فرحناز قائدامینی عصر چهارشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری که به مناسبت بزرگداشت شوراهای آموزش و پرورش در کشور با حضور معاون اول رئیسجمهوری و وزیر آموزش و پرورش برگزار شد، افزود: شورای آموزش و پرورش یک نهاد فرابخشی است و برنامه ها و سیاستهای این شورا بدون همکاری و مشارکت نهادها و مردم محقق نخواهد شد.
به گفته وی، براساس بند "د" تصبره بودجه سال ۹۹ به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده شده است که برای ساماندهی و بهینهسازی بخشی از املاک آموزشی و تربیتی بنا بر مصوبه عالی شهرسازی اقدام کند، اما امکان تغییر کاربری این املاک با توجه به اینکه فضای آموزشی جزو سرانه آموزشی است و امکان تغییر کابری وجود ندارد و این مسئله مغایر با مصوبات عالی شهرسازی است.
قائدامینی با اشاره به ماده ۱۲ قانون تاسیس و اداره مدارس غیردولتی در خصوص رهن و اجاره املاک مازاد آموزش و پرورش به موسسان مدارس غیردولتی افزود: ۹۰ درصد مالکان این مدارس فرهنگیان هستند و طبق قانون منع مداخله کارکنان دولت، امکان واگذاری به این اشخاص وجود ندارد، از همین رو نیاز است فرهنگیان از این بخش که مرتبط با فعالیت تخصصی آنها است، مستثنی شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری اظهارداشت: براساس ماده ۷ قانون وصول درآمد دولت به آموزش و پرورش استانها اجازه داده شده که برای وصول برخی درآمدها اماکن و مکانهای آموزشی خود را در زمانهایی که استفاده نمیکنند جهت بهرهبرداری آموزشی بهصورت موقت اجاره دهند، نیاز است این قید فعالیتهای آموزشی برداشته شود تا بتوان از این مصوبه استفاده بهینهتری کرد.
قائدامینی گفت: ساختار شورای آموزش و پرورش در سطح منطقهای، استانی سبب می شود تا مشارکت فکری و امکانات محلی و منطقهای و استانی در جهت حل مسائل و مشکلات در حوزه تعلیم و تربیت به کار گرفته شود و تمرکز زدایی و بهره گیری خرد جمعی قابلیت استانی و شهرستانی برای گسترش فعالیتها و ماموریت اجرایی مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین به موضوع بازگشایی پایه اول و دوم ابتدایی و همچنین مدارس زیر ۵۰ نفر دانشآموز در مناطق زرد و آبی از ابتدای بهمن ماه اشاره کرد و گفت: در بحث هنرجویان هنرستان فنی و حرفهای و کار و دانش نیز درسهای عملی به صورت حضوری برگزار خواهد شد و تعداد دانش آموزان در کلاس درس از ۱۰ نفر بیشتر نخواهدبود.
معاون سیاسی امنیتی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با گرامیداشت هفته شورای آموزش و پرورش گفت: با توجه به اینکه فعالیت آموزشی مدارس از ۱۵ شهریورماه آغاز شد اما به دیل شیوع کرونا این فعالیت ها تعطیل و به صورت مجازی اجرا می شود.
جعفر مردانی افزود: با توجه به مشکلات نبود زیرساختهای لازم در برخی مناطق استان و با تصمیم آموزش و پروش و دانشگاه علوم پزشکی آموزش در برخی مناطق که زیر ساخت فراهم نبود به صورت حضوری و با رعایت پروتکل بهداشتی انجام میشد.
وی با تاکید بر اینکه هم اکنون هشت شهرستان در وضعیت زرد و ۲ شهرستان در وضعیت آبی قراردارند، افزود: برای بازگشایی مدارس باید تمام دستورالعملهای بهداشتی رعایت شود.
مردانی به فرهنگ سازی در خصوص اجرای طرحهای مشارکتی خیران مدرسه ساز و اطلاع رسانی در خصوص طرح اجر به اجر و پویش من مادرم تاکید کرد و گفت: با توجه به گستردگی خانواده آموزش و پرورش اجرای طرحهای مدرسه سازی نیاز به همکاری خیران دارد.
وی اظهارداشت: برای فرهنگ سازی در خصوص این پویشها باید از ظرفیت خیران، سازمانها، ارگانها شبکه شاد، شبکه های اجتماعی و رسانهها استفاده کرد.
به گزارش ایرنا، در سال تحصیلی جدید ۲۱۰ هزار دانش آموز در پایه های مختلف تحصیلی مشغول تحصیل هستند.