سیاوش وحدت روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تمام واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی از برق استفاده می کنند و اگر برای قطع برق این واحدها برنامه ریزی منسجمی اعمال نشود صنایع کوچک استان با خسارات زیادی مواجه می شوند.
وی افزود: اگر برای قطع برق برنامه ریزی شود صنایع می توانند برنامه های خود را با برنامه ریزی شرکت برق هماهنگ کنند اما صنایع پلاستیک استان که باید دمای دستگاه های خود را با برق ثابت نگه دارند ضررهای هنگفتی خواهند دید.
وی گفت: در هفته گذشته برق شهرک صنعتی شیروان، مانه و سملقان و بیدک بجنورد بدون اعلام قبلی قطع شد و قطعا این واحدها با خسارت مواجه شده اند.
وحدت با بیان اینکه همه صنایع کوچک از برق استفاده می کنند، اظهار داشت: بخش گلخانه ای شهرک مانه و سملقان و گلخانه های موجود در آن از برق استفاده می کنند و اگر جریان برق بدون برنامه قطع شود به این بخش آسیب خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان شمالی از تامین ۱۰۴ مگاوات برق و ۱۶۲ هزار مترمکعب گاز برای شهرک ها و نواحی صنعتی استان خبر داد و افزود: برای تامین برق مورد نیاز صنایع استان به خصوص در شهرک صنعتی اسفراین، که قطب صنایع فولادی خراسان شمالی و منطقه است، در حال احداث پست برق ۱۳۲ کیلوولتی و خط ۱۳۲ کیلو ولتی دومداره ارتباطی هستیم.
وی افزود: با ایجاد این پست برق ظرفیت برق موجود در این شهرک تا سالهای آینده پاسخگوی نیاز واحدهای فلزی و فولادی خواهد بود و این درحالی است که تا کنون نیز برای این شهرک ۱۷ مگاوات برق تامین کرده ایم.
وحدت با بیان اینکه میزان مصرف گاز و برق واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی بسیار کمتر از ظرفیت گاز و برق ایجاد شده است، اظهار داشت: به عنوان مثال در اسفراین ۴۷ قرارداد منعقد شده اما ۳۰ قرارداد به بهره برداری رسیده است اما برقی که تامین شده شامل ۱۷ قراردادی که هنوز به بهره برداری نرسیده نیز می شود و در واقع میزان مصرف برق بسیار کمتر است.
وی خاطرنشان کرد: تا کنون برای احداث پست ۱۳۲ کیلوولت اسفراین ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار صرف شده است اما برای تکمیل آن به ۳۸۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است و ممکن است حتی این رقم افزایش پیدا کند.
خراسان شمالی ۹ شهرک و ۶ ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی دارد.
مصرف سالانه برق در استان خراسان شمالی بین ۳۸۰ تا ۴۰۰ مگاوات است که کمتر از یک درصد آن در حوزه صنعت مصرف می شود.
تنها منطقه ویژه اقتصادی خراسان شمالی با گستره ۳۵۰ هکتار در بجنورد تعریف شده که مرحله نخست آن ۴۹ هکتار وسعت دارد و در دهه فجر سال ۹۷ به بهره برداری رسیده است.