تهران - ایرنا - یک شرکت خدمات مهندسی در صنعت برق اعلام کرد: سازه‌های صنعت برق اعم از نیروگاه‌ها، خطوط انتقال و پست های فوق توزیع در برابر حوادث طبیعی و مخاطراتی مانند سیل، زلزله و فرونشست زمین، مقاوم سازی می‌شوند.

"محمد مهدی صالحی"  معاون پشتیبانی این شرکت روز جمعه در حاشیه بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق و شانزدهمین نمایشگاه صنعت آب که در محل نمایشگاه بین المللی تهران در حال برگزاری است افزود: حوادثی مانند سیل، زلزله، فرونشست و رانش زمین خطری جدی برای صنعت برق کشور محسوب شده، که می بایست ضمن ارزیابی فنی و دقیق نسبت به مقاوم‌سازی و ایمن‌سازی آنها اقدام های موثری بعمل آورد.  

وی ادامه داد: بر این اساس شرکت آساکو با تکیه بر دانش فنی، پرسنل مجرب و تجهیزات اجرایی به روز و درک نیاز این مهم در مناطقی از کشور که وقوع این مخاطرات محتمل‌تر است، به طور مشخص در زمینه مقاوم سازی سازه ای و ژئوتکنیکی  در حال ارائه خدمات مشاوره و اجرا می باشد.

صالحی با اشاره به تنوع راهکارهای مقاوم‌سازی خاطرنشان کرد: از جمله مزیت روش‌های نوین، کاهش هزینه‌ها و عدم نیاز به قطعی برق و استمرار فرآیند بهره‌برداری حین اجرای این روش‌ها است.
به گفته وی، مقاوم سازی فونداسیون، بهسازی خاک، افزایش مقاومت بستر و انتقال بارهای اعمال شده ناشی از سیل و زلزله به اعماق زمین منجر به کاهش آسیب‌های وارده به تاسیسات صنعت برق و به حداقل رسانی قطعی برق در شرایط وقوع بحران خواهد شد.

صالحی افزود، در حال حاضر به دلیل برداشتهای بی رویه منابع آب زیرزمینی در برخی از مناطق کشور، فرونشست زمین در حال وقوع است که خطری جدی برای صنعت برق محسوب می شود.

وی گفت: در این شرایط با توجه به گستردگی جغرافیایی محدوده فرونشست، ارائه راهکارهای ویژه در خصوص سازه ها و تاسیسات صنعت برق در راستای به حداقل رسانی آسیب‌ها در دستور کار قرار دارد.

این فعال صنعت برق ادامه داد: علاوه بر تلاش برای مقاوم سازی خطوط انتقال در برابر مخاطرات طبیعی، در زمینه مقاوم سازی نیروگاه‌ها و پست های فوق توزیع نیز اقدامات موثری انجام شده است.  

صالحی با اشاره به توجه ویژه مدیران شرکت به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، استفاده از دانش روز در جهت بهینه سازی طرح های مهندسی، کاهش هزینه‌ها و کاهش زمان اجرای پروژه‌ها با تکیه بر مهندسی ارزش را موضوعی مهم در صنعت آب و برق کشور برشمرد.

وی از اجرای یک نمونه مهندسی ارزش در شرکت برق منطقه ای فارس خبر داد و گفت: بهینه سازی طرح اولیه در این پروژه علاوه بر کاهش ۴۲ درصدی مبلغ ریالی، منجر به بهره‌برداری از پروژه در مدت زمان دو ماه کمتر از موعد مقرر خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق و شانزدهمین نمایشگاه صنعت آب به طور همزمان اکنون در محل نمایشگاه بین المللی تهران درحال برگزاری است.