نوشهر- ایرنا- مدیرشبکه بهداشت و درمان ت نوشهر با بیان اینکه طی ۲ هفته گذشته دست کم ۲۱۱ بیمار جدید کووید ۱۹ شناسایی شده گفت: از میان این بیماران هفت نفر دانش آموز هستند.

به گزارش ایرنا ، دکتر سید رحیم سیدپور روز پنجشنبه در نشست قرارگاه پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در فرمانداری نوشهر گفت : این دانش اموزان در رده سنی هفت سال تا ۱۳ سال هستند که هم اکنون با نظارت مراکز بهداشتی و درمانی برای مداوا در منزل قرنطینه هستند.

وی گفت: طی دو هفته گذشته ۴۵۰ بیمار با علائم مشکوک به کرونا شناسایی شده که از این تعداد نتیجه آزمایش بالینی ۲۱۱ نفر مثبت بوده است.

وی با بیان آنکه اغلب بیماران این بیماران جدید در روستاها سکونت دارند ، افزود : امروز مشکل عمده در کنترل ویروس کرونا در روستاهای بخش مرکزی این شهرستان است که متاسفانه به درستی شیوه نامه های مراقبت بهداشت فردی برای مقابله با این ویروس همه گیر مراعات نمی کنند.

این مسئول بهداشتی و درمانی گفت که آنچه بررسی و گزارش شده بیماران کووید - ۱۹ بستری در منزل در هفته نخست به خاطر حساسیت و ترس از این بیماری شاید تا حدود ۷۰ درصد مراعات کنند اما در دیگر ایام دوران نقاهت اهمیتی به این موضوع نمی دهند و با همان شرائط در سطح شهر مکان های پرتجمع و پرخطر پرسه می زنند و در حقیقت این افراد به ظاهر سالم اما ناقل این ویروس هستند.

سیدپور افزود : هم اکنون حدود ۲۰ بیمار کووید - ۱۹  در بیمارستان شهید بهشتی این شهرستان در بخش های داخلی و ایزوله بستری که از این شمار ۲ نفرشان غیر بومی هستند.

از مجموع ۵ هزار و ۶۰۰ بیمار مشکوک به کروتا از زمان شیوع این ویروس تاکنون یک هزار و ۶۰۰ نفر در بیمارستان شهید بهشتی نوشهر بستری و درمان شدند.

فرماندار نوشهر نیز گفت : برای کنترل تردد بیماران باید مشخص شود که آنها اهل کجا و در کدام روستا یا منطقه شهری ساکن هستند تا روند بیماری آن ها کاملا تحت نظر باشند و به بیان دیگر هنگام بیرون امدن آن ها از منزل تا ورود به سطح شهر و روستا کنترل شوند چرا که این موضوع دغدغه استاندار مازندران و دیگر اعضای ستاداستانی مقابله با کرونا هم بوده است.

سیعد یزدانی افزود: متاسفانه تعداد زیادی از این بیماران حداکثر پس از یک هفته قرنطینه بدون توجه به پروتکل های بهداشتی در اماکن پرتجمع نظیر فروشگاههای زنجیره ای ، نانوایی ها و ... حضور پیدا می کنند که این خود عامل برای گسترش این بیماری است به همین خاطر به این بیماران اموزش داده شود تا حتما حداقل ۱۴ روز در قرنطینه کامل قرار گیرند.

وی با اشاره به تعطیلی های پیش رو و نیز افزایش جمعیت شناور شهرستان گفت که البته نباید نام افرادی در وضعیت کرونایی نارنجی و قرمز به استان مازندران سفر می کنند ، عنوان مسافر و گردشگران نام برده شود بلکه این افراد طبق ممنوعیت مسافرتها هنجار شکنانی که با سلامت مردم بازی می کنند.

فرماندار نوشهر گفت :برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا و کاهش آمار بیماران کووید - ۱۹ از امروز باید در مبادی ورودی به این شهر باید تابلوهایی با محتوای اعمال جریمه نامحسوس برای پلاک های غیر بومی در صورت ورود به شهر نصب شود که در این حوزه شهرداری باید با همکاری دیگر مسئولان نهادهای مرتبط نسبت به انجام این کار  اقدام کند.

یزدانی افزود : هرگونه کوتاهی در این حوزه قابل بخشش نیست چرا که شاید آمار بیماران کووید - ۱۹ طی این روزها مشخص نشود اما مطمئنا در ۲ هفته آینده این ویروس با علائم مشکوک خود را نشان خواهد داد و در نتیجه تمام تلاش های شبانه روزی اعضای قرارگاه مقابله با این ویروس برای کنترل این بیماری کووید - ۱۹ هدر خواهد رفت .

این مسئول گفت که نکته دیگر در بازدیدهای انجام گرفته از برخی از ادارات مانند ثبت اسناد و املاک ، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و ... با وجود آنکه کارکنان این ادارات شیوه نامه های مراقبت بهداشت فردی مانند نصب ماسک و نیز فاصله گذاری فیزیکی را رعایت می کنند منتهی جمعیت زیادی از ارباب رجوع در این ادارات مشاهده شده که پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند به همین خاطر مسئولان این ادارات باید برای جلوگیری از تجمع افراد و رعایت پروتکل ها برنامه ریزی کنند.

یزدانی افزود : طبیعی است عده ای از افراد به ویژه افراد غیر بومی در این شرائط کرونایی سعی می کنند از این فرصت ها برای دریافت سند ، جواز ساخت و ... اقدام کنند و در نتیجه این ادارات شلوغ خواهد شد بنابراین مسئولان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، ثبت اسناد و املاک و نیز بخشداری مرکزی باید نشستی به همین منظور برای حل این معضل برگزار و راهکارهای لازم برای رفع آن ارائه دهند.

فرماندار نوشهر با اشاره به نزدیک شدن به سالروز شهادت دخت نبی اکرم (ص ) فاطمه زهرا (س ) از مسئولان نهادهای مرتبط درخواست کرد که از برگزاری هرگونه مراسم در چنین روزی به خاطر جلوگیری از گسترش کرونا خودداری کنند .

رئیس بیمارستان نوشهر هم در این نشست با اشاره  به پایان رسیدن دوران طرح ۱۱ پرستار در ماه آینده و کمبود نیروی انسانی در این مرکز درمانی گفت : درصورت جایگزین نکردن این شمار نیروی انسانی با توجه به درگیر شدن با ویروس کرونا و بستری تعدادی از بیماران کووید - ۱۹ طبیعتا با مشکل مواجه خواهیم شد.

دکتر محمدعلی حسین زاده افزود : نکته دیگر آنکه هم اکنون تمامی تخت های بخش مراقبت های ویژه این شهرستان در اختیار بیماران کرونایی است و اگر یک بیمار غیر کرونایی با شرائط حاد نیاز به پذیرش شود دچار مشکل می شویم .

وی اظهارداشت : امیدوارم با ارائه راهکارهای لازم بتوان در بعد پذیرش بیماران غیر کرونایی این مشکل را حل کرد منتهی در زمینه کادر درمانی برای گذر از فصل سرد سال و بحران کرونا در این زمینه باید چاره اندیشی شود.