تهران- ایرنا- رئیس جمهوری مکزیک در اعتراض به سانسور و برخورد دوگانه برخی شبکه‌های اجتماعی مانند توئیتر و فیسبوک در حذف مطالب و مسدود کردن برخی کاربری‌ها و تجاوز به حریم خصوصی افراد، خواستار ایجاد شبکه اجتماعی جایگزین شد.

به گزارش پنج شنبه ایرنا از اروپاپرس اسپانیا، «آندرس مانوئل لوپز اوبرادور» رئیس جمهوری مکزیک در یک گفت‌وگوی مطبوعاتی گفت: در برابر سانسور و کنترل برخی شبکه‌های اینترنتی مانند فیسبوک و توئیتر، برنامه ایجاد شبکه جایگزین در مکزیک را رد نکرده و خواهان اجرای آن است.

لوپز اوبرادور با بیان اینکه «هدف ما تضمین آزادی است و نه سانسور» توضیح داد: ما نمی‌خواهیم از انتشار و بازتاب تحلیل‌ها و داده‌های جهانی این شبکه‌ها جلوگیری کنیم، بلکه آنچه برای ما خیلی مهم است آزادی و برخورد یکسان در انعکاس نظرات همگان است.

در حالی که طبق تجربه های تاریخی چندساله ثابت شده است شبکه هایی مانند فیسبوک و توئیتر در برخوردی دوگانه هرآنچه که منافع آنها اقتضا می‌کند منتشر می‌کنند اما به منظور هدایت افکار عمومی درجهت منافع خود بارها حساب کاربری مخالفان خود را مسدود کرده و با توجیهات و بهانه‌های گوناگون به دنبال خاموش کردن صدای مخالفان خود برآمده‌اند.

اوبرادور همچنین با انتقاد از دسترسی این شبکه‌ها به تمام اطلاعات شخصی افراد آن را «تجاوز به حریم شخصی» خواند و تصریح کرد: چگونه و چرا باید شرکتی خصوصی بخواهد بر همه کارهای عمومی و شخصی که ما انسان‌ها انجام می‌دهیم، احاطه داشته باشد و از تمام صحبت‌های خانوادگی و خصوصی ما با دوستانمان اطلاع یابد؟

رئیس دولت مکزیک  به همین دلیل بر تضمین زیرساخت‌های لازم برای ایجاد شبکه جایگزین تاکید و خاطرنشان کرد: در ایجاد این شبکه شورای ملی و علوم و فناوری، وزارت ارتباطات و وزارت امور خارجه در کنار دولت تلاش و همکاری خواهند کرد.

لوپز اوبرادور همچنین با اشاره به اقدام توئیتر در مسدود کردن کاربری ترامپ و طرفدارانش گفت: این نمونه بدی از مدیریت افکار عمومی توسط این شبکه هاست.   

انتقاد مادورو از استاندارد دوگانه آمریکا درباره حمله به ساختمان کنگره

«نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا پیش‌تر نیز چگونگی برخورد واشنگتن با حادثه حمله به کنگره آمریکا را «استاندارد دوگانه» توصیف کرد و با یادآور شدن توجیهات بین المللی درقبال ترویج خشونت‌های مشابه از سوی واشنگتن در دیگر کشورها گفت: آمریکا مکافات عمل خود را می‌بیند.

مادورو در این رابطه گفت: من از خودم می پرسم چطور در آمریکا این اقدامات را فتنه، شورش، نفرت و خشونت می دانند و بیش از ۱۰۰ نفر را در جریان آن حتی برای حبس ابد بازداشت کرده اند، اما در ونزوئلا، بولیوی یا کشورهای دیگر با حمایت از چنین خشونت هایی، راه اندازی آشوب و کودتا را اعتراضات جامعه مدنی تعبیر می کنند و عاملان آنها را «قهرمان جامعه مدنی» می نامند!؟

رئیس دولت کاراکاس همچنین با انتقاد شدید از عملکرد شرکت توئیتر گفت: برخلاف اقدامی که توئیتر درباره انسداد حساب کاربری مخالفان آمریکا انجام داد، این شرکت در مواجهه با خشونت های افراطی در ونزوئلا، حساب هایی که "به کودتا، ترور رئیس جمهور و حمله و خشونت فراخواندند" را تبلیغ کرد.

شب پنج شنبه و تنها ساعتی بعد از پایان سخنرانی ترامپ، نشست مشترک کنگره با ریاست مایک پنس آغاز شد؛ اما در همان ساعات اولیه حامیان ترامپ به ساختمان کنگره حمله کردند.

توقف نشست مشترک مجلس نمایندگان و سنای آمریکا برای شمارش آرای گزینشگران انتخابات ریاست جمهوری که با یورش هواداران دونالد ترامپ به داخل ساختمان کنگره متوقف شد، واکنش‌های بین‌المللی را در پی داشت.

در ادامه حمله اعتراض‌آمیز به کنگره، برخی از جمهوری‌خواهان به دنبال برکناری رئیس‌جمهوری آمریکا پیش از ۱ بهمن و برگزاری مراسم تحلیف بایدن در پی استیضاح دونالد ترامپ برآمدند.  

حساب توئیتر دونالد ترامپ نیز از روز جمعه به دلیل «خطر تحریک خشونت» مسدود شد.  

حساب توئیتری رئیس جمهوری آمریکا بیش از ۸۸ میلیون دنبال کننده داشت و پیش از این هم، توئیتر پیام‌هایی که صحت اطلاعات آن مشخص نبود را علامت دار می‌کرد. علاوه بر آن، توئیتر هشدار داده بود که در صورت تداوم این رفتار ترامپ، حساب کاربری او را مسدود خواهد کرد.

مارک زاکربرگ مدیر شبکه اجتماعی فیس بوک هم پیش از این با صدور بیانیه‌ای از مسدود شدن حساب کاربری ترامپ در فیس بوک و اینستاگرام خبر داده بود.