مسکو - ایرنا - «ایگور پوپوف» نماینده روسیه در گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، ادعای "نیکول پاشینیان" نخست وزیر ارمنستان در مورد موقعیت منطقه قره باغ و اصرار روسیه برای پذیرفتن شرط پیشنهادی جمهوری آذربایجان برای آتش بس را رد کرد.

به گزارش ایرنا، پوپوف روز چهارشنبه در بیانیه ای اعلام کرد: ادعای نخست وزیر ارمنستان مبنی بر اینکه روسیه در چارچوب تلاش ها برای حل و فصل اوضاع منطقه قره باغ اصرار کرد که ارمنستان هفت شهرستان را بدون تعیین موقعیت حقوقی منطقه قره باغ به جمهوری آذربایجان بازگرداند، کذب محض و بی اساس است.

پوپوف که از سران گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا است، خاطرنشان کرد که در ماه ژوئن سال ۲۰۱۹ میلادی روسیه به دیگر سران گروه مینسک شامل فرانسه و آمریکا، آخرین پیش نویس برنامه مرحله به مرحله ای حل و فصل اوضاع منطقه قره باغ را ارائه کرد که شامل تحویل پنج شهرستان و مناطق پیرامون به جمهوری آذربایجان در مرحله نخست و تحویل دو منطقه دیگر در مرحله دوم با مرتبط کردن آن به تعیین موقعیت منطقه قره باغ می شد.

به گفته پوپوف، روسیه پیشنهاد کرد که جمهوری قره باغ کوهستانی (منطقه خودخوانده قره باغ) حق برای تامین کامل فعالیت های این منطقه و شرکت نمایندگان این منطقه خودخوانده در نشست های سازمان امنیت و همکاری اروپا و لغو محاصره و گشودن مرزها داشته باشد و طرف های مناقشه متعهد شوند که از زور استفاده نکنند.  

 وی افزود: بنابراین، ادعای مبنی بر اینکه روسیه پیشنهاد کرد که هفت منطقه بدون هرگونه اقدامی به جمهوری آذربایجان واگذار شود و ارمنستان موقعیت حقوقی قره باغ را از یاد ببرد، با واقعیت مطابقت ندارد.  

نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان در مقاله ای زیر عنوان منشاء جنگ ۴۴ روزه نوشت که روسیه به ارمنستان اصرار کرد که هفت منطقه را بدون تعیین موقعیت قره باغ به جمهوری آذربایجان بازگرداند.  

گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا از سال ۱۹۹۷ میلادی برای حل مساله قره باغ تلاش می کند اما نتایج قابل توجهی از این تلاش های بدست نیامده است.

روسیه در چارچوب توافق با ارمنستان و جمهوری آذربایجان واحدهای صلح بان به قره باغ اعزام کرده است و در مجموع یکهزار و ۶۰۰ نیروی نظامی روس در این منطقه مستقر شده است.

نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان نیز گفت: مناقشه قره باغ تاکنون حل و فصل نشده است، مساله وضعیت قره باغ باید معین شود، ایروان آماده مذاکره است.

جمهوری آذربایجان در جریان درگیری های نظامی۴۴ روزه آغاز شده از ششم مهرماه گذشته توانست سرزمین های خود را از اشغال نیروهای ارمنستان در قره باغ آزاد کند.

  این درگیری ها با امضای ۲۰ آبان ماه گذشته بیانیه سه جانبه روسای جمهوری آذربایجان، روسیه و نخست وزیر ارمنستان پایان یافت.