شاهرود – ایرنا - مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان سمنان گفت: یکهزار برنامه فرهنگی، اجتماعی و ورزشی با محوریت روز جهانی مقاومت و دهه فجر انقلاب اسلامی طی نیمه دوم امسال در استان سمنان اجرا می شود.

به گزارش ایرنا، سرهنگ محمد حسن سلامی عصر سه شنبه در نشست ستاد بزرگداشت چهلمین سال دفاع مقدس شهرستان شاهرود که با محوریت شهدای گمنام این شهرستان برگزار شد، افزود: امسال با تشکیل ستاد بزرگداشت چهلمین سال دفاع مقدس، بیش از یک هزار برنامه در ۶ ماهه نخست با محوریت سوم خرداد برگزار شد.

 وی با اشاره به اینکه ۵۱ یادمان شهدای گمنام در استان سمنان وجود دارد، اظهار داشت: مالکیت یادمان ها در تمامی نقاط کشور قابل واگذاری و وقف نیست.

سرهنگ سلامی با بیان اینکه ساخت بیشتر یادمان ها در کشور  با مشارکت خیران و شهرداری ها انجام می شود، گفت: تمامی برنامه ها و تصمیم گیری ها در خصوص یادمان ها باید در نشست هیات امنا مطرح و تصمیم نهایی در چارچوب دستورالعمل ها مصوب گردد.

  مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان سمنان افزود: مبنای کار، هدایت و مدیریت یادمان های شهدای گمنام دستورالعمل‌هایی است که توسط ستاد کل نیروهای مسلح که در سلسله مراتب فرماندهی مقام معظم کل قوا قرار دارد، اتخاذ کرده است.

وی با بیان اینکه ترویج ارزش های اسلامی موجب کاهش آسیب های اجتماعی می شود، افزود: ترویج معنویت، اخلاق، تفکر انقلابی و ارزشی و جهادی، مکتب شهید سلیمانی موجب دور شدن آسیب های گوناگون اجتماعی از جوانان شده و آنان را به ارزش های انقلاب علاقه مند می کند.

سرهنگ سلامی تدریس دفاع مقدس در پای تخته و کلاس را کم اثر خواند و ابراز داشت: باید از ظرفیت دانش آموزان، دانشجویان و سربازان در برنامه های فرهنگی و یادمان های شهداء استفاده کرد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان سمنان، تصریح کرد: هر تلاشی که برای زنده نگهداشتن ارزش های انقلاب اسلامی انجام شود، دفاع مقدس و جهاد در راه خداست.  

وی با اشاره به اینکه تقویت ارزش های اسلامی موجب پیوند بین جوانان و انقلاب می شود، گفت: یادمان شهدای گمنام در کنار گلزار شهدا و دیگر مراکز فرهنگی متصل به انقلاب پایگاهی است که به مسیر نسل های بعدی نورانیت می بخشد.

سرهنگ سلامی با بیان اینکه شهرستان شاهرود در اجرای برنامه های انقلاب و دفاع مقدس یک شهرستان عزتمند است، افزود: مردم شاهرود پرتلاش و نقش آفرین در صحنه های انقلاب و رزمندگان این شهرستان هم در دفاع مقدس از لحاظ شجاعت و خط شکنی به نام بودند.

امام جمعه شاهرود هم در این نشست گفت: یادمان شهدای گمنام یکی از مراکز مهم فرهنگی و معنوی این شهرستان است.

حجت الاسلام عباس امینی با بیان اینکه در این یادمان تاکنون کارهای سخت افزاری و نرم افزاری خوبی انجام شده است، افزود: در چنین اماکنی برای پیشبرد اهداف فرهنگی نیاز به پشتیبانی، تغییر و نظارت دارد.

وی با بیان اینکه تاکنون مصوبات نشست های قبلی اجرایی نشده است، تصریح کرد: برای مدیریت این مجموعه ۲ مدیر، یکی برای اجرای مصوبات و دیگری یک روحانی برای اجرای برنامه های فرهنگی مورد نیاز است.

سرپرست فرمانداری شاهرود هم گفت: اکنون کارکردها و فعالیت هایی در قالب یادمان های شهدای گمنام در حال انجام است.

ابوطالب جلالی برگزاری ماهانه نشست های هیات امنای شهدای گمنام را ضروری خواند و افزود: باید مسائل و مشکلاتی که در یادمان شهدای گمنام وجود دارد، به سرعت رفع شود.

وی ضمن تقدیر از مردم و مسوولانی که هفته گذشته در آیین تشییع پیکر شهید گمنام حضور داشتند، اظهار داشت: برای یادمان شهدای گمنام باید ۲ برنامه کوتاه و بلند مدت در نشست هیات امنا تعریف شود.

جلالی با بیان اینکه تامین منابع  مالی برای یادمان شهدای گمنام در دستورالعمل مشخص شده است، تصریح کرد: شناسنامه دار کردن این مکان باید در اولویت کار هیات امنا قرار گیرد تا کاری ساختاری انجام گردد.

وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون باید یک حساب بانکی مشترکی برای فعالیت این مکان افتتاح شود، ابراز داشت: ایجاد کارگروه هایی مختلف از جمله فرهنگی ضروری است.

شهرستان شاهرود در دوران دفاع مقدس بیش از یکهزار و ۱۰۰ شهید تقدیم انقلاب کرده و از نظر تعداد شهدا به نسبت جمعیت در رتبه های بالای کشوری قرار دارد.

منبع: فدراسیون ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی