تهران - ایرنا - نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن گفت: تعهد عربستان و منطقه درخصوص یک توافق سیاسی جامع از طریق مذاکره با رهبری یمن (انصارالله) برای صلح پایدار و پایان دادن به درگیری بسیار مهم است.

به گزارش ایرنا، «مارتین گریفیتس» امروز (سه شنبه) در صفحه توئیتر خود بدون اشاره به جزئیات بیشتر درخصوص دیدار روز گذشته خود با «خالد بن سلمان» معاون وزیر دفاع عربستان در ریاض،  نوشت: در این دیدار، راه‌های غلبه بر موانع پیش روی صلح در یمن مورد بحث قرار گرفت.   

«خالد بن سلمان» معاون وزیر دفاع عربستان نیز روز گذشته در توئیتی مدعی شد: در جلسه با گریفیتس نماینده سازمان ملل در امور یمن درباره تحولات یمن و تلاش‌های عربستان برای اقدام‌های انساندوستانه! گفت وگو کردیم.  

بنا به گزارش آناتولی،   «بن سلمان» در این دیدار ادعا کرد که عربستان برای دستیابی به یک راه حل سیاسی جامع در یمن که منجر به «امنیت» و « ثبات یمن و مردم آن» شود و «امنیت منطقه» را حفظ کند، علاقه مند است.  این سه مورد، نتایج کنفرانس گفتگوی ملی (۲۰۱۳  -۲۰۱۴)، ابتکار [کشورهای] خلیج فارس و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل در خصوص یمن است.  

گریفیتس ۶ ژانویه با «عبد ربه منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن درباره تحولات بحران این کشور و راه‌های دستیابی به صلح گفتگو کرد و روز بعد با سفر به عدن (جنوب یمن) با مقامات دولت جدید وابسته به منصور هادی گفت وگو کرد.  

با آغاز تجاوز عربی - آمریکایی به یمن،  سازمان ملل متحد نیز تحرکات دیپلماتیک هرچند غیرمثمر جهت دستیابی به یک راه حل سیاسی برای بحران یمن انجام داده،  اما این سازمان تا به امروز در عمل موفق به پیشرفت محسوسی در این پرونده نشده است.  

  «محمد علی الحوثی» رئیس کمیته عالی انقلاب یمن نیز در ۲۶ مرداد امسال در گفت وگو با شبکه الجزیره قطر با بیان اینکه ما در حال انجام گفت ‌و گوی مستقیم با سعودی‌ها هستیم و این ارتباطات به سطح مذاکره نرسیده است، تاکید کرد که عربستان سعودی قصدی برای مذاکره نداشته و هیچ چشم‌انداز واقعی برای صلح وجود ندارد.  

«محمد عبدالسلام» رئیس هیات مذاکره کننده صلح یمن نیز روز ۷ تیر در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت که اظهارات عربستان مبنی بر آمادگی ریاض برای صلح یمن صرفا یک ادعای آمریکایی-انگلیسی است که توهمات بی‌پایه و اساس را تبلیغ می‌کند.  

 همچنین «علی اصغر خاجی» دستیار ارشد وزیر امور خارجه ایران در امور ویژه سیاسی ۲۳ آذر در گفت وگو با شبکه المسیره یمن گفت: جمهوری اسلامی از ابتدای تجاوز نظامی به یمن، راه حل سیاسی برای پایان دادن به این جنگ پیشنهاد کرده و این پیشنهاد همچنان بر روی میز است.  

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از ابتدای تجاوز به یمن اعلام کرده که راه حل این موضوع باید سیاسی باشد، افزود: به همین منظور جمهوری اسلامی ایران یک طرح چهار ماده‌ای ارائه داد.  

عربستان با همراهی امارات متحده عربی، بحرین، سودان و آمریکا در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل ائتلاف عربی- آمریکایی و به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی این کشور به قدرت، تجاوز به کشور یمن را آغاز کرد، اما در حدود ۶ سال گذشته به استثنای امارات و آمریکا، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند و ابوظبی نیز هم‌اکنون از یک همپیمان قدیمی به یک رقیب رو در روی ریاض در جنوب یمن تبدیل شده است.  

بر اثر تجاوز عربستان به یمن، تاکنون هزاران یمنی به شهادت رسیده‌اند و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطی در این کشور به بزرگ‌ترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است.