به گزارش ایرنا، عبدالله بحرالعلومی روز پنجشنبه در نشستی خبری گفت: نمایشگاه بینالمللی کتاب به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور هر سال در اردیبهشتماه برگزار میشد و امکان تعامل و ارتباط نزدیک علاقهمندان کتاب و کتابخوانی را فراهم میکرد اما امسال به دلیل شرایط ناشی از شیوع کرونا امکان فعالیتهای این چنینی میسر نبود.
وی افزود: بر این اساس و با توجه به اهمیت موضوع، برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی در دستور کار قرار گرفت و کارهای مقدماتی از یک ماه پیش آغاز شد که از استان اردبیل نیز سه ناشر (دانشگاه محقق اردبیلی، خط هشت و نایاب) تا کنون برای حضور در نمایشگاه اعلام آمادگی کردند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل بیان کرد: وجه تمایز نمایشگاه کتاب امسال امکان خریداری برخط از سوی علاقهمندان است که بر بستر اینترنت دایر خواهد شد و کتابهای چاپ شده از سال ۹۲ به بعد امکان ارایه خواهند داشت.
وی اضافه کرد: کرونا آسیبهای بسیاری به اجتماعات انسانی زد اما فرصتهایی جدید نیز با اعمال محدویتها ایجاد شد؛ از جمله اینکه پیشتر ۸۰۰ ناشر در نمایشگاه کتاب شرکت میکردند و محدودیت فضا پاسخگو نبود، ولی امسال نمایشگاه مجازی امکان حضور یک هزار و ۵۰۰ ناشر را فراهم کرده است.
بحرالعلومی با اشاره به ضرورت اطلاعرسانی مناسب در راستای بهرهگیری مناسب از نمایشگاه کتاب تهران، اظهار کرد: پیشتر همگان به اینترنت دسترسی نداشتند اما شیوع کرونا موجب شد تا عموم مردم به ویژه قشر دانشآموخته به بستر اینترنت دسترسی بیشتری داشته بشند که این شرایط امکان استفاده عموم را از نمایشگاه افزایش داده است.
وی با اشاره به برگزاری نخستین نمایشگاه بینالمللی مجازی کتاب تهران از ۱ تا ۶ بهمنماه، ادامه داد: سایت نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با ۲۰ درصد تخفیف به صورت ۲۴ ساعته درخواستهای خرید علاقهمندان را پذیرش خواهد کرد و تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به طور همزمان امکان استفاده از سامانه مورد نظر را خواهند داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل به رایگان بودن هزینه پست کتابهای خریداری شده تا سقف ۵۰۰ هزار ریال، گفت: ۲ تا ۵ میلیون ریال برای اهل قلم بر اساس سطحبندی و برای دانشجویان نیز تا ۱۵۰ میلیارد ریال تخفیف خرید در قالب بن کارت در نظر گرفته شده و شماره ۰۲۱۹۱۰۰۹۸۹۸ برای تماسهای اضطراری در مورد نمایشگاه کتاب تعیین شده است.
وی با ابراز امیدواری به افق پیشروی صنعت چاپ و نشر و مقوله کتاب و کتابخوانی، تشریح کرد: پیشتر مسائلی در این زمینه وجود داشت و مربوط به امروز نیست اما مشکلات اقتصادی و اعمال برخی محدودیتها در نتیجه شیوع ویروس کرونا موجب شد تا کاستیها بیشتر خود را نشان بدهد.
بحرالعلومی تاکید کرد: با وجود همه مسائل باید به بحث کتاب اهمیتی دوچندان داده شود و از همه ظرفیتها از جمله سینما، تلویزیون و فضای مجازی نیز در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی استفاده مناسب صورت گیرد.
وی لزوم برنامهها و فعالیتهای مبتکرانه برای ترویج کتاب و کتابخوانی را یادآور شد و تشریح کرد: ایران در گذشته با کتابهایی مانند شاهنامه یا مثنوی معنوی در جهان حرفهای بسیاری برای گفتن داشت اما به تدریج از موضوع غفلت شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: کتاب در گذشته در فرهنگ عامه، بین جامعه و خانوادههای ایرانی جا داشت و امروز نیز باید تلاش بیشتری صورت گیرد تا کتاب و اهمیت تقدس آن احیا شود.
وی افزود: در همین راستا نمایشگاه کتاب در استانهای مختلف نیز با بهبود شرایط از نظر شیوع ویروس کرونا برگزار و جز تخفیف ۲۰ درصدی نمایشگاه، ۲۰ درصد تخفیف ویژه هنگام خرید نیز به علاقهمندان ارایه خواهد شد.
حدود ۵۴ ناشر دارای مجوز در استان اردبیل تا کنون ثبت شده است که بر اساس آمارها در حال حاضر نزدیک به ۲۰ مورد فعال هستند.