سید جواد حسینی روز سه شنبه در نشست مشترک با معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده برای طرح توجیهی نهضت ملی هدایت افزود: آموزش در دوران کرونا تعطیل نشد و با راهاندازی شبکه شاد شاهد تداوم آموزش دانش آموزان بودیم.
وی ادامه داد: کارکرد مهم تر تامین تبلت به این دلیل است که بسیاری از دانش آموزان بخصوص دانشآموزان دختر به دلیل نداشتن وسایل هوشمند ترک تحصیل می کنند. از اینرو جلوه آشکار عینی از نابرابری در آموزش بدون دسترسی به ابزار هوشمند نمایان میشود.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: وزیر آموزش و پرورش در شرایط کرونا بنده را مامور استفاده از ظرفیتهای دولتی و بسیج عمومی برای تهیه ابزار هوشمند مانند تبلت و موبایل برای دانشآموزان کرد تا از ظرفیتهای موجود برای آموزش دانش آموزان استفاده شود.
حسینی همچنین در خصوص ظرفیت وزارت ارتباطات برای تهیه تبلت اظهار داشت: قرار است تبلت دانشآموزی از خارج از کشور خریداری و به دانشآموزان نیازمند اهدا شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش با تشریح طرح هدایت یادآور شد: طرح هدایت به دنبال شناسایی تمامی دانشآموزان محروم از وسایل هوشمند، بسیج منابع دولتی و مردمی، اطلاعرسانی به آحاد جامعه، تسهیل مکانیسمهای واردات وسایل ارتباطی، شناسایی شرکتهای توانمند در عرصه تولید و واردات این تجهیزات و اهدای تجهیزات ارتباطی هوشمند به دانشآموزان نیازمند است.
تهیه ۱۵۰ هزار تبلت و وسایل هوشمند برای دانش آموزان نیازمند
حسینی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۵۰ هزار تبلت و وسایل هوشمند برای دانشآموزان نیازمند تهیه شده است، گفت: کمیته امداد حضرت امام (ره) تاکنون ۵۰ هزار تبلت در اختیار دانشآموزان قرار داده است و تهیه ۵۰۰ هزار تبلت دیگر نیز در دستور کار این کمیته قرار دارد.
وی افزود: اهدای ۱۵ هزار تبلت توسط مرکز آمار ایران، مشارکت شوراهای شهر در تهیه تبلت، اهدای ۱۲ هزار تبلت توسط بنیاد برکت، مشارکت بانکها با اهدای ۲ هزار تبلت، پرداخت تسهیلات بدون بهره توسط بانکها، مشارکت نهادهای بینالمللی برای تهیه تبلت دانشآموزان اتباع و مشارکت اتاقهای بازرگانی سراسر کشور بخشی از مشارکتها در طرح هدایت است.
وی افزود: استفاده از ظرفیت ۶۰۰ هزار کامپیوتر بلااستفاده مدارس برای دانشآموزان در گروههای سهنفره، انعقاد تفاهمنامه با استانداریها برای تأمین نیمی از اعتبارات خرید تجهیزات هوشمند دانشآموزان نیازمند، استفاده از وسایل هوشمند ارتباطی مازاد سایر دستگاهها و تلاش برای قرار گرفتن ردیف اختصاصی بودجه خرید تجهیزات هوشمند در بودجه سال آینده بخشی از فعالیتهای انجام شده در طرح هدایت است.
حسینی با اشاره به ظرفیت تشکلهای دانشآموزی در طرح هدایت گفت: با راهاندازی پویش نذر هوشمند توسط بسیج دانشآموزی تاکنون اعتبار خرید بیش از ۲۲ هزار تبلت تأمین شده است و ۱۳ هزار انجمن اسلامی طرح هر انجمن حداقل سه تبلت را کلید زدهاند تا از این طریق ۳۹ هزار تبلت تهیه و در اختیار دانشآموزان نیازمند قرار گیرد.
وی گفت: هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران نیز با ایجاد پویش هوشمند از ظرفیت این سازمان مردمی برای کمک به طرح هدایت استفاده خواهد کرد.
حسینی درباره طرح پویش "من حاضرم" اظهار داشت: این پویش با همت سازمان دانشآموزی و به شکل ملی و با استفاده از ظرفیت سازمان دانشآموزی در سراسر کشور با هدف بسیج همه خیرین و خیرخواهان جامعه برای کمک به دانشآموزان نیازمند راهاندازی شده است.
وی افزود این پویش به دنبال این است تا تمام دانشآموزانی را که به دلیل نداشتن وسایل هوشمند ارتباطی در کلاس درس غایب هستند، در کلاس حاضر کند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مؤسسه خیریه بوتراب اهدای ۲ هزار تبلت به دانشآموزان یتیم را برعهده گرفته است، گفت: استفاده از ظرفیت ۳۰ هزار خیریه در کشور و بیش از ۱۵۰ شبکه نیکوکاری و استفاده از ظرفیت خیرین مدرسهساز برای تأمین تبلت مدارس خیرساز از جمله برنامههای طرح هدایت در راستای استفاده از ظرفیت خیرین است.
حسینی در پایان گفت: شیوهنامه طرح حامی هوشمند نیز بهزودی تدوین و با امضای معاون رییسجمهوری در امور بانوان به سراسر کشور ارسال خواهد شد.
در طرح هدایت با شعار «هر دانش آموز یک تبلت، هر تبلت یک کلاس مدرسه»، با استفاده از امکانات اداره کل آموزش و پرورش استان ها، مشارکت خیّران و کمکهای دولتی، ابزارهای کمک آموزشی هوشمند نظیر تبلت و گوشی همراه خریداری و در اختیار دانش آموزان نیازمند قرار میگیرد.