به گزارش ایرنا، شبکه «نباء» روز چهارشنبه با اشاره به اینکه کارشناسان فناوری درباره خطر برنامه های نرمافزاری که مقامات عربستان در اختیار شهروندان قرار میدهد و میزان نفوذ آنها در تلفنهای همراه برای جمع آوری اطلاعات شخصی هشدار دادهاند، افزود: بررسیها نشان میدهد که برنامههای نرمافزاری «توکلنا» و «تطمّن» دو برنامه جاسوسی هستند که به طور خاص برای نظارت بر حرکت شهروندان عربستان و دسترسی به تلفنهای آنها برنامه ریزی شده است.
این شبکه خبری با اشاره به اینکه مقامات مدعی هستند که این دو برنامه را برای کنترل بیماری کرونا تهیه کرده و از شهروندان خواستهاند با نصب آنها در این برنامه نامنویسی کنند، اضافه کرد: این در حالی است که دو برنامه نرمافزاری یاد شده جاسوسی است و مقامات امنیتی عربستان با نفوذ به تلفنهای همراه، به اطلاعات شخصی آنها دست مییابند.
کارشناسان نرمافزار معتقدند که برنامههای نرمافزاری «توکلنا» و «تطمّن» توسط مرکز ملی اطلاعات، توسعه و طراحی عربستان سعودی ساخته شده است.
در همین حال وزارت بهداشت عربستان ادعا میکند که این برنامهها میتواند در شناسایی زودهنگام موارد مشکوک به ویروس کرونا کمک کند و توصیههای بهداشتی لازم را به کاربران ارائه دهد.
پیشتر نیز در فروردین امسال روزنامه گاردین فاش کرد که عربستان سعودی از نقطه ضعفهای شبکههای مخابراتی بینالمللی به منظور ردیابی شهروندان خود در آمریکا بهره برده است.
بر اساس گزارش گاردین، جاسوسی اخیر در یک دوره چهار ماهه از نوامبر سال ۲۰۱۹ آغاز شده و شامل ۲. ۳ میلیون ردیابی مخفی بوده است. ردیابیها شامل گوشیهای موبایلی میشده که از سه اپراتور بزرگ در عربستان به نامهای «سعودی تلکام» «موبایلی» و «زین» سرویس میگرفتهاند. هر کاربر به تعداد ۲ تا ۱۳ بار در هر ساعت ردیابی شده و محققان اعتقاد دارند که دقت ردیابی در هر شهر در حدود چند صد متر بوده است.
همچنین بهمن ماه سال گذشته خبرگزاری فرانسه گزارش داد که کارشناسان سازمان ملل متحد خواستار تحقیق و بررسی در مورد هک شدن تلفن همراه مالک شرکت آمازون توسط «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان شدند.
این کارشناسان گفتند؛ اطلاعاتی دریافت کردهاند که نشان میدهد تلفن همراه «جف بزوس» مالک شرکت آمازون از طریق یک حساب متعلق به بن سلمان در پیامرسان «واتسآپ» هک شده است.