مدیرعامل بنیاد خیریه راهبری آلا روز پنجشنبه در حاشیه آیین امضای تفاهم نامه راه اندازی ششمین مرکز کنترل سرطان ایرانیان در کرمان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ظرف یک ماه آینده ساختمان این مرکز در کرمان تجهیز می شود و نیروی انسانی بعد از شناسایی، آموزش لازم را فرا خواهند گرفت و تا پایان سال این بخش به صورت عملیاتی آغاز به کار می کند.
محمدصالح طیب نیا افزود: یکی از مراکز تابعه بنیاد آلا مرکز کنترل سرطان ایرانیان با عنوان مکسا است که اکنون در اصفهان، تهران، قم، مشهد و کاشان شعبه دارد و بیش از ۲۳ هزار بیمار سرطانی را تحت پوشش قرار داده است.
وی بیان کرد: مرکز کنترل سرطان ایرانیان در کرمان نسبت به مراکز استان های دیگر به دلیل وجود تجهیزات و خیرین پای کار سریع تر رشد خواهد کرد.
وی با اشاره به هشت کلینیک تخصصی و ارائه بیش از ۱۳۰ هزار خدمت به بیماران سرطانی در منزل توسط مرکز کنترل سرطان ایرانیان تصریح کرد: این مرکز مجموعه امکاناتی که یک بیمارستان برای بیماران سرطانی نیاز دارد را از جمله تشک مواج، ساکشن، وسایل و تجهیزات آی سی یو، تخت بستری و دستگاه اکسیژن ساز همراه با خدمات تخصصی و تامین پزشک متخصص، عمومی، روانشناس و حتی روحانی در منزل به بیماران سرطانی ارائه می دهد.
مدیرعامل بنیاد راهبری خیریه راهبری آلا بیان کرد: در این طرح بیمار پرونده آنلاین دارد و می تواند در ۲۴ ساعت شبانه روز خدمات رایگان دریافت کند.
وی گفت: مدیریت سرطان شامل چهار عرصه پیشگیری، غربالگری یا تشخیص زودهنگام، درمان و طب تسکینی است در حالی که امروز در کشور فقط درمان سرطان انجام می شود و عرصه های دیگر این بیماری در کشور رها شده است.
طیب نیا اظهار داشت: بنیاد آلا متقبل اجرای ۲ عرصه پیشگیری و طب تسکینی برای بیماران سرطانی شده و این ۲ خدمت در کرمان با راه اندازی مرکز کنترل سرطان به بیماران ارائه می شود.
وی گفت: بیماران مبتلا به سرطان از زمان اعلام بیماری به بیمار و خانواده وی تا پس از بهبودی یا احیانا فوت، نیاز به پشتیبانی دارند.
وی افزود: مجموعه خیریه راهبری آلا یک هلندینگ فعال در سطح ملی و بین الامللی است و اکنون برای ۲ حوزه از فعالیت های موسسه خیریه بیماری های خاص کرمان برنامه هایی در این استان در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل بنیاد راهبری خیریه راهبری آلا ادامه داد: با همکاری موسسه خیریه ثامن الحجج رایزنی های اولیه برای ایجاد شعبه ششم مرکز کنترل سرطان ایرانیان انجام شده است.
وی افزود: کرمان به دلیل قرار گرفتن در مرکز جنوب شرق کشور موقعیتی استراتژیک دارد و محوریت این منطقه است و می تواند به استان های همجوار نیز خدمات ارائه کند.
وی با تاکید بر اینکه موسسه خیریه ثامن الحجج زیرساخت ها و ظرفیت بسیاری خوبی برای راه اندازی مرکز کنترل سرطان ایرانیان دارد اظهار داشت: خیرین در این استان زیرساخت های بسیار خوبی ایجاد کرده اند.
طیب نیا بیان کرد: دانش فنی که امروز در مکسا ایجاد شده به جرات می توان گفت در دنیا کم نظیر است و دانش بومی نیز که در طب تسکینی ایجاد شده نیز بسیار قابل اهمیت است.
وی گفت: موسسه خیریه ثامن الحجج به منظور تامین فضای فیزیکی مورد نیاز مرکز کنترل سرطان در کرمان قول مساعد داده و تجهیز این واحد بر عهده ما است.
مدیرعامل بنیاد راهبری خیریه راهبری آلا با بیان اینکه مرکز کنترل سرطان فازهای متعددی دارد و هزینه احداث این مرکز با توجه به شرایط و نوع کارکرد در استان کرمان در طول کار مشخص می شود افزود: ممکن است فاز نخست با هزینه ای کمتر از یک میلیارد تومان راه اندازی شود اما فاز های بعدی متناسب با حمایت های خیرین مشخص خواهد شد.
وی از مدیریت دانش بنیان خیریه ها به عنوان بخش دوم کار نام برد و تصریح کرد: بنیاد آلا طرحی با عنوان خیر ماندگار دارد که برای رشد و تربیت خیرین و اصلاح الگوی امور خیر در کشور است و اکنون در استان اصفهان و تهران فعال است.
وی گفت: با توجه به برگزاری نشست با خیرین و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کرمان امیدواریم تا پایان سال شعبه خیر ماندگار را در استان کرمان راه اندازی کنیم و امر خیر را در حوزه آموزش خیرین و آموزش و تولید دانش امر خیر نیز در کرمان راه اندازی شود.