به گزارش پنجشنبه شب مرکز خبر حوزه، آیت الله علیرضا اعرافی، در دیدار حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و جمعی از نخبگان این استان، به ویژگی های بارز خطه آذربایجان اشاره و بیان کرد: درود میفرستیم به ارواح بزرگان خطه عالم پرور آذربایجان که با نورافشانی علم و دانش دین و فرهنگ اسلامی خدمات شایان و تاثیرگذاری را نه تنها به کشور، بلکه جهان داشته اند.
وی با بیان اینکه خطه آذربایجان با محوریت تبریز سرزمینی مملو از نیروی انسانی و فکری فاخر دانشگاهی و حوزوی است که نقش بسزایی در تاریخ ایران و اسلام داشته است، گفت: تاریخ کشور و جهان اسلام سرشار از تاثیرات عمیق و پایدار علمای آذربایجان است؛ اگر تاریخ اندیشمندان این سرزمین را نادیده بگیرد؛ با کاهش عمیق سطح در ابعاد مختلف روبرو خواهد شد؛ چرا که جهان اسلام و تاریخ سرزمین ایران شاهد درخشش علما و چهرههای ماندگشار این سرزمین است.
وی ضمن اشاره به چهره های فاخر و علمی خطه آذربایجان به ویژه آیت الله العظمی خویی(ره) اظهار داشت: جایگاه دانش، فکر و اخلاق این سرزمین و خدمت مفاخر این دیار به کشور، جهان و عرصه بین الملل بسیار وارسته بوده، به جای جای جهان نورافشانی کرده است.
اعرافی با تاکید بر اینکه خدمات علمای آذربایجان، افتخاری بس عظیم را برای حوزههای علمیه ایجاد کرده است، گفت: باید این افتخار به سرمایه اجتماعی نسل جوان و جامعه تبدیل شود؛ این میراث پرافتخار پیشینه این دیار باید بازسازی شده، در عمق ضمیر نسل جوان رخنه و هویت تاریخی، دینی و اخلاقی آذربایجان را به منصه ظهور برساند.
عضو فقهای شورای نگهبان؛ بر بازسازی، بازپروری و فرهنگسازی سرمایه عظیم خطه آذربایجان تاکید و ابراز کرد: باید موسوعه کاملی که در بردارنده شعاع عظیم فرهنگ، علم و اخلاق مفاخر وارسته این سرزمین است، را تدوین و ارایه کرد.
وی با تاکید بر اینکه لازم است تا کمیت امروزی حوزه تبریز به کیفیت متناسب با اصالت واقعیاش تبدیل شود، بیان کرد: باید متناسب با توسعه کمی، نیاز به مقوله کیفیت بخشی، ناظر به عرصههای مختلف رسالتی، مورد توجه متولیان این امر قرار گیرد.
لزوم ارایه خروجی و محصول علمی و فکری حوزههای استانی از دیگر مباحث مدیر حوزه های علمیه بود که وی ضمن تاکید بر اهمیت طرح آمایش حوزههای کشور، گفت: طرح آمایش، ترسیم کننده طرحها و راهکارهای نحوه تربیت حوزویان ناظر به کارویژهها و کارکردهای حوزویان در چشم اندازهای گوناگون کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت پیش رو است.
وی بر اهمیت تدوین آمایش منطقهای استان و همیاری و همکاری نهادهای همسو در این راستا تاکید و خاطرنشان کرد: فقدان نقشه واحد و راهبردهای آیندهنگرانه سازمانها و مراکز فعال دینی و فرهنگی از مغفولاتی بود که در سفرهای استانی مشاهده شد؛ نیاز است تا حوزههای علمیه استانها در این مسیر پیشتاز بوده، طرحها، برنامههای و راهبردها را ناظر به کارویژه های روحانیت ترسیم و هدفگذاری نماید.
وی ضمن اشاره به ویژگیهای علمی تبریز بر تقویت هرچه بیشتر مدارس دینی این منطقه تاکید و تصریح کرد: همکاری و همدلی دانشگاهها و حوزههای استانی باید روز به روز تقویت شود؛ حوزه علمیه قم، همواره کمککار حوزههای استانی در این مسیر است.