به گزارش ایرنا، قله K۲ با ارتفاع ۸۶۱۱ متر در مرز پاکستان و چین قرار دارد و پس از اورست، دومین قله مرتفع جهان به حساب میآید. در میان ۱۴ قله با ارتفاع بالای هشت هزار متر، K۲ تنها قلهای است که پیش از این در فصل زمستان صعود نشده بود.
امروز(شنبه) یک تیم از کوهنوردان نپالی، برای نخستین بار در فصل زمستان به این قله صعود کردند. نیرمال پورجا و مینگما گیالجی سرپرست و گلیج شرپا، مینگما داوید شرپا، مینگما تنزی شرپا، داوا تمبا شرپا، پم چهیری شرپا، کیلو پمبا شرپا، داوا تنجینگ شرپا و سونا شرپا اعضای این تیم قدرتمند ۱۰ نفره بودند.
مینگما گیالجی صعود خود را بدون استفاده از اکسیژن کمکی انجام داد که همین موضوع کار او را دشوارتر و ارزشمندتر از دیگران میکند.
این تیم نپالی همزمان با صعود، کار ثابتگذاری طنابها را هم در مسیر انجام میداد و به همین دلیل با نهایت توان خود صعود نمیکرد. در صورتی که دیگر تیمهای حاضر در منطقه بتوانند تا ارتفاع بالا برسند، میتوانند از ثابتگذاری تیم نیرمال پورجا بهره ببرند.
همبستگی میان اعضای تیم نپالی، این صعود بزرگ را هیجانانگیزتر کرده بود. تمام اعضای گروه در فاصله ۱۰ متری قله توقف کردند تا همگی با هم روی قلهای که به کوه کوهها و قله وحشی شهرت دارد پا بگذارند تا صعود آنها از هر نظر تاریخساز و بینظیر باشد.
در نهایت و پس از چند ساعت انتظار، ساعت ۱۷ به وقت محلی، این تیم با تمام اعضای خود به قله رسید. داوا شرپا که در کمپ اصلی حضور دارد و تیم را هدایت میکند، این خبر را در اینستاگرام خود اعلام کرد.
صعود امروز در هوای حدود منفی ۴۰ درجه که احساس سرمای آن به حدود منفی ۵۰ درجه میرسید و البته سرعت باد حدود ۱۰ تا ۳۰ کیلومتر بر ساعت انجام شد. این شرایط آب و هوایی در مقایسه با شرایط زمستان K۲ بسیار ایدهآل محسوب میشود.
البته هنوز بخش بسیار مهمی از این صعود باقی مانده و آن هم فرود اعضا به ارتفاعات پایینتر است. ساعت ۱۷ برای صعود به یک قله مرتفع، آن هم در فصل زمستان، بسیار دیر محسوب میشود و خطر زیادی اعضای تیم را تهدید میکند.
امسال حدود ۷۰ نفر برای صعود به این قله عازم منطقه شدهاند اما بعید است بیشتر آنها شانسی برای رسیدن به قله داشته باشند. تیم جان اسنوری، محمدعلی سدپارا و ساجد سدپارا هم دیشب در کمپ ۳ بود.
پیش از این فقط ۳۶۷ نفر به قله ?? رسیده بودند و ۸۶ نفر نیز در این راه جان خود را از دست داده بودند. تمام صعودهای قبلی در چهار ماه گرم سال انجام شده بود.
پیش از این حتی صعود زمستانه به ارتفاع هشت هزار متری K۲ هم غیرممکن به نظر میرسید. در زمستان سال ۲۰۰۳ دنیس اروبکو کوهنورد اسطورهای اهل روسیه به ارتفاع ۷۸۰۰ متری رسید که بالاترین ارتفاع صعودشده تا پیش از امروز محسوب میشد.
کاظم فریدیان، عظیم قیچیساز، رضا شهلایی و حسین بهمنیار تنها کوهنوردان ایرانی هستند که افتخار صعود به این قله را در کارنامه دارند. داود خادم نیز کوهنوردی ایرانی بود که در سال ۱۳۸۳ هنگام صعود به این قله جان خود را از دست داد.