دکتر «سعید رحیمی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بیشتر عشایر استان مرکزی در ۲ شهرستان ساوه و زرندیه زندگی میکنند ولی با توجه به کوچ آنان، در صورت ابتلای دامهایشان به تب برفکی، احتمال گسترش بیماری در بین دام های سایر نقاط استان وجود دارد.
وی اظهار داشت: اداره کل دامپزشکی در راستای پیشگیری از بروز بیماری در بین دامهای عشایر و جلوگیری از خسارتهای شدید آن، اقدام به مایه کوبی رایگان دامهای سبک از طریق عقد قرارداد با مراکز بخش خصوصی کرده است.
رحیمی افزود: تب برفکی از جمله بیماریهای حاد ویروسی و واگیر دار است که در حیوانات زوج سم اهلی و وحشی دیده میشود و در صورت بروز ۱۰۰ درصد گله را درگیر میکند.
وی، بیشترین تلفات بیماری تب برفکی را در دامهای جوان گله عنوان کرد و گفت: تب شدید، کاهش اشتها، کاهش تولید شیر، ریزش بزاق از دهان، زخم مخاطی بر روی زبان و محوطه دهانی، جراحت پستان و فضای بین ۲ سم، لنگش به ویژه در گوسفند و بز و تلفات در دامهای جوان از جمله علایم این بیماری است.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: رعایت مسائل بهداشتی و قرنطینه ای نیز به عنوان مکمل واکسیناسیون نقش مهمی در پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری تب برفکی در بین دامهای استان دارد.
عشایر استان مرکزی با جمعیت ۵هزار نفری با ۷۷۱خانوار در شهرستان های ساوه، زرندیه، خمین و دلیجان زندگی میکنند و با در اختیار داشتن ۳۳۰هزار راس دام، پنج هزار تن گوشت قرمز، ۲ هزار و ۴۰۰ تن شیر، ۶۲۰ متر مربع صنایع دستی، ۲۱ هزار تن محصولات زراعی و باغی تولید میکنند.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.