به گزارش ایرنا، آیتالله عباسعلی سلیمانی روز چهارشنبه در دیدار با معاون امداد و نجات جعیت هلال کشور خاطر نشان کرد: هلال احمر میتواند به لحاظ مادی و مالی و تامین نیروی انسانی با جذب داوطلب از کمک و حمایت مردم برخوردار شود.
وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر، نیازمند توان و ظرفیتی به شایستگی جمهوری اسلامی ایران است، ادامه داد: تشکیلات این جمعیت بسیار مهم است و به همین علت امام خمینی (ره) عالم مجاهد و وارستهای همچون آیتالله غفوری را به عنوان نماینده در جمعیت هلال احمر منصوب کرد.
به گفته وی، هیچ سازمان و نهادی مانند جمعیت هلال احمر در مواقع بحران و در خط مقدم حادثههای طبیعی و غیرطبیعی درگیر خدمترسانی به مردم نیست، از این رو باید همواره حمایت و پشتیبانی شود.
امام جمعه کتاشان با تاکید بر ضرورت آموزش نیروهای جمعیت هلال احمر اظهار داشت: آموزشها نباید فقط به کمکهای اولیه محدود شود، بلکه صخرهنوردی، کوهنوردی و آموزشهای متناسب با بحران نیز برای کارکنان این جمعیت تعریف شود.
آیتالله سلیمانی افزود: کشور با نیروهای آماده و آموزش دیده در زمان وقوع حادثههایی از جمله زلزله و سیل غافلگیر نمیشود.
وی با بیان اینکه، ایران از مجموع نزدیک به ۴۰ حادثه، بر روی کمربند دست کم ۱۲ حوادث طبیعی قرار گرفته است، گفت: جمعیت هلال احمر باید بر پایه همه نیروهای جوان بین ۱۸ تا ۴۰ سال در کشور، موارد مربوط به زمان بحران را آموزش دهد و کارت افتخاری برای آنان صادر کند.
به گفته وی، برخی وقتها حادثههایی فراتر از توانمندی کارکنان رسمی جمعیت هلال احمر در کشور رخ میدهد، از این رو آموزش همگانی در فنون و رشتههای متناسب با ماموریتهای جمعیت هلال احمر برای همه ضروری است و البته باید امتیازهایی از جمله جذب و استخدام برای آموزش دیدگان در نظر گرفته شود.
امام جمعه کاشان با اشاره به ماموریتهای زیاد جمعیت هلال احمر اظهارداشت: این جمعیت نمیتواند به تنهایی با مجموعه مشکلات کشور منطبق باشد.
آیتالله سلیمانی با تاکید بر ضرورت فراهم کردن بستر کار برای خادمان جمعیت هلال احمر در مواقع اضطراری با مدیریت تمام عیار بحران، اضافه کرد: مردم همانگونه که تمایل دارند خادم افتخاری حضرت امام رضا (ع) و معصومه (س) باشند باید برای خدمترسانی به نوع بشر، خادم افتخاری جمعیت هلال شوند.
وی با بیان اینکه استان اصفهان فقط دارای یک پایگاه امداد هوایی جمعیت هلال احمر است، گفت: این پایگاه در شرایط طبیعی برای این استان مناسب است اما در شرایط بحرانی نیازمند پایگاههای بیشتری است.
امام جمعه کاشان در بخش دیگری، کمکهای انساندوستانه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به دیگر کشورها را ستود و افزود: اهتمام هیچیک از کشورهای اسلامی در کمک کردن به دیگر کشورها در حوادث طبیعی مانند جمهوری اسلامی ایران نیست.
آیتالله سلیمانی در ادامه دستباز، روح بلند، طبع عالی و برخورد سخاوتمندانه را از جمله ویژگیهای کارکنان جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران دانست و ادامه داد: این جمعیت نخستین گروهی بود که برای کمک به سیلزدگان پاکستان وارد این کشور شد و افزون بر کمکهای انساندوستانه، آمبولانسهایی را نیز به این کشور هدیه داد.
وی تصریح کرد: زمانی که ایران با حوادث طبیعی روبهرو میشود کشورهای غربی و اروپایی با تبلیغات و به رخ کشیدن به ایران کمک میکنند، در حالی که جمهوری اسلامی بدون تبلیغات و چشمداشت یاریگر دیگر کشورهاست.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز گفت: در سال جاری افزون بر ۲۳ هزار عملیات امداد با ۳۷ هزار مصدوم انجام شد، ۱۲ هزار مصدوم منتقل و ۹۳ هزار نفر نیز اسکان اضطراری داده شدند.
محمدباقر محمدی افزود: افزون بر ۱۱ هزار نیروی آموزش دیده به طور مستمر در پایگاههای امداد و نجات سراسر کشور مستقر هستند.
همچنین رییس جمعیت هلال احمر کاشان اظهار داشت: کاشان پس از اصفهان دومین شهرستان بزرگ این استان است و بیشترین حوادث طبیعی از جمله قرار گرفتن بر روی گسلهای فعال و خطر جاری شدن سیل این شهرستای را تهدید میکند.
سید منصور میرابوطالبی با یادآوری اینکه اصفهان در مواقع بحران به عنوان جایگزین تهران تعیین شده است، افزود: کاشان نزدیکترین شهر استان به تهران است و با توجه به امکاناتی از جمله خط ریلی، آزادراه و فرودگاه میتواند در مواقع بحران کمک کند.
وی خاطر نشان کرد: وجود مجموعهای به وسعت ۴۲ هزار مترمربع و ۶ هزار مترمربع سولههای امدادی از جمله توانمندیهای جمعیت هلال احمر کاشان است که در مواقع بحران مورد استفاده قرار میگیرد.
شهرستان کاشان که با جمعیت افزون بر ۳۶۸ هزار نفر در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع است، ۲ پایگاه امداد و نجات جاده ای دارد.