مهاباد- ایرنا- مسوول روابط عمومی شهرداری بوکان گفت: نخستین دستگاه هوشمند بازیافت زباله از مبدأ در این شهرستان و با مشارکت بخش خصوصی راه‌اندازی شده و به بهره‌برداری رسید.

ظاهر فیضه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: در این دستگاه هشت درگاه مخصوص زباله‌های پلاستیکی و فلزی پیش‌بینی‌شده که کاربر بر اساس زباله بازیافتی درگاه آن را تعریف و زباله را به داخل دستگاه هدایت می کند.

وی با بیان اینکه این دستگاه توسط شرکت پاک آوران دانیال کردستان برابر قرارداد سرمایه‌گذاری با شهرداری بوکان تهیه شده، اضافه کرد: این نخستین دستگاه  از این نوع است که در ابتدای بلوار کردستان این شهر نصب شده و در صورت نیاز در آینده در نقاط مختلف سطح شهر هم نصب خواهد شد.

مسوول روابط عمومی شهرداری بوکان افزود: پیش بینی می‌شود در آینده در سه منطقه اصلی دیگر شهر از جمله امیرآباد، علی‌آباد و اسلام‌آباد نیز از این دستگاه برای استفاده عموم تعبیه شود.

فیضه با بیان اینکه تمامی شهروندان از هر سن و سالی می‌تواند با تعیین نوع زباله، باکس مورد نظر را روی دستگاه انتخاب و زباله را تحویل درگاه مخصوص خود دهد، گفت: برای اجرای این طرح در مجموع بیش از ۸۰۰ میلیون ریال اعتبار توسط بخش خصوصی هزینه شده است.

وی با بیان اینکه این پروژه توسط شهرداری بوکان و با مشارکت بخش خصوصی اجرایی شده است، افزود: بازیافت به معنای استفاده از مواد مصرف‌شده برای تولید و ساخت مجدد همان کالا یا کالای قابل‌استفاده دیگر که تولید کاغذ تازه از کاغذهای باطله می‌تواند یکی از نتایج مهم این بازیافت باشد.

مسوول روابط عمومی شهرداری بوکان با تاکید بر فواید استفاده از این دستگاه در حفظ محیط زیست ادامه داد: به کمک بازیافت زباله در مصرف منابع طبیعی صرفه‌جویی می‌شود زیرا به‌جای استفاده از مواد خام برای تولید محصولات نو، از مواد بازیافتی و پسماندها بار دیگر استفاده خواهد شد.

وی با بیان اینکه این دستگاه در طول روز همچنین انواع زباله‌های تجدیدناپذیر در طبیعت از جمله بطری های پلاستیکی نیز است افزود: بازیافت زباله نیاز به فضای کمتری نسبت به دفن زباله‌ها دارد و در مصرف انرژی نیز تأثیر مثبتی خواهد داشت.

بوکان با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت سومین شهر پرجمعیت آذربایجان‌غربی و دومین شهر مهاجرپذیر کشور به شمار می‌رود.