تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۱

لندن – ایرنا – در آستانه تکمیل ظرفیت بیمارستان‌های انگلیس بر اثر افزایش سرسام‌آور بیماران مبتلا به کرونا، وزیر بهداشت این کشور از طرح انتقال بیماران جدید به اقامتگاه‌های موقت خبر داد.

به گزارش ایرنا، مت هنکاک روز چهارشنبه در گفت‌وگو با شبکه اسکای بیان داشت که دولت برای کاهش فشار روی سازمان بهداشت همگانی، تمام گزینه را مد نظر قرار می‌دهد. این در حالیست که به گفته او اینک ۳۵ هزار و ۵۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های سراسر کشور بستری هستند.

وزیر بهداشت انگلیس توضیح داد: فشار عظیمی روی سازمان بهداشت عمومی است و ما به دنبال کاهش این فشارها هستیم. وی با بیان اینکه بیمارستان صحرایی ناتینگیل با ظرفیت ۴ هزار تخت خواب در شرق لندن فعالیت خود را از سر گرفته پیش بینی کرد که این ظرفیت کفاف موج جدید بیماران کرونایی را نخواهد داد.

هنکاک با این حال عنوان کرد؛ دولت طرحی را در دست بررسی دارد که بر اساس آن بیمارانی که نیازمند دریافت خدمات بیمارستانی نیستند به اقامتگاه‌های موقت منتقل شوند. وی عنوان کرد که این یک طرح قطعی نیست و دولت سرگرم طراحی راهکارهای جایگزین برای مقابله با این بحران است.

گزارش ها حاکیست که هجوم بیماران کرونایی به مراکز درمانی و بیمارستان‌های انگلیس در چند روز گذشته غوغایی به پا کرده است.

پزشکان می‌گویند کمبود شدید تخت‌خواب در بیمارستان‌ها ناگزیر آن‌ها را به این سمت سوق داده تا افرادی را پذیرش کنند که شانس درمان بالاتری دارند. این به این معناست که افراد مسن و آن‌هایی که از بیماری‌های زمینه‌ای رنج می‌برند، از بخت پایین‌تری برای زنده ماندن برخوردار هستند.

در حالی که آمار مبتلایان و مرگ‌و میر ناشی از کرونا در انگلیس به طور پیوسته رو به افزایش است، کارشناسان بهداشتی نگرانند شرایط از وضع موجود هم بحرانی تر و غیر قابل کنترل شود.

کریس ویتی عالی‌ترین مشاور پزشکی دولت یکشنبه با انتشار یادداشتی برای هفته‌نامه ساندی تایمز هشدار داد که سازمان ملی بهداشت در «خطرناک‌ترین وضعیت ممکن» در طول تاریخ قرار دارد و بار دیگر از مردم خواست تا خانه‌های خود را ترک نکنند. وی افزود: هرگونه تعامل غیرضروری ممکن است به زنجیره انتقال ویروس کرونا منجر شود که انتهای آن یک فرد آسیب پذیر قرار دارد.

دولت انگلیس از دوشنبه هفته گذشته مقررات قرنطینه را در سراسر کشور به اجرا گذاشت. براساس مقررات جدید که دست کم تا یک ماه دیگر، جاری خواهد بود افراد تنها در شرایط اضطراری، شامل خرید اقلام ضروری، مراجعه به درمانگاه و فرار از اذیت و آزار خانگی، قادر به خروج از منزل هستند. همچنین افراد شاغل تنها در حالی که امکان کار در خانه وجود نداشته باشد می‌توانند خانه را ترک کنند.

در همین حال برخی هم‌حزبی‌های دولت بوریس جانسون خواستار کاهش محدودیت های کرونایی از اواخر اسفندماه هستند؛ با این حال وزیر بهداشت انگلیس امروز تاکید کرد که تعیین طول مدت برای محدودیت‌ها در این مقطع امکان پذیر نیست.

وی بیان داشت: ما محدودیت‌ها را حتی یک لحظه بیشتر از زمانی که به آن نیاز باشد نگه نخواهیم داشت؛ اما تازمانی که لازم باشد برقرار خواهد ماند.

دولت انگلیس برای خروج از بحران کرونا قصد دارد تا طرح واکسیناسیون سراسری در این کشور را سرعت بخشد. این طرح ۱۸ آذرماه آغاز شد و کسانی که بیش از همه در معرض ابتلای به ویروس قرار دارند از اولویت بالاتر برخوردار هستند.

تاکنون بالغ بر ۲.۴ میلیون نفر در انگلیس واکسن کرونا دریافت کرده و دولت برای تزریق دو میلیون واکسن در هفته هدف‌گذاری کرده است. دولت انگلیس ابتدا امیدوار بود که این طرح تا تابستان سال آینده به پایان برسد اما با توجه به کمبود ذخایر واکسن، هدف‌گذاری زمانی به پائیز جابه‌جا شده است.

در این شرایط افکار عمومی انگلیس خود را در بن بست محدودیت‌های کرونایی دیده و از عملکرد دولت چندان رضایت ندارند. تحقیقات موسسه افکار سنجی یوگو نشان می‌دهد که ۴۵ درصد انگلیسی‌ها در مقابل ۴۱ درصد دیگر از روند اجرای طرح واکسیناسیون دولت ناراضی هستند. شنبه گذشته ده‌ها نفر از معترضان به عملکرد دولت در لندن دست به تظاهرات زده و خواستار پایان محدودیت‌های کرونایی شدند. این حرکت اعتراضی با مداخله پلیس به خشونت کشیده شد و سرانجام ۱۵ نفر دستگیر شدند.

براساس آخرین گزارش منتشر شده تاکنون ۳ میلیون ۱۶۴ هزار و ۵۱ نفر در انگلیس به کرونا مبتلا شده و از این میزان ۸۳ هزار و ۲۰۳ نفر به کام مرگ رفته‌اند.