تجاوزهای مداوم هوایی بمب افکن های رژیم صهیونیستی به خاک سوریه عملا و مستقیما در راستای یاری رساندن به تروریست های تکفیری و مقابله با ارتش سوریه و جبهه مقاومت اسلامی بوده است و در لبنان نیز صهیونیست ها با به پرواز در آوردن هواپیماهای جنگی خود و یا ورود به حریم دریایی و زمینی این کشور، همواره باعث نگرانی و خسارت به لبنانی ها شده اند.
اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی که ناقض قوانین و معاهدات بین المللی است، در حالی در لبنان ادامه دارد که شورای امنیت سازمان ملل همواره در این زمینه سکوت اختیار کرده و یا با قطعنانه ای بی اثر به آن رسمیت بخشیده است.
آخرین اقدام اعتراضی لبنان به تجاوزهای رژیم صهیونیستی، دستور "میشل عون" رییس جمهور این کشور به وزارت خارجه لبنان مبنی بر اعلام اعتراض مجدد بیروت به شورای امنیت بوده است. رئیس جمهور لبنان روز گذشته (سه شنبه) از وزیر خارجه این کشور خواست تا طی نامه ای فوری به شورای امنیت سازمان ملل، تعرضهای پی در پی رژیم صهیونیستی به حریم هوایی لبنان را محکوم کند و این مساله را در مجامع بین المللی پیگیری کند.
دولت سوریه نیز بارها اعتراض خود را به تجاوزهای مکرر بمب افکن های رژیم صهیونیستی و آمریکایی به سازمان ملل و شورای امنیت اعلام کرده که با بی تفاوتی این شورا مواجه بوده است که آخرین مورد آن به ۱۱ دی ماه جاری (۱۳۹۹) باز می گردد و سکوت شورای امنیت عملا ثابت کرده که این نهاد ابزاری در اختیار رژیم صهیونیستی، آمریکا و دیگر متجاوزان است و قادر به جلوگیری از نقض گسترده و مداوم حق حاکمیت این کشور نیست.
دولت سوریه طی نامه ای از شورای امنیت درخواست کرد با پذیرش مسئولیت این نهاد در چارچوب منشور سازمان ملل متحد، تدابیر قاطع و فوری برای توقف تجاوزهای رژیم صهیونیستی به خاک این کشور اتخاذ کند.
وزارت امور خارجه سوریه در این نامه به شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرده که شیوه تجاوزکارانه و خطرناک مقام های رژیم اشغالگر صهیونیستی، ناشی از حمایت های نامحدود آمریکا و برخی اعضای دیگر شورای امنیت از این رژیم است.
نامه اعتراضی اخیر وزارت خارجه سوریه به شورای امنیت به دلیل حمله بمب افکن های رژیم صهیونیستی در تاریخ بامداد دهم دی ماه ۹۹ به یکی از یگان های پدافندی سوریه در الزبدانی در حومه دمشق بود، حمله ای که منجر به کشته شدن یک نظامی سوری و مجروح شدن سه نظامی دیگر شد. دقیقا رژیم صهیونیستی پنج روز پیش از این نیز حمله مشابهی به سوریه انجام داده بود.
در این نامه، وزارت خارجه سوریه، حمله بمب افکن های رژیم صهیونیستی به خاک خود را که نقض آشکار قطعنامه ۳۵۰ شورای امنیت مصوب سال ۱۹۷۴ است، محکوم و تاکید کرد که ادامه این تجاوزگری ها ماهیت تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی را نشان می دهد و تداوم این گونه حملات، صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی را با خطر جدی مواجه می سازد و همچنین دامنه تنش در منطقه خاورمیانه را به صورت خطرناک گسترش می دهد.
از مهم ترین عملیات هوایی رژیم صهیونیستی در خاک سوریه می توان به هدف قرار دادن فرمانده ارشد نظامی حزب الله یعنی سید "مصطفی بدرالدین" در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ اشاره کرد که به شهادت وی منجر شد، اقدامی که هم سوریه را هدف قرار داد، هم لبنان را و هم جبهه مقاومت اسلامی را که از سال ۲۰۱۱ تاکنون تنها نیروی قدرتمند زمینی در جنگ علیه تروریسم بین الملل است.
تجاوزهای مکرر رژیم صهیونیستی به خاک لبنان و انجام اقدامات ضدانسانی این رژیم در آن و همچنین دخالت در بحران سوریه از سوی رژیم تل آویو و تثبیت این رژیم به عنوان نیروی هوایی تروریست ها، نشان می دهد که غربی ها، سازمان های بین المللی و رژیم صهیونیستی با تروریست ها در یک صف قرار دارند و شورای امنیت و دیگر ارگان های بین المللی نیز با سکوت خود، ابزار جنایت آنها نه فقط در غرب آسیا، بلکه در سراسر جهان هستند.
تجربه بحران های اخیر تروریستی در منطقه ، نشان داده است، در حالی که شورای امنیت، یکی از ارکان سازمان ملل متحد محسوب می شود که وظیفه پاسداری از امنیت و صلح بینالمللی را به عهده دارد، اما این نهاد بین المللی به ابزاری در اختیار کشورهایی همچون آمریکا، انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی برای اجرای نیات شوم آنها علیه بشریت تبدیل شده است.
بر اساس منشور سازمان ملل متحد، حیطه قدرت شورای امنیت که از سال ۱۹۴۶ تاسیس شده، شامل اعزام نیروهای پاسدار صلح، تصویب تحریمهای بینالمللی و اعطای اجازه استفاده از نیروی نظامی علیه کشورهای متخاصم است و تصمیمهای این شورا به صورت قطعنامههای شورای امنیت اعلام میشود، ولی در چند دهه اخیر به ویژه در جنگ های عراق، سوریه، یمن و جنگ تحمیلی رژیم صدام علیه ایران، ما شاهد آن هستیم که این شورا به جای انجام وظیفه اصلی خود که همانا برقراری صلح و نجات انسان هاست، در کنار متجاوزان و تروریست ها قرار گرفته و ابزاری در اختیار آنها بوده است.
** پاسخ قاطعانه به صهیونیست ها تنها راه لبنان و سوریه
دلیل تجاوزهای مکرر رژیم صهیونیستی به خاک دو کشور لبنان و سوریه کاملا مشخص است و آن هم تضعیف ارتش سوریه و حزب الله می باشد، چر که این دو ارگان نقش مهمی در سرکوب تروریسم داشته اند و سد محکمی در مقابل تجاوزهای رژیم صهیونیستی در حراست از وطنشان هستند.
سخن اصلی اینجاست، چرا ارتش سوریه و ارتش لبنان پاسخ قاطعی در مقابل این همه تجاوز رژیم صهیونیستی نمی دهند؟
اوضاع ارتش لبنان و سوریه در توان پاسخ گویی به تجاوزهای رژیم صهیونیستی با هم کاملا تفاوت دارد. ارتش لبنان از امکانات کافی پدافند هوایی برای مقابله با بمب افکن های رژیم صهیونیستی برخوردار محروم است و کشورهای غربی نمی گذارند، ارتش این کشور به سامانه پدافند هوایی قوی مجهز شود. البته اراده قوی نیز در لبنان برای تجهیز ارتش این کشور به سامانه پدافند هوایی در بین دولتمردان این کشور وجود ندارد، چرا که بارها جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که می تواند لبنان را به پدافند هوایی کارآمد مجهز کند، ولی پاسخ طرف مقابل فقط سکوت بوده است.
اما اوضاع سامانه های پدافند هوایی سوریه با لبنان کاملا فرق دارد؛ تا سال ۱۳۹۷ ارتش سوریه مجهز به سامانه های پدافند هوایی سام پنج (S۲۰۰) و سام شش گانیفول و آتشبار ضد هوایی اس – ۷۵ و شماری دیگر از سلاح های پدافند هوایی بود، اما روس ها در دهم مهر ماه سال ۱۳۹۷ و البته با چند سال تاخیر، چهار سامانه دفاع هوایی اس۳۰۰ را به همراه لوازمات جانبی به سوریه ارسال کردند. هر چند روس ها چندین سامانه پدافند هوایی اس ۴۰۰ را برای حفاظت از نیروهای خود در خاک سوریه مستقر کردند.
پس از تحویل سامانه پدافند هوایی اس۳۰۰ از سوی روس ها به سوریه، مسکو اولین محموله جنگ الکترونیک 'کراسنوخا ۴' را تحویل ارتش سوریه داد؛ این محموله جنگ الکترونیک از سال ۲۰۱۲ نهایی و سال ۲۰۱۳ در ارتش روسیه وارد خدمت شده است.
مساله سامانه های پدافند هوایی در لبنان و سوریه با هم تفاوت دارد؛ لبنان فقط چند پدافند هوایی معمولی و قدیمی دارد که یعنی نمی توان آن را سامانه پدافند هوایی تعریف کرد و در عین حال غربی ها برای تامین امنیت رژیم صهیونیستی اجازه تجهیز ارتش لبنان به این سامانه ها را نمی دهند و در عین حال برخی از مقامات لبنانی نیز اراده ای برای تجهیز این کشور به سامانه پدافند هوایی ندارند، ولی سوریه چندین سامانه پدافند هوایی همچون اس ۳۰۰ دارد، ولی به نظر می رسد اختیار آن در دست سوری ها نیست، یعنی اصل در بود و نبود سامانه پدافند هوایی در این دو کشور نیست، بلکه نکته اساسی استفاده قاطع و به موقع از آن و پاسخ متقابل به صهیونیست ها می باشد.
نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که، مقامات سوری و لبنانی بارها اعتراض خود را به اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به شورای امنیت و دیگر نهادهای بین المللی اعلام کرده اند ولی تاکنون هیچگونه پاسخ کارآمدی دریافت نکرده اند، از این رو تنها دو راه برای بازدارندگی صهیونیست ها باقی می ماند؛ اول، تقویت سامان پدافند هوایی این دو کشور؛ دوم، پاسخ قاطع و متقابل به اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی. همانگونه که حضرت امام خمینی (ره) رهبر فقید انقلاب اسلامی چند دهه پیش در مثالی در زمینه مقاومت در مقابل استکبار فرمودند: "اگر در مقابل سگ وحشی که به شما حمله کرده، فرار کنی او هم شما را تعقیب خواهد کرد و چه بسا زخمی کند و یا حتی شما را بکشد، ولی اگر در مقابل سگ حمله کننده، شما مقاومت کنی او دست به فرار می زند".
قضیه لبنان و سوریه امروز نیز همین گونه است، یعنی اگر همانگونه که حزب الله توانست در دو جنگ ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶ در مقابل ارتش تا به دندان مسلح رژیم صهیونیستی مقاومت و دو شکست سنگین به آن تحمیل کند، امروز هم ارتش سوریه و لبنان می توانند با تجهیز خود به سامانه پدافند هوایی قوی و پاسخ مناسب به تجاوزهای مکرر رژیم صهیونیستی، از شر تجاوزها و بمباران های آن خلاص شوند وگرنه ادامه شیوه فعلی و فقط اعلام آن به شورای امنیت، هیچ سودی برای دو کشور لبنان و سوریه نخواهد داشت، چرا که شورای امنیت و دیگر سازمان های بین المللی در برابر قدرت های زورگو کارایی لازم را ندارند.
به این ترتیب دو عامل، ضعف نهادهای بین المللی در برابر تجاوز و فقدان تجهیزات دفاعی لازم ، باعث شده است که رژیم صهیونیستی همچنان به اقدامات تجاوزکارانه خود در منطقه ادامه دهد.