زاهدان- ایرنا- مجری طرح آبرسانی به طرح ۴۶ هزارهکتاری آبیاری با لوله دشت سیستان گفت: رهاسازی مرحله دوم آب کشاورزی در زمین‌های تحت پوشش این طرح عظیم آبرسانی به دشت سیستان با هماهنگی سازمان امور آب استان آغاز شده است.

محمد علی نیکبخت روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: در مرحله اول آبدهی از تاریخ ٢٠ شهریور تا ١۵ دیماه سالجاری بصورت یکپارچه آب رهاسازی و قریب به ١٢٠ میلیون متر مکعب در محل حوضچه‌های پنج هکتاری به بهره برداران شهرستان‌های زابل، نیمروز، هامون، زهک و هیرمند تحویل شده است.
وی بیان کرد: براساس آخرین آمار در مرحله اول آبدهی، بیش‌از ۵۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزان آبیاری شده است.
رییس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: جاری شدن آب در شبکه‌های طرح عظیم آبرسانی ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان امید را برای احیای دوباره کشاورزی منطقه سیستان ایجاد کرده است.

وی افزود: در مرحله نخست به ازای هر هکتار زمین کشاورزی ٢ هزار و ۳۰۰ مترمکعب آب در محل حوضچه های پنج هکتاری برای کشت پاییزه رهاسازی شده است.
مجری طرح آبرسانی به طرح ۴۶ هزارهکتاری آبیاری با لوله دشت سیستان ادامه داد: آبرسانی به مزارع در ماه‌های آبان و آذر در ٢٠ سال گذشته سیستان بی سابقه بوده و این مهم به برکت این طرح بزرگ عملی شده است.
وی عدالت در توزیع آب را از مهمترین ویژگی‌های این طرح برشمرد و گفت: مرحله نخست اجرای طرح انتقال آب بالوله به ۴۶ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان بزودی به اتمام می‌رسد. 
نیکبخت با اشاره به اهمیت کشت اقتصادی و استفاده بهینه از آب تاکید کرد: مدیریت و توزیع آب باید توسط بهره برداران انجام گیرد تا همه کشاورزان بدون دغدغه به کشت وکار بپردازند. 
وی ادامه داد: فاز دوم آبرسانی به اراضی کشاورزان نیز در حال اجراست و همچنان ادامه خواهد داشت. 
به گزارش ایرنا طرح ۴۶ هزار هکتاری انتقال آب با لوله به زمین های کشاورزی دشت سیستان در سفر سال ۹۳ رییس جمهوری و هیات دولت به سیستان و بلوچستان مصوب و اعتبارات آن به دستور مقام معظم رهبری از منابع صندوق توسعه ملی تامین شد.

سیستان با پنج شهرستان زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون درشمال استان سیستان وبلوچستان و همسایگی کشور افغانستان واقع شده است.

طرح آبیاری نوین انتقال آب بوسیله لوله در ۴۶ هزار هکتار از مزارع شمال سیستان و بلوچستان از برکات سفر رییس جمهوری و هیات دولت به استان سیستان و بلوچستان است.