به گزارش روز سهشنبه گروه فرهنگی ایرنا از میراثآریا، در مقدمه فراخوان پنجمین جشنواره فجر صنایعدستی و هنرهایسنتی آمده است: جشنواره فجر صنایعدستی و هنرهای سنتی مجال تجلی جلوه درهمتنیده فرهنگ و پیشه و فضایی است برای بهنمایش درآمدن نگاه هنرمندانه و مهارت افرادی که ساختن را مشغله خود کردهاند و با خلق آثار خود، این روایت را برای دیگران بازگو میکنند.
به نمایش درآوردن آخرین دستاوردهای صنایعدستی و هنرهای سنتی ایران، آشنایی با هنرمندان جوان و کشف استعدادهای نو در عرصه صنایعدستی، ایجاد فضایی برای مواجهه بیواسطه مخاطبان با آثار صنایعدستی و ارتباط با هنرمندان از اهداف برگزاری این جشنواره ذکر شده است.
همچنین شورای سیاستگذاری در نظر دارد بخش ویژه این بخش از جشنواره را به نمایش و تجلیل از آثار تعدادی از هنرمندان فقید اختصاص دهد و به ادامهدهندگان راه آنها جوایزی را اعطا کند.
در این فراخوان برای شرایط و نحوه ارسال آثار تاکید شده است: آثار باید مبتنی بر شیوههای تولید دستی خلق شده و مهمترین شاخص انتخاب آثار وجود متمایز صنایعدستی از لحاظ طراحی، کیفیت اجرا، اصالت برند و هویت و کاربرد خلاقانه باشد. همچنین هر هنرمند مجاز به تحویل سه اثر از جدیدترین محصولات هنری خواهد بود.
همچنین تصریح شده است که «آثار ارسالی در جشنوارههای پیشین بهنمایش در نیامده باشند و دارای شناسنامه (نام اثر، معرفی تکنیک، مواد مورد استفاده و نام سازنده اثر) باشند.
متقاضیان شرکت در جشنواره باید تا تاریخ ۱۳بهمن ۱۳۹۹، تصاویر آثار خود را بههمراه اطلاعات اثر شامل نام اثر، تکنیک، نام سازنده اثر، شهر و شماره تلفن ثابت و همراه و نشانی دقیق پستی، به آدرس اینترنتی جشنواره ارسال کنند.
انتخاب آثار در دو مرحله انجام میشود. در مرحله اول تصاویر توسط هیئت انتخاب اولیه آثار بررسی شده و در مرحله دوم اصل آثار به انتخاب داوران، به نمایشگاه راه خواهد یافت.
پذیرفته شدن آثار در مرحله اول بهمعنای راهیابی به نمایشگاه نبوده و آثار نهایی در مرحله دوم توسط هیئت داوران انتخاب خواهند شد.
در صورت تداوم محدودیتهای اعلام شده وزارت بهداشت، رویداد مربوطه بهصورت مجازی انجام خواهد شد.
دبیرخانه جشنواره فجر صنایع دستی اعلام کرده است که آخرین مهلت ارسال تصاویر آثار ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ است و نتایج اولیه ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ اعلام میشود.
پذیرفته شدگان در مرحله اولیه این دوره جشنواره برای تحویل آثار خود به دبیرخانه فقط ۱۸ و ۱۹ بهمن ۹۹ مهلت دارند. محل تحویل آثار و محل نمایش آثار برگزیده در تهران موزه ملی ایران، بخش دوران اسلامی است و ساعت بازدید ۱۰ تا ۱۴:۳۰ دقیقه به جز پنجشنبه و جمعهها و ایام تعطیل است.
آیین افتتاحیه پنجمین دوره جشنواره فجر صنایع دستی و هنرهای سنتی ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ و مراسم اختتامیه ۱۰ اسفندماه ۱۳۹۹ برگزار می شود.
در این دوره از جشنواره به ۶ هنرمند برگزیده نشان سرو سیمین ویژه جشنواره فجر صنایعدستی به همراه جایزه غیرنقدی و به ۶ هنرمند برگزیده دیگر دیپلم افتخار و جایزه غیرنقدی اعطا خواهد شد.
دبیرخانه پنجمین دوره جشنواره فجر صنایع دستی و هنرهای سنتی در تهران، تقاطع خیابان آزادی و بزرگراه یادگار امام، وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، معاونت صنایعدستی، اداره کل توسعه و ترویج، دبیرخانه جشنواره فجر صنایعدستی دایر شده است و علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شمارههای تلفنهای ۰۲۱۶۱۰۶۳۴۱۹ ، ۰۲۱۶۱۰۶۳۴۲۱ و ۰۲۱۶۱۰۶۳۷۱۷ تماس بگیرند.
به گزارش ایرنا، نخستین دوره جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی فجر بهمن ماه ۱۳۹۵ برگزار شد.