به گزارش دوشنبه ایرنا، گاردین افزود: وقتی بایدن در روز ۲۰ ژانویه(یکم بهمن) سوگند یاد می کند، تنها ۱۶ روز تا تا مهلت انقضای پیمان استارت جدید با روسیه باقی می ماند.
تحلیلگران می گویند رئیس جمهوری جدید آمریکا با تهدیدهای چندگانه هسته ای مواجه خواهد بود و باید درباره آینده زرادخانه هسته ای آمریکا تصمیم گیری کند.
انتظار می رود تیم امنیت ملی بایدن همچنین در ماه های آینده اولین بودجه دفاعی خود را پیشنهاد دهد که شامل تصمیم گیری درباره احتمال ادامه، توقف یا از بین بردن کامل برنامه تسلیحات هسته ای است که ترامپ آغاز کرده است.
در خصوص پیمان استارت جدید که (زرادخانه راهبردی هر دو کشور را به استقرار تنها یک هزار و ۵۵۰ کلاهک هسته ای محدود می کند) بایدن و مشاوران نزدیکش علاقه مندی خود را به تمدید این پیمان ابراز کرده اند که به لحاظ فنی حتی در مهلت اندک باقی مانده تا زمان انقضای آن، امری ممکن است زیرا فقط به تبادل یادداشت هایی بین واشنگتن و مسکو نیاز دارد.
روسیه آمادگی خود را برای تمدید این پیمان ابراز کرده اما همچنان ابهاماتی درباره مدت تمدید آن وجود دارد. آنتونی بلینکین نامزد وزارت خارجه آمریکا که از سوی بایدن تعیین شده است نوامبر گذشته به روزنامه نیویورک تایمز گفت دولتش علاقه مند به تمدید ۵ ساله این پیمان است که حداکثر زمان ممکن محسوب می شود اما گزارش هایی نیز وجود دارد که نشان می دهد برخی از اعضای تیم امنیت ملی بایدن بر این باورند که زمان تمدید این پیمان باید کوتاه تر باشد تا امکان فشار بر روسیه برای مذاکره برای پیمانی جانشین فراهم شود.
رز گوتمولر (Rose Gottemoeller) مذاکره کننده اصلی آمریکا درباره پیمان استارت جدید چنین استدلالی را رد کرده و گفت ما در جنگیدن بر سر این که اهرم فشار در دست چه کسی باشد زمان را از دست می دهیم در حالی آنچه که باید انجام دهیم مذاکره درباره فاز بعدی کاهش تسلیحاتی است.
تیم بایدن همچنین باید درباره ایجاد توازن بین تمدید استارت جدید با تمایل این کشور برای اتخاذ مواضع سختگیرانه تر علیه مسکو درباره سایر مسائل به ویژه حملات اخیر سایبری علیه نهادهای آمریکایی تصمیم گیری کند.
گاردین به نقل از کینگستون ریف مدیر خلع سلاح و سیاست کاهش تهدید در انجمن کنترل سلاح آمریکا گفت: آمریکا و روسیه در ۱۰۰ یا ۲۰۰ روز نخست دولت بایدن باید مذاکرات ثبات راهبردی را از سر بگیرند که امیدواریم بتواند مجموعه ای از موضوعات را در برگرفته و عرصه را برای مذاکرات رسمی فراهم کند.
پسرنوشت برنامه جامع اقدام مشترک نیز به اندازه تعیین تکلیف پیمان استارت جدید مهم است. به موجب توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ با ایران، این کشور پذیرفت به ازای لغو تحریم ها فعالیتت های هسته ای اش را محدود کند. ترامپ تلاش کرد این توافق را نابود کند (تنها با این ادله که این توافق توسط رئیس جمهوری سلفش به دست آمده بود) و این امر تهران را وادار کرد به تعهداتش عمل نکند و در اقدام این کشور در غنی سازی ۲۰ درصد به اوج خود رسید.
بایدن در جلسه پاسخ و پرسش سازمان غیرانتفاعی شورای «جهان قابل سکونت» در واشنگتن دی سی (سازمانی که خود را وقف از بین بردن زرادخانه هسته ای آمریکا کرده است) گفت اگر ایرانی ها بار دیگر به تعهدات هسته ای خود پایبند شوند بار دیگر به برجام برمی گردم و با متحدانمان در اروپا و دیگر قدرت های جهان برای تقویت و طولانی تر کردن مدت این توافق همکاری می کنم. وی در این جلسه به سوالاتی درباره نحوه پرداختن به موضوعات مربوط به سلاح های هسته ای در تیم امنیتی ملی اش پاسخ می داد.
گاردین در ادامه به هزینه یک تریلیون دلاری برنامه مدرنیزه سازی هسته ای آمریکا با روی کارآمدن دولت ترامپ و افزایش آن از آن زمان تاکنون پرداخت و نوشت ترامپ بودجه ساخت و تعمیر کلاهک های هسته ای را تا ۵۰ درصد افزایش داده است.
گوتمولر درباره این برنامه ها ابراز تردید کرده و گفت من فکر می کنم که لازم است این مساله بررسی شود که آیا واقعا به این برنامه ها نیاز داریم یا نه.
لین راستن مدیر ارشد کنترل تسلیحات و منع گسترش تسلیحاتی شورای امنیت ملی آمریکا دردولت اوباما گفت: من مطمئن هستم آنها به دقت برنامه توسعه موشک کروز زیر دریایی هسته ای را بازنگری خواهند کرد که تنها در حال حاضر یک فعالیت تحقیقاتی محسوب می شود.
کاهش فعالیت در زمینه نسل جدید موشک های بالستیک قاره پیما که در مراحل اولیه آن بسر می برد اقدام دیگری خواهد بود این امر نیازمند بازنگری در برنامه «تریاد» یا سه گانه سلاح های هسته ای شامل موشک های بالستیک قاره پیما، موشک های پرتاب از زیردرایی یا سلاح هایی هوایی خواهد بود ...
برخی چنین استدلال می کند که موشک های بالستیک قاره پیما خطرناک ترین فاز تریاد هستند.
هرچندد بسیاری از ناظران انتظار دارند دولت بایدن به سیاست دوران اوباما شامل تداوم مدرنیزه سازی زرادخانه آمریکا و همزمان توافقات دوجانبه جدید با روسیه بازگردد به دلایلی این باور نیز وجود دارد که موضوع بی فایده بودن تریاد هسته ای احتمالا به نگاه جامع تری نیاز دارد.
در سال ۲۰۱۷، کالین کال که به عنوان معاون وزیر دفاع در امور سیاسی معرفی شده بود، این سوال را مطرح کرد که آیا ایالات متحده می تواند به طور کامل با دوران فقدان موشک های بالستیک قاره پیما کنار بیاید.
فِرِد کاپلان، روزنامه نگار در کتاب خود تحت عنوان «بمب: روسای جمهور، ژنرال ها و تاریخچه مخفی جنگ هسته ای»، داستان شبیه سازی شورای امنیت ملی اوباما را نشان می دهد که در آن روسیه به یکی از کشورهای بالتیک حمله کرده و کلاهک هسته ای بسیار قوی را به پایگاه ناتو شلیک می کند. اکثر ژنرال های بازی جنگی طرفدار واکنش هسته ای هستند. اما کال، مشاور امنیت ملی بایدن، معاون رئیس جمهوری وقت، در این باره می گوید که "آنها تصویر اصلی را از دست می دهند. "
کال، استدلال کرد که واکنش هسته ای، فرصتی را برای جلب حمایت جهانیان علیه روسیه از دست می دهد و به عادی سازی استفاده از سلاح های هسته ای کمک می کند. او موافق خودداری از واکنش هسته ای است و می گوید: تهدیدهایی که اکنون تحمل می کنیم ربطی به سلاح ندارد. امنیت موضوعی فراتر از اسلحه، بمب و تانک است.