به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومیجشنواره فیلم فجر، صبح امروز با حضور داوران بخش سودای سیمرغ در دبیرخانه سی و نهمین جشنواره فیلم فجر، سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد احکام داوران این دوره جشنواره را به آنها اعطا کرد و هیأت داوران بر اساس برنامهریزی انجام شده، کار داوری آثار حائز شرایط شرکت در جشنواره را آغاز کردند.
هیأت داوران سی و نهمین جشنواره فیلم فجر پیش از آغاز داوری خود، متن زیر را خطاب به مخاطبان سینمای ایران منتشر کردند: امسال در شرایط همهگیری ویروس کرونا هزاران جانِ عزیز را از میان هم وطنانمان از دست دادهایم.
در چنین زمانی، چه انگیزهای برای تماشا و قضاوت و تشویق سینمای ایران میماند جز ایمان راسخ به این باور که هرگز نباید تسلیم تاریکی و مرگ شد و تسلیم شدن تنها مایه خوشحالی آنانی است که سینمای ایران را از اساس نمیخواهند.
هیأت داوران جشنواره سی و نهم فیلم فجر با اشراف به این امر که ارکان سینمای ایران در میانه بحرانهای متعدد، آسیب جدی دیده و تمام صنوف دچار مشکلات متعدد شدهاند، امیدوار است امسال و در خاصترین دوره جشنواره فیلم فجر، بتواند بدون هیچ پیشداوری و با کمترین خطای ممکن، به داوری عادلانه فیلمهای سینمای ایران بنشیند.
این متن میافزاید: ما به عنوان بخشی از بدنه سینمای ایران همراه شما هستیم و قطعا کارمان، بیکاستی نخواهد بود. پر واضح است که در این دوره ویژه جشنواره فیلم فجر، به دلیل نبود هیات انتخاب و منوط شدن نمایش فیلمها به نامزدیشان توسط داوران، هیات داوران یکی از سختترین و پرمسئولیتترین دورهها را پشت سر خواهد گذاشت. این چند خط در حکم سلامِ ما به شما مخاطبان عزیز جشنواره فیلم فجر بود. به امید داشتن جشنوارهای که بتواند لحظاتی، دلمان را روشن کند و با آرزوی روزهای بهتر برای ایرانِ عزیزمان.
هیأت داوران سی و نهمین جشنواره فیلم فجر شامل محمداحسانی، ساره بیات، مرتضی پورصمدی، بهرام توکلی، نیما جاویدی، سیدجمال ساداتیان و مصطفی کیایی است.
به گزارش ایرنا، جشنواره بین المللی فیلم فجر از مهمترین رویدادهای فرهنگی سینمایی ایران است که سالانه و هر سال در نیمه بهمن ماه برگزار میشود؛ جشنوارهای که از سال ۱۳۶۱ و به یاد بهمن ماه ۱۳۵۷ (سالروز پیروزی انقلاب اسلامی) مستمر برگزار شده است. مجری برگزاری این جشنواره بنیاد سینمایی فارابی است که آن را زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میکند.
این جشنواره از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۷۴ تنها به تولیدات سالانه سینمای ایران میپرداخت، اما از سال ۱۳۷۴ این جشنواره به صورت بین المللی برگزار میشود و در بخش بین الملل به بررسی فیلمهایی از سینمای جهان تأکید دارد. بخشهای دیگری نظیر فیلم کوتاه، مستند و مسابقه مواد تبلیغاتی نیز به آن اضافه شده است.
سیمرغ بلورین نام جایزه ویژه این جشنواره است که در بخشهای رقابتی جشنواره شرکت کنندگان برای تصاحب آن با یکدیگر به رقابت میپردازند، در کنار سیمرغ بلورین، دیپلم افتخار و لوح زرین نیز از دیگر جوایز این جشنواره است که شرکت کنندگان میتوانند برنده آن باشند.