به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران،هشت ایستگاه این شرکت از جمله سوهانک منطقه۱ با شاخص ۲۷۱، شریف منطقه ۲ باشاخص ۲۱۲، تربیت مدرس منطقه ۶ با شاخص ۲۰۷، شهرداری منطقه ۲ با شاخص ۲۰۵، شهرداری منطقه ۲۱، شهرداری منطقه ۱۰، پارک شکوفه منطقه ۱۴ این سه ایستگاه شاخص ۲۰۴ و شهرداری منطقه ۲۲ شاخص ۲۰۲ در وضعیت بنفش قرار دارند.
همچنین ۲۱ ایستگاه با قرار گرفتن در شاخص بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ در وضعیت ناسالم برای همه گروه ها هستند.
میانگین غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون طی ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ساعت ۱۹ امروز بر روی شاخص ۱۶۹ در شرایط ناسالم برای همه گروه ها بود.
شرکت کنترل کیفیت هوای تهران هشدار داد: افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی ، سالمندان و کودکان باید از فعالیت های طولانی یا سنگین خارج ازمنزل خودداری کنند و افراد دیگر باید فعالیت های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.
در پهنه مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، ۳۵ ایستگاه سنجش آلودگی هوا شامل ۲۱ ایستگاه توسط شهرداری تهران و ۱۴ ایستگاه توسط سازمان حفاظت محیط زیست نصب شده است که ۲۹ ایستگاه آن از جمله ۱۶ ایستگاه شهرداری تهران و ۱۳ ایستگاه سازمان حفاظت محیط زیست، مجهز به دستگاه اندازهگیری ذرات معلق کمتر از ۲ و نیم میکرون به عنوان آلاینده شاخص فصل زمستان هستند.
اطلاعات کیفیت هوای تهران از طریق نمایشگرهای کیفیت هوا که در سطح شهر نصب شدهاند، نمایش داده میشود ضمن اینکه افراد می توانند با مراجعه به سامانه شرکت کنترل کیفیت هوای تهران به صورت برخط شاخص را مشاهده کنند.
شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.
از ابتدای امسال ۱۵ روز هوای پاک، ۱۸۲ روز هوای قابل قبول یا همان سالم و ۹۰ روز هوای ناسالم برای گروه های حساس و ۱۲ روز ناسالم برای همه گروه ها در تهران به ثبت رسیده است.