دامپزشکی خراسان رضوی روز دوشنبه به نقل از دکتر جواد اعلمی گزارش داد: این اقدام در پی آلوده شدن تعدادی از واحدهای پرورش مرغ تخمگذار به ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان خراسان جنوبی و هم مرز بودن این استان با خراسان رضوی صورت گرفته است.
وی افزود: در راستای پیشگیری از این بیماری، افزایش اقدامات امنیت زیستی توسط مرغداران ضروری است و تشکل های مرتبط با صنایع طیور، موظف به اطلاع رسانی مداوم به اعضای زیرپوشش خود هستند.
مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی ادامه داد: عملیات رصد و پایش بیماری در این استان با تدابیر ویژه مراقبتی و عملیاتی و با حضور گروههای بیماری یابی دامپزشکی به صورت شبانه روزی در حال انجام است و در حوزه حیات وحش این عملیات با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست و در قالب گشتهای تیمی مشترک انجام میشود.
وی گفت: دور نگه داشتن طیور از مناطقی که به وسیله پرندگان مهاجر مورد استفاده قرار میگیرند، عدم استفاده از استخرهای ذخیره آب که جذب کننده پرندگان مهاجر و وحشی هستند، محدودیت در رفت و آمد افراد و تجهیزاتی که به واحد تولید و پرورش مرغداران دسترسی دارند و به روز نگهداشتن سیستم ضد عفونی تجهیزات از موارد مورد تاکید در این زمینه است.
اعلمی افزود: از ابتدای سال جاری حدود ۳۰ هزار مورد نمونه برداری از واحدهای صنعتی طیور استان جهت بررسی آنفلوآنزای پرندگان انجام شده است.
وی از توزیع ۳۶۰ میلیون دز واکسن طیور در استان از ابتدای سال جاری خبر داد و گفت: این میزان واکسن برای پیشگیری از بیماریهای مختلف و واگیر طیور بین مزارع و واحدهای پرورش طیور توزیع شده است.
مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی ادامه داد: مرغداران باید هرگونه بیماری و تلفات را سریعتر به مراجع رسمی دامپزشکی گزارش دهند و دقت کنند سیستم امحای مناسب و براساس موازین بهداشتی را برای کود و لاشه های پرندگان مرده بکار گیرند.
آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، معروف به آنفلوآنزای مرغی یک بیماری ویروسی همه گیر بین پرندگان است که قابلیت سرایت بسیار دارد و در صورت شیوع، خسارت فراوان به صنعت مرغداری وارد میکند.
هم اکنون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در برخی کشورها مانند ژاپن و نقاطی از روسیه و سیبری شایع است و تالابهای ایران نیز با مهاجرت پرندگان از این بابت تهدید میشوند.
این بیماری در سال ۱۳۹۶ در ۶۵ کشور جهان و ۲۵ استان ایران گزارش شد و در حال حاضر بروز آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در چند استان کشور گزارش شده است.
هم اکنون هزار و ۶۰۰ واحد مرغداری گوشتی و ۲۶۵ واحد مرغ تخمگذار در خراسان رضوی فعالیت دارند و این استان از نظر تولید گوشت سفید و تخم مرغ رتبههای اول تا سوم کشور را به خود اختصاص داده است.