قم ـ ایرنا ـ مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: از معضلات جدی زیست محیطی در قم اثر تجمیعی واحدهای صنعتی آلاینده ای است که شاید هرکدام به تنهایی حداقل ضوابط و استانداردهای زیست محیطی را رعایت کرده باشند، اما برآیند آنها منجر به آلودگی آب، خاک و هوا شده است.

سید رضا موسوی مشکینی روز پنجشنبه در نشست رسانه ای به مناسبت "هفته هوای پاک" گفت: در روند توسعه استان قم باید به سند آمایش سرزمین و ظرفیت های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی این خطه توجه داشته باشیم.  

وی با بیان اینکه محیط زیست اولین قربانی تضعیف اقتصاد است، خاطرنشان کرد: قانون هوای پاک دارای ظرفیت های قانونی خوبی است و ما به شدت به دنبال اجرای آن هستیم، اما همه دستگاههای اجرایی باید به دور از بخشی نگری، در این امر همکاری و مشارکت داشته باشند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم از نظارت مستمر و شبانه روزی بر واحدهای صنعتی استان خبر داد و گفت: سالانه حدود یک هزار و ۵۰۰ مورد بازدید از واحدهای صنعتی با هدف به حداقل رساندن آلودگی های زیست محیطی در قم انجام می شود که حدود یک پنجم آنها در شهرک صنعتی سلفچگان است.

وی با بیان اینکه از اول فروردین ماه تا بیستم دی ماه سال جاری، هوای شهر قم ۲۲۵ روز پاک و سالم، ۶۸ روز آلوده برای گروه های حساس و عموم مردم و ۳ روز در تیرماه بسیار ناسالم و خطرناک بوده است، اظهار داشت: این تعداد روزهای آلوده در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۷ افزایش اما نسبت به سال گذشته کمی کاهش داشته است.

موسوی با بیان اینکه نیروگاه حرارتی قم مازوت نمی سوزاند و در روزهای سرد سال از گاز و گازوئیل استفاده می کند، تصریح کرد: مذاکرات برای استفاده حداقلی نیروگاه حرارتی قم از گازوئیل انجام شده است و ما امیدواریم که بر اساس قانون نیروگاهها هرچه بیشتر از انرژی پاک استفاده کنند.

وی بر ضرورت تغییر سبک مدیریت شهری از خودرومحوری به زیست محوری و آموزش و فرهنگسازی زیست محیطی در جامعه تأکید کرد و گفت: ما در شهر قم باید به جای توسعه خیابان ها و بزرگراه ها، زمینه بهره مندی هرچه بیشتر مردم از حمل و نقل عمومی و دوچرخه سواری را فراهم بیاوریم و شهروندان نیز در این مسأله مشارکت داشته باشند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به شعار هفته هوای پاک امسال با عنوان "هوای پاک، تعهد مسؤولان، مشارکت مردم" گفت: آنچه بسیار اهمیت دارد، تعامل، همدلی و هماهنگی متقابل مردم و مسؤولان برای بهره مندی از محیط زیستی پاک و سالم است.

وی با اشاره به برنامه های فرهنگی و آموزشی هفته هوای پاک در این اداره کل خاطرنشان کرد: میزگرد رسانه ای "هوای پاک از منظر فقه و اخلاق"، نشست همفکری با فعالان و تشکل های مردم نهاد زیست محیطی و انجام نظرسنجی مردمی در رابطه با هوای پاک از جمله این برنامه هاست.

موسوی در پایان تصریح کرد: بر اساس توافق های بعمل آمده با مراکز معاینه فنی خودروهای سبک و سنگین، از ۲۹ دی ماه لغایت ۲۲ بهمن ماه تاکسی ها و اتوبوس های شهری و بین شهری در مراجعه به این مراکز از تخفیف ۱۰ هزارتومانی برخوردار می شوند.

گفتنی است ۲۹ دی ماه روز ملی هوای پاک نامگذاری شده است و هفته هوای پاک در سال جاری با شعار "هوای پاک، تعهد مسؤولان و مشارکت مردم" از روز جمعه ۲۶ دی ماه آغاز و تا روز پنجشنبه دوم بهمن ماه ادامه خواهد داشت.