یوسف درخشان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میانگین مصرف آفت کش ها در اراضی کشور نسبت به میانگین جهانی کمتر است اما مصرف نامناسب و فناوری پایین ناوگان سم پاشی کارایی سموم را کاهش داده است و در برخی مواقع موجب آلودگی های زیست محیطی و افزایش باقی مانده سموم بر روی محصولات کشاورزی می شود.
این مسوول ادامه داد: از همین رو برای ارتقای فناوری در حوزه سم پاشی محصولات کشاورزی بخشی از تسهیلات مکانیزاسیون برای خرید سم پاش های جدید و به روز رسانی آنها و همچنین تهیه پهپادهای سم پاش اختصاص یافته است که پیشنهاد می شود شرکت های کشاورزی و کشاورزان از این فرصت استفاده کنند.
وی یادآور شد: در سال جاری سه هزار هکتار از مزارع کشاورزی شامل گندم، سبزی و صیفی جات، گوجه فرنگی و ذرت در استان قزوین با استفاده از پهپادها سم پاشی شده اند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی قزوین اظهار داشت: کاهش مصرف سم تا ۲۵ درصد به دلیل هم پوشانی بهتر سم پاشی، سرعت بالای سم پاشی در هر ۱۵ دقیقه یک هکتار، کاهش ۳۰ برابری مصرف آب که با استفاده از ۱۰ لیتر آب یک هکتار سم پاشی صورت میگیرد، از عمده مزایای سم پاشی با پهپادها به شمار می رود.
این مسوول همچنین یادآور شد: امکان سم پاشی در اراضی کشاورزی بلافاصله پس از بارندگی ها و همچنین وارد نشدن افراد و تراکتور به مزرعه و جلوگیری از آسیب به محصولات از دیگر مزایای این روش نوین سم پاشی محسوب می شود.
استان قزوین دارای ۴۸۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی است.