محسن ذبیحی روز پنجشنبه در جلسه شورای اسلامی استان خراسان رضوی افزود: در حال حاضر اولویت تامین سوخت گاز در مصارف خانگی و صنعتی است و با توجه به فرا رسیدن فصل زمستان و افزایش مصرف گاز با افت فشار و کمبود این سوخت در نیروگاهها مواجه شدهایم.
وی شبکه برق کشور را به هم پیوسته و حساس توصیف کرد و ادامه داد: در این شبکه گاه برق روستاها نیز قطع می شود و این امر به این خاطر است که طول شبکه توزیع نیرو در خراسان رضوی ۴۳ هزار کیلومتر است و نگهبانی و مراقبت از این شبکه به طور کامل امکان پذیر نیست لذا گاه اتفاقاتی در این شبکه روی می دهد که موجب قطع برق می شود.
او اضافه کرد: با توجه به گستردگی شبکه توزیع مصرف کنندگان روستایی بهتر است از تجهیزات حفاظتی برای جلوگیری از آسیب دیدگی شبکه توزیع برق استفاده شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: یارانه ۷۰ میلیارد دلاری انرژی در ایران موجب کم توجهی مردم به صرفهجویی شده و شدت مصرف انرژی در کشور را افرایش یافته است.
ذبیحی افزود: شاخص شدت انرژی در ایران که از تبدیل همه حاملهای انرژی به نفت خام به دست می آید، نشان می دهد طی سه دهه اخیر این شاخص ۶۰ درصد در ایران رشد داشته و همچنین مصرف خانگی انرژی در ایران ۲ برابر متوسط جهانی شده است.
وی ادامه داد: بر اساس آمار جهانی سالانه ۷۰ میلیارد دلار یارانه انرژی در اشکال مختلف پرداخت شده است که این روند یعنی آب، برق، گاز و دیگر انواع انرژی در چشم مردم بی ارزش شده و همین مساله موجب بی توجهی مردم به مساله صرفه جویی شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: سالانه ۳۵۰ ساعت در طول سال در کشور اوج مصرف برق داریم که عمده آن در تابستان است و دولت برای گذر از این اوج بار باید سرمایه گذاری کلانی انجام دهد که این اقدام به صرفه نیست لذا باید صرفه جویی در دستور کار قرار گیرد.
ذبیحی افزود: در طول تابستان میزان تولید و مصرف برق در سه استان خراسان حدود چهار هزار مگاوات است اما در فصل جاری تولید و مصرف برق به ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات رسیده است که این نشان می دهد شبکه تولید و توزیع در سه استان یاد شده مشکلی نداشته و ظرفیت تولید برق در زمستان بیش از مقدار مصرف است.