زمین لرزه حوالی ساعت ۱۱ و ۱۴ دقیقه امروز سهشنبه برای دومین بار طی ۲۴ ساعت گذشته سفید سنگ در حوالی شهرستان فریمان را لرزاند که به گزارش مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران، این زمین لرزه در عمق ۱۰ کیلومتری زمین به بزرگی ۳.۶ ریشتر رخ داد که در مشهد نیز احساس شد.
شب گذشته نیز زمین لرزهای به بزرگی ۴.۲ ریشتر در ساعت ۲۲ و ۵۷ دقیقه و ۴۹ ثانیه در عمق ۹ کیلومتری زمین در منطقه سفیدسنگ شهرستان فریمان خراسان رضوی رخ داد.
زمین لرزه شب گذشته سفیدسنگ که در شهرهای مشهد، فریمان و تربتجام احساس شد تلفات جانی در پی نداشت.
همچنین ۲ زمین لرزه به بزرگی ۳.۶ و ۲.۶ در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) حوالی ظهر امروز (سهشنبه) سرخس در استان خراسان رضوی را لرزاند.
رضا آسایشپور روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای بررسی این که آیا این زمین لرزهها با هم ارتباط معنی داری در آینده خواهند داشت نیاز به پردازش دادهای میدانی و اعزام نیرو به هر ۲ منطقه است تا به نتیجهای در این موضوع برسیم که آیا تغییراتی در روند گسلها مشاهده می شود یا خیر؟
وی با اشاره به این که، تخلیه انرژی درونی زمین از سادهترین روش و در محل شکستگی روی پوسته زمین رخ میدهد و این شکستگیها همان گسل نامیده میشوند ادامه داد: هر جایی که گسلی وجود داشته باشد احتمال وقوع زلزله نیز در آنجا وجود دارد.
رییس مرکز لرزه نگاری خراسان رضوی گفت: در اطراف مشهد نیز گسلهای شناخته شدهای مانند سنگ بست - شاندیز و کشف رود وجود دارد که سازمان زمین شناسی نیز وجود آنها را نیز تایید کرده است.
آسایشپور با اشاره به سوابق زمین لرزه در منطقه سفید سنگ فریمان افزود: قبل از وقوع زلزله ۴.۲ دهم ریشتر که روز گذشته به وقوع پیوست در ۱۹ فروردین سال ۱۳۹۶ نیز زمین لرزهای با شدت ۶.۲ دهم ریشتر در همین منطقه رخ داد که بر اثر آن چهار روستا تخریب و ۲ نفر کشته و ۱۷ نفر نیز زخمی شدند که با پس لرزههای طولانی بعد از آن واقعه همراه بود و دوباره در همان منطقه، شاهد زلزله هستیم.
وی ادامه داد: پس از وقوع زلزله دیشب، صبح امروز یک پس لرزه با بزرگی ۲.۲ ریشتر و یک لرزه دیگر در ظهر امروز با شدت ۳.۶ ریشتر به وقوع پیوست که نشان از روند کاهشی قدرت پس لرزه ها نسبت به لرزه روز گذشته است.
رییس مرکز لرزه نگاری خراسان رضوی گفت: به صورت خاص نمیتوان اعلام کرد که آیا بعد از این زلزله، امکان وقوع دوباره زمین لرزه با شدت بیشتر در این گسل وجود دارد یا خیر؟ زیرا میزان انرژی ذخیره شده در گسل و مقدار انرژی آزاد شده اکنون قابل محاسبه نیست به همین دلیل به صورت قطعی در مورد آینده گسل نمیتوان اظهار نظر کرد.
آسایشپور با بیان این که به صورت نسبی ساختمانها و سازه هایی که مطابق با آیین نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله موسوم به استاندارد ۲۸۰۰ مهندسی در ایران ساخته شده باشند اثرات کمتری در مقابل زلزلههای با قدرت ۶ ریشتر خواهند داشت اظهار کرد: ساختمانهای قدیمی به خصوص در مناطق روستایی که به صورت ناایمن و با پشتبام های سنگین همراه با مصالح نامناسب ساخته می شوند با وقوع زلزله با درجات کمتر، امکان تخریب بسیاری همچون زلزله بم خواهند داشت.