کوروش باباییان روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: نیمی از بنای تاریخی قلعه چالشتر در اختیار میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیست و واگذاری حق بهرهبرداری از این بنا به بخش خصوصی، احتمال بروز مشکلاتی را در پی داشت که با پیگیریهای انجامشده، این بنا از فهرست مزایده صندوق احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی خارج شد.
وی به استقرار سه موزه مهم سنگ، حمام و مردمشناسی در این بنای تاریخی اشاره و تصریح کرد: در صورت واگذاری حق بهره برداری این بنا به بخش خصوصی، لازم بود موزههای موجود در این بنا نیز جابهجا شود که به دلیل اهمیت و جایگاه بنا در فضای فرهنگی و اجتماعی استان، طرح واگذاری لغو شد و فعالیت موزهها در بنای تاریخی قلعه چالشتر ادامه خواهد داشت.
باباییان یادآور شد: بهزودی طرح راهاندازی موزههای صنایعدستی با نگاه ویژه به حرفه آهنگری و دستبافتهای محلی در قلعه چالشتر اجرا میشود و مجموع موزههای موجود در این بنای بازمانده از دوره قاجاریه به پنج موزه افزایش خواهد یافت.
به گزارش ایرنا، صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی بهمنظور اعطای مجوز کاربری و بهرهبرداری مناسب از بناها و اماکن تاریخی قابل احیاء باهدف جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی تشکیلشده است.
قلعه تاریخی چالشتر واقع در شهرستان شهرکرد در سال ۷۷ بهعنوان یکی از آثار ملی کشور به ثبت رسید.