بندرعباس- ایرنا- مدیرکل شیلات هرمزگان گفت: قوانین و مقررات سازمان شیلات ایران و بنادر و دریانوردی کشور در منطقه بندی (زون‌بندی‌های) منطقه ویژه اقتصادی لاوان باید رعایت شود.

عبدالرسول دریایی روز دوشنبه در نشست هم‌اندیشی طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی انرژی، شیلات و آبخیزداری لاوان افزود: لاوان با تمرکز بر فعالیت های شیلاتی محقق کننده رشد و توسعه اقتصاد دریا محور است.

وی ادامه داد: در صورت آمادگی منطقه ویژه اقتصادی شیلات و باهماهنگی سازمان شیلات ایران می‌توان با دعوت از سرمایه‌گذاران و اجرای طرح‌های موفق در زمنیه‌های شیلاتی در این منطقه اقدامات خوبی در راستای، اقتصاد دریا محور، اقتصاد مقاومتی،رونق و جهش تولید انجام داد.

مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به اهمیت فعالیت‌های شیلاتی در استان به ویژه در جزایر و شهرهای ساحلی گفت: اشتغال افزون بر ۵۰ هزار خانوار در فعالیت‌های آبزی پروری، صید و صیادی و صنایع وابسته به شیلات بیانگر نقش مهم شیلات در توسعه و آبادانی است.

دریایی با بیان اینکه ظرفیت‌یابی ۱۳هزار و ۴۰۰ تن پرورش ماهی در قفس در پیرامون جزیره، پرورش صدف خوارکی با هدف صادرات، پرورش صدف مروارید ساز، تکثیر و پرورش جلبک، ایجاد مرکز زیست فن‌آوری، طرح‌های پایلوت پرورش و تکثیر میگو را بخشی از مهم‌ترین ظرفیت‌های قبل توسعه جزیره لاوان در طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی لاوان عنوان کرد.

وی اضافه کرد: شیلات در جزیره لاون از ظرفیت‌های خوبی در حوزه‌های گردشکری مانند آکواریوم‌های طبیعی و دلفین آریوم و تکثیر و پرورش ماهیان زینتی برخوردار است.

جزیره لاوان با جمعیتی نزدیک به هشت هزار نفر (بومی و غیربومی) با مساحت ۷۵کیلومتر مربع ( طول ۲۵ و عرض سه کیلومتر) در غربی ترین نقطه هرمزگان قرار دارد که فاصله آن با نزدیک ترین روستا یعنی مقام ۱۱مایل، تا بندر لنگه ۹۹مایل و بندر جوادلائمه پارسیان نیز ۱۱مایل (۲۲کیلومتر، هرمایل ۱۸۶۰متر است) قرار دارد.

ساکنان این جزیره در زمینه صید و صیادی و فعالیت ها نفتی شرکت نفت فلات قاره فعالیت دارند.

استان هرمزگان دارای ۱۴جزیره مسکونی، گردشگری و زیست‌محیطی در خلیج‌فارس است.