به گزارش ایرنا، بهنام مشیری روز سه شنبه در آیین بهرهبرداری از واحد دامپروری فجر اردستان افزود: این واحد با ظرفیت پنج هزار راس گوساله و با سرمایهگذاری ۵۹ میلیارد تومانی، ۹۰ نفر به طور مستقم و غیرمستقیم اشتغالزایی کرده است.
وی درباره تامین علوفه مورد نیاز واحد دامپروری فجر اظهار داشت: سالانه افزون بر ۲۰ هزار تن علوفه ذرت و ۲ هزار تن یونجه در شرکت کشاورزی فجر اردستان تولید میشود که تاثیر مستقیمی در فعالیت این حوزه منطقه دارد.
به گفته وی ورود به عرصه صنایع بالادستی در منطقه از جمله تولید اسپرم نژاد گوشتی در دستور کار این واحد دامپروری است.
مدیرعامل بنیاد مستضعفان استان اصفهان اظهار داشت: نژاد گوشتی گوساله علاوه بر مصرف کمتر خوراک، ظرفیت تولید ۱.۵ برابری گوشت در مدت مشابه با نژاد هلشتاین دارد.
مشیری با اشاره به بهرهبرداری از کارخانه خوراک دام در شهرستان نطنز افزود: این کارخانه با ساخت مخزنهای یکهزار تنی غلات و سرمایه گذاری پنج میلیارد تومانی، ۲۵ نفر اشتغال مسقیم ایجاد کرده است.
وی ظرفیت سالانه کارخانه خوراک دام نطنز را ۱۷ هزار و ۵۰۰ تن اعلام و اضافه کرد: شرکت کشاورزی و دامپروری فجر اصفهان در سه حوزه دام شیری، گوشتی و بزداری فعال است و راهاندازی این کارخانه علاوه بر افزایش خوراک دام و دقت در ساخت خوراک، کاهش ضایعات علوفه را به دنبال دارد.
واحد دامپروری فجر، توسعه اردستان را به دنبال دارد
فرماندار اردستان گفت: بهرهبرداری از واحد دامپروری فجر، آینده بهتر و توسعه این شهرستان را به دنبال دارد.
حمیدرضا تاملی با قدردانی از کارکنان بنیاد مستضعفان، مسوولان استانی و شهرستان که در راهاندازی واحد دامپروری فجر نقش داشتند افزود: این مهم و فعالیت علمی ارزنده در سرزمین پدری شهید دکتر محسن فخری زاده مهابادی دانشمند هستهای کشورمان مایه خرسندی است.
وی اظهار داشت: مجموعه بنیاد مستضعفان در اردستان با داشتن بزرگترین زمین کشاورزی با ۲ هزار هکتار مساحت و ۲۴ حلقه چاه آب کشاورزی با آبدهی ۵۸۰ لیتر در ثانیه سرمایه عظیمی محسوب میشود.
فرماندار اردستان اضافه کرد: این واحد تولیدی بزرگ و سرمایه ارزشمند با به کارگیری ۵۰ نفر و تعدادی کارگر فصلی، اشتغالزایی کمی دارد.
تاملی گفت: برای صنعت و کشاورزی اردستان در برهه کنونی یک قطره آب نمی توان اختصاص داد اما اختصاص ۲۴ حلقه چاه با آبدهی ۵۸۰ لیتر در ثانیه ثروت عظیمی محسوب میشود.
وی تاکید کرد: اگر ۲۰ درصد آب چاههای این واحد به بخش صنعت واگذار می شد افزون بر یکهزار نفر اشتغال ایجاد و رونق اقتصادی برای خانوادهها به همراه داشت.
فرماندار اردستان گفت: در ۴۰ سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی روستاهای متعددی ۳۰ تا ۵۰ خانوار جمعیت باحفر یک حلقه چاه آب در این شهرستان ایجاد شد که هر یک به وسیله این چاه آب هزینه زندگی خود را تامین میکنند.
تاملی افزود: با این وضعیت فرمانداران حق دارند که در خصوص تامین آب، بخش صنعت را در مقابل بخش کشاورزی در اولویت قرار دهند تا توسعه و اشتغال شهرستان را به همراه داشته باشد.
وی توجه بیشتر مسوولان بنیاد مستضعفان به مجموعه شرکت فجر اردستان را خواستار شد و افزود: اگر این توجه بیشتر شود وضعیت بهتری در اردستان ایجاد میشود.
ایجاد واحد بسته بندی گوشت نیاز استان اصفهان است
همچنین رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: اردستان با توجه به راهاندازی واحد دامپروری و کمبود واحد بستهبندی گوشت در استان ، نیازمند راهاندازی واحد بستهبندی است.
مهرداد مرادمند افزود: بنیاد مستضعفان با سرمایهگذاری در طرحهای وابسته به کشاورزی از جمله صنایع تبدیلی، تکمیلی و بحث پرواربندی اردستان می تواند نقش موثری در ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی شهرستان داشته باشد.
وی با اشاره به اظهارات فرماندار اردستان گفت: مطالب مطرح شده نیازمند فضای مناسبتری برای بحث و بررسی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار داشت: در بخش کشاورزی بحث تولید مواد غذایی مطرح است اما یک قطره آب بدون کشت هدر نمیرود و اشتغال آن پنهان است و قابل قیاس با صنعت نیست.
مرادمند گفت: سازمان جهاد کشاورزی اصفهان آماده همکاری با بنیاد مستضعفان در راستای ساخت صنایع تبدیلی به عنوان تکمیل کننده زنجیره تولید است و در رابطه با صدور مجوزها، پرداخت تسهیلات وکمکهای فکری آمادگی دارد.
وی خاطر نشان کرد: در مذاکره با رییس بنیاد مستضعفان پیشنهاد شد مقداری عامتر به موضوع توجه شود تا با سرمایهگذاری در سایر بخشها، مشکل تولید و اشتغال رفع شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در خصوص تامین نهادههای موردنیاز این پروار بندی گفت: مدارک مورد نیاز توسط این مجموعه و از طریق جهاد کشاورزی شهرستان به استان ارسال شود تا مورد رسیدگی قرار گرفته و نهاده مورد نیاز تامین شود.
واحد دامپروری فجر در اردستان و کارخانه تولید خوراک دام نطنز در شمال استان اصفهان روز سهشنبه همزمان با سه طرح دیگر از طریق ویدئو کنفرانس با حضور پرویز فتاح رییس بنیاد مستضعفان به بهرهبرداری رسید.
این واحد دامپروری سالانه ۲ هزار و ۷۰۰ تن گوشت قرمز به تولید کشور اضافه میکند.
گوسالههای سه ماهه پس از انتقال به این واحد در مدت ۱۲ ماه به طور پرواربندی با تغذیه علمی به وزن ۵۵۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم میرسند و برای ذبح به کشتارگاه حمل خواهند شد.
همچنین کارخانه تولید خوراک دام در رحمتآباد نطنز با ظرفیتسالانه ۱۷۵۰۰ تن خوراک دام، اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم ۲۵ نفر و سرمایه گذاری پنج میلیارد تومان از طریق ویدئو کنفرانس با حضور پرویز فتاح رییس بنیاد مستضعفان به بهرهبرداری میرسد.
شهرستان اردستان با افزون بر ۴۲ هزار نفر جمعیت در ۱۱۸ کیلومتری شمال شرقی اصفهان و شهرستان نطنز با ۴۷ هزار نفر جمعیت در فاصله نزدیک به ۱۲۵ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.