ایران»، شاهد فعالیت ها و اجرای طرح های متعدد و مهمی بوده است، که نوید بخش حل مشکلات بخش های آب و برق در این استان کویری است.

#هر هفته_ الف_ب_ ایران غلبه بر نواقص

به گفته رضا اردکانیان پویش «هر هفته الف-ب-ایران»، تلاشی است که نشان دهیم ایرانیان امیدوار و سختکوش در هر شرایطی، در سخت‌ترین روزهای تحریم و مخاصمه‌های خارجی، به سازندگی و آبادانی کشور خویش همت می‌گمارند و الف، نشانی از آب و آبادانی است و ب، نشانه‌ای از برق و بردباری و با هم بودن، برای ساختن ایرانی که شایسته ایرانیان است.

وزیر نیرو با بیان اینکه این پویش سال گذشته با وجود تحریم های ظالمانه جمهوری اسلامی ایران به خوبی اجرا و در هر استان هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شد، افزود: در این پویش، ۲۲۷ پروژه با ۳۳ هزار میلیارد تومان اعتبار، تا پایان سال ۱۳۹۸ در ۳۱ استان کشور به بهره‌برداری رسیده است.

وی با اشاره به گذشت ۳۵ هفته از اجرای این پویش تصریح کرد: سال جاری نیز با ۲۵۰ طرح و هزینه ۵۰ هزار میلیارد تومان در ۳۱ استان کشور تا پایان سال اجرا می شود.

اردکانیان تاکید کرد: پویش # هر-هفته - الف - ب- ایران فرصتی است تا بسیار بیش از گذشته، ما ایرانیان در کنار یکدیگر به دو کالای ارزشمند آب و برق، صنایعی که تأمین‌کننده این دو هستند، جایگاه‌شان در توسعه زیرساختی کشور، اقتصاد آب و برق و مدیریت توأمان عرضه و تقاضای آنها بیندیشیم.

افتتاح هفت طرح حوزه آب و برق کرمان در پویش #هر هفته_ الف_ب_ ایران

طی سفر وزیر نیرو در ۱۷ شهریور ۹۹،  هفت طرح بزرگ در حوزه آب و برق با اعتبار ۴۳۴میلیارد تومان را برای بهره برداری از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح کرد و این طرحها در نوزدهمین هفته از پویش "# هر هفته- الف- ب- ایران" در سال ۹۹ بود که افتتاح شد.

 افتتاح سد قدرونی راور همراه با آبگیری آن با حجم مخزن ۴۴ میلیون مترمکعب و با اعتباری بالغ بر ۹۷ میلیارد تومان،  پُست های ۱۳۲/۴۰۰ کیلوولت جیرفت، بخش ۴۰۰ کیلوولتِ پست ۲۳۰/۴۰۰ کیلوولت کهنوج جمعا با اعتبار ۲۸۸ میلیارد تومان  از جمله این طرحها بود که افتتاح و به بهره برداری رسید.

همچنین خط ۱۳۲ کیلوولت اسماعیلی- فاریاب و پست مدولار ۲۰/۲۳۰ کیلوولت کهنوج در مجموع با اعتبار ۳۴ میلیارد تومان و نیز  با اعتبار پنج میلیارد تومان ۲۰.۵ کیلومتر دومداره از خط ۲۳۰ کیلوولت ارتباطی نیروگاه زرند و یک دستگاه فیدر ۴۰۰ کیلوولت خط در پست نیروگاه کرمان با ۱۰ میلیارد تومان اعتبار از دیگر طرحهایی بود که توسط اردکانیان افتتاح شد.

وزیر نیرو گفت: در مجموع ۲۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری طرح های افتتاح شده در صنعت برق و آب امسال است که تا پایان سال هر هفته به بهره برداری می رسند تا به عدد ۲۵۰ پروژه با ۲۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری به برسیم.

وی تصریح کرد: در پویش هر هفته الف _ ب_  ایران ۲۵۰ طرح عمده و مهم تعریف شده اما این بدان معنا نیست که فقط این ۲۵۰ طرح امسال به بهره برداری می رسد،  بلکه این پروژه ها، مهمترین پروژه های قابل افتتاح هستند.

وزیر نیرو بیان کرد: امسال ۹ سد افتتاح  و ۹ سد را آبگیری می کنیم که یکی از آنها سد قدرونی است که پس از ۱۳ سال عملیات آن به اتمام رسیده و آبگیری اش آغاز شده است.

ابر پروژه انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران

وزیر نیرو گفت: طرح شیرین سازی و انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی که یک ابرپروژه و جزو بزرگترین طرح های آبی و خاکی کشور است، با سرمایه گذاری بخش خصوصی و با پیگیری و پشتیبانی های وزارت صنعت، معدن و تجارت و با مشارکت بیش از ۱۹۰ شرکت سازنده ایرانی به ثمر ‌رسیده است.

اردکانیان افزود: طرح شیرین سازی و انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی نیز جزو پویش هر هفته_ الف_ب_ ایران محسوب می شود که  از سال ۱۳۹۲ آغاز شد و بیش از ۱۹۰ شرکت سازنده ایرانی به ظرفیت حدود ۱۶ هزار نیروی انسانی در طول این سال ها برای اجرای این طرح مشغول کار بودند.

وی با اشاره به اینکه برای اجرای این طرح  حدود ۱۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده ، افزود: تعداد قابل ملاحظه ای ایستگاه های پمپاژ، پست برق و خطوط انتقال در مسیر این خط ساخته شده است.

وزیر نیرو تاکید کرد: سالانه حدود ۴۰ میلیون مترمکعب آب شیرین برای گل گهر، ۳۰ میلیون مترمکعب برای مس سرچشمه، ۲۰ میلیون مترمکعب برای چادرملو و ۵۰ میلیون مترمکعب در استان هرمزگان و ۱۰ میلیون مترمکعب آب شیرین برای روستاهای در مسیر؛ تدارک دیده می شود.

وی ادامه داد: طرح شیرین سازی و انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی، پنجره جدیدی را بر روی صنایع بزرگ و معادن کشور گشوده است که با اجرای آن ذخیره آب در سفره های زیرزمینی بیشتر و حفظ حیات در مناطق مرکزی کشور پایدارتر می شود.

سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان سهم کرمان در پویش هر هفته_ الف_ب_ ایران

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کرمان با اشاره به اجرای پویش هر هفته_ الف_ب_ ایران از ابتدای مهر ماه ۹۸ گفت: در سال گذشته ۲۲۷ پروژه با مبلغ ۳۳ هزار میلیارد تومان طراحی شد و تمام این پروژه‌ها در سطح کشور طبق برنامه زمان‌بندی به بهره‌برداری رسید که سهم استان کرمان هم در سال ۹۸ حدود ۱۴ پروژه با ۲ هزار و ۵۸۴ میلیارد تومان اعتبار بود.

علی رشیدی نژاد افزود: در سال ۹۹ این پویش وسیع تر و راهکارها و سازوکارهای مناسب برای بهتر برگزار کردن و اینکه پروژه‌های سریعتر و با هزینه کمتر اجرا شود، در دستور کار قرار گرفت.

وی بیان کرد: مجموع پروژه‌های استان کرمان در پویش «الف ب ایران» ۲۷ پروژه از ۴۷۷ پروژه کشوری در بخش آب و فاضلاب و برق طی دو سال ۹۸ و ۹۹ است و سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از این پویش سهم استان کرمان بود.

با اجرای مستمر و موفقیت آمیز طرح های پویش هر هفته الف - ب - ایران مدیران صنعت آب و برق استان کرمان در مراسمی حضور وزیر نیرو از طریق ویدئو کنفرانس و توسط استاندار قدردانی شدند.

 در این آیین که روز سه شنبه ۲ دی برگزار شد استاندار کرمان با اهدای لوح تقدیر از خدمات مدیران و دست اندرکاران صنعت آب و برق استان کرمان در افتتاح طرح های پویش هر هفته الف - ب - ایران تجلیل کرد.