دکتر «پریا بهرامی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۱۴۴ نفر از این بیماران علایم تنفسی داشتند و ۱۳۹بیمار نیز به دلیل مشکلات قلبی به مراکز درمانی منتقل شدند.
وی مردم رابه استفاده از مایعات، سبزیجات و میوه در رژیم عذایی توصیه کرد و اظهار داشت: گروههای حساس و افراد دارای سابقه و بیماری زمینهای مانند آسم از تردد غیرضرور خودداری کنند و افراد آسیب پذیر مانند کودکان، زنان باردار و سالمندان نیز در زمان اوج آلودگی هوا در منزل بمانند.
وی اظهار داشت: با توجه به هشدار هواشناسی و انباشت آلایندها، از سوی اورژانس کشور آمادهباش به مرکز اورژانس اراک اعلام شده و نیروهای این مجموعه در وضعیت فوقالعاده پذیرش بیمار هستند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: مردم در صورت مواجهه با موارد اورژانسی قلبی و تنفسی شامل تنگی نفس، فشار خون بالا، افت فشار خون، مشکلات گوارشی نظیرخونریزی همراه با استفراغ خونی و درد شکم، ضربه شدید به شکم، معضلات زنان و زایمان چون سقط، تشنج، فشار خون بالا به همراه تاری دید و تورم اندامها و خونریزی شدید با شماره اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.
۵۸ پایگاه اورژانس زمینی یک پایگاه هوایی و پنج پیگاه اورژانس موتوری در استان مرکزی خدماترسانی دارد.
اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که از ابتدای امسال تاکنون ۳۸ روز کامل برای گروههای حساس، یک روز کامل برای همه گروهها و ۲۴ روز نیز به صورت لحظهای ناسالم بوده است و در مواردی آلودگی به حدی رسیده که موجب تعطیلی ادارات شده است.
کیفیت هوا در یک تقسیم بندی مرتبط با سلامت انسان به ۶ دسته شامل خوب بین ۰ تا ۵۰، متوسط بین ۵۱ تا ۱۰۰، ناسالم برای گروههای حساس بین ۱۰۱ تا ۱۵۰، ناسالم بین ۱۵۱ تا ۲۰۰، بسیار ناسالم بین ۲۰۱ تا ۳۰۰ و خطرناک از ۳۰۰ بالاتر تقیسم میشود.