به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجت الاسلام نیکزاد عیسیزاده گفت: با مطالعهای که در حوزه گروهها و دروس معارف اسلامی معطوف به دغدغه مقام معظم رهبری، بیانیه گام دوم، اسناد بالادستی و همچنین اقتضائات بدنه و محیط دانشگاه انجام شد، رویکرد معاونت را به گونهای انتخاب کردیم تا بتوانیم همه برنامهها را در راستای تحقق این هدف متعالی یعنی تربیت دینی در تراز انقلاب اسلامی تنظیم کنیم.
معاون آموزشی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها ادامه داد: واژه به واژه این رویکرد با عنایت و مطالعه اسناد بالادستی خصوصاً سند اسلامی شدن دانشگاهها به عنوان سندی فاخر و بیانیه گام دوم انتخاب شده است.
عیسیزاده افزود: مقام معظم رهبری در جای جای این بیانیه در توجه به تربیت نسلی کارآمد، با معنویت، با تقوا، عالم، آگاه و با بصیرت برای آینده نظام اسلامی اشاره و تاکید دارند.
وی عنوان کرد: برنامه تحولی که ذیل این رویکرد باید اجرا میشد، بحث تحول در متون دروس معارف است که به عنوان یک مأموریت اصلی و جدی در دستور کار معاونت به ویژه در قسمت تهیه و تدوین زیرساختهای لازم مانند کمیتههای علمی قرار دارد. یکی از ساختارهای مهمی که به طور جدی ایجاد شد و شروع به کار کرد، شورای معارف نهاد با ریاست حجت الاسلام والمسلمین رستمی رییس نهاد و معاون آموزشی به عنوان دبیر شورا است. این شورا با برگزاری جلسات منظم وضعیت گروهها، دروس و استادان معارف را رصد میکند و سیاستگذاریهای کلانی در این شورا صورت میگیرد.
معاون آموزشی گفت: تحول دروس معارف در قالب دو طرح کوتاه مدت و بلند مدت دیده شده است. طرح کوتاه مدت باز تنظیم سرفصلهای گرایشهای مختلف دروس معارف است که نظرسنجیهای انجام شده گواه بر این بود که این سرفصلها باید بازنگری شود.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری جلسات گفتگوی ماه تصریح کرد: یکی از بازوهای اصلی ما برای رسیدن به این طرح کوتاه مدت، جلسات گفتگوی ماه است. گفتگویی که در راستای نقد و بررسی سرفصلها و محتوای دروسی باشد که در حال حاضر تدریس میشوند.
عیسیزاده ادامه داد: برنامه جدیدی را با عنوان جذب فعال استادان فاضل و چهرههای فرهیخته، مؤثر و تأثیرگذار شروع کردیم. جذب فعال به این معناست که مسوول استانی، مسوولان دفاتر نهاد و مدیران گروههای معارف افرادی را که شرایط اولیه دریافت مجوز تدریس را دارند اما از طریق سامانه سجا اقدام نکردهاند را شناسایی و معرفی میکنند تا با حضور تأثیرگذار آنها بتوان در راستای تحقق هدف تربیت دینی در تراز انقلاب اسلامی گام برداشت.
به گزارش ایرنا، جلسات گفتگوی ماه توسط گروه معارف هر دانشگاه با محوریت دروس معارف در سراسر کشور برگزار میشود.